🎓 Corresponsals de la revista britànica Artefact

Diversos estudiants de quart curs de Periodisme van culminar el curs passat el seu camí a la Universitat amb la satisfacció de veure com reportatges amb la seva signatura eren publicats en una revista estrangera

Fecha: divendres, 23 de de setembre de 2016 a las 11:45h

Corresponsals de la revista britànica Artefact

Diversos estudiants de quart curs de Periodisme van culminar el curs passat el seu camí a la Universitat amb la satisfacció de veure com reportatges amb la seva signatura eren publicats en una revista estrangera. Concretament, es tractava de la revista Artefact, editada pel London College of Communication.

Els estudiants van col·laborar-hi en qualitat de corresponsals en un especial que aquesta revista va dedicar als moviments migratoris. Els alumnes van treballar aquest tema amb l’ajut del professor Miguel Franquet en l'assignatura ‘Professional Ethics’. Fruit d'això van sorgir una sèrie de reportatges –tant audiovisuals com a escrits-, alguns dels quals es van incloure en l'edició de Artefact.

L'objecte dels reportatges era la realitat de la immigració, fenomen que es volia afrontar des d'enfocaments diferents dels convencionals. La vida dels temporers africans en els camps del Maresme (Barcelona), la quotidianitat de la comunitat veneçolana a Catalunya, la integració dels filipins en el Raval o els discursos sobre immigració de Xavier García Albiol quan era alcalde de Badalona, van ser alguns dels temes triats.

A més d'alumnes de la nostra universitat, van col·laborar en l'especial estudiants danesos de la Danish School of Media and Journalism, romanesos de la SNSPA i americans la Universitat de Berkeley (Califòrnia).

Els estudiants van haver de treballar en equip l'elaboració del reportatge. Els alumnes participants van ser: Ariadna Cañameras, Emili Casillas, Judit Deig, Héctor Farrés, Andrea Fort, Aleix Gomà, Begoña González, Alicia Lanau, Lluís Llaquet, Álvaro Dolent, Rioko Matsuo, Anna Rabasso, Júlia Reñé, Alex Riusset i Andrea Ripoll. També van participar estudiants d'Erasmus, com va ser el cas d'Arthur Boels, Meike Christoffer, Lauren Dunn, Arezo Ghafuri i Maggie Pfeffer.

La participació en aquest projecte ha estat possible gràcies a acord promogut pel professor Franquet amb el professor britànic Simon Hindle, la relació del qual amb la nostra universitat és estreta, com demostra la seva participació en edicions anteriors de la International Journalism Week.

Corresponsals de la revista britànica Artefact