🎓 Curs Espec. Docència Llengua Anglesa | Universitat Abat Oliba CEU

El curs d'Espec. en Docència de Llengua Anglesa està dirigit a docents, d'Educació Infantil o Primària, que vulguin capacitar-se per a l'ensenyament en anglès.

girl
Curs d'especialització en Docència en Llengua Anglesa "English Classroom Management"
sol·licita informació
descarregar informació
Denominació

Curs d’especialització en Docència en Llengua Anglesa English Classroom Management

Àrea acadèmica

Educació i Humanitats

Durada

8 mesos

Crèdits

15

modalitat

Presencial

Idioma

Bilingual

Perfil alumne

Llicenciats i graduats en educació infantil o primària, que es vulguin especialitzar en l’ensenyament en anglès.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Calendari i horari

Calendari Acadèmic

Educar en anglès és molt més que donar la classe en llengua anglesa

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Especialització en docència en anglès

La Universitat Abat Oliba CEU té com a part constitutiva de la seva  vocació la formació de bons mestres que puguin cooperar al bé no només dels seus futurs alumnes, sinó al de tota la comunitat. Alhora, atenem a les necessitats concretes de l’escola actual, que requereix, cada cop més, professorat capacitat per a la docència en anglès.

La Universitat Abat Oliba CEU ofereix aquest curs d’especialització en docència en llengua anglesa English Classroom Management, dirigit a docents, tant d’Educació Infantil com d’Educació Primària, que vulguin capacitar-se per l’ensenyament en anglès com a llengua vehicular, podent així integrar-se a centres plurilingües i que vulguin consolidar el seu domini de la llengua anglesa i la seva aplicació a l’aula. Juntament amb això, aquest curs prepara en l’ús d’eines i recursos pedagògics per a una millor desimboltura del mestre que utilitza l’anglès a l’aula. Com a complement, els alumnes reben dins del curs la preparació específica per acreditar el nivell C1.

2. Professorat

Quadre docent compost per professors que posseeixen una contrastada experiència docent i professional.

3. Acreditació oficial

Formació completa en les habilitats lingüístiques requerides per impartir les classes íntegrament en anglès. Els alumnes reben dins del curs la preparació específica per acreditar el nivell C1.

4. Col·laboradors

Estreta relació amb diverses entitats educatives de referència.

5. Ocupabilitat

La taxa mitjana d’inserció laboral és del 95 % en els estudis de postgraus del CEU.

6. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb els millors equipaments informàtics. A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Pla d'estudis

Mòdul 1. Introducció a l’input del professor  i a l’ús de la llengua estrangera a l’aula

  • Característiques de l’input del professor
  • Anàlisi general de les funcions de la llengua a l’aula
 

Mòdul 2. Aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera (AICLE): la classe de Ciències

  • Estructures i termes específics segons el camp de coneixement
  • Eines i tècniques per donar suport lingüístic als alumnes
 

Mòdul 3. Aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera (AICLE): La classe d’Art

  • Estructures i termes específics segons el camp de coneixement
 

Mòdul 4. Desenvolupament de la competència comunicativa a la classe d’ensenyament en llengua anglesa

  • Llengua i rutines per gestionar la classe de manera satisfactòria
  • Activitats comunicatives i col·laboratives per complementar el llibre de text
 

Mòdul 5. Noves tecnologies i recursos pedagògics a la classe d’ensenyament en llengua anglesa

  • L’ús de les noves tecnologies a l’aula
  • Anàlisi i disseny de materials pedagògics
 

Mòdul 6. Interacció a l’aula a la classe d’ensenyament en llengua anglesa i a la classe d’aprenentatge integrat de continguts en llengua estrangera

  • Tècniques del professor per fomentar la producció dels alumnes
  • Tècniques del professor per donar feedback sobre el contingut i els aspectes formals de la llengua estrangera
 

Mòdul 7. Aprenentatge per tasques i mètodes d’investigació per professors en llengua anglesa

  • Investigació a l’aula i bones pràctiques d’ensenyament basades en tasques
  • Principis, procediments i tècniques per dur a terme investigació a l’aula
 

Mòdul 8. Comunicació a nivell avançat

  • Activitats d’expressió oral basades en temes diversos per millorar la fluidesa i guanyar confiança a l’emprar la llengua anglesa a l’aula.

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Coordinadora

  • Anna Marsol Jornet. Doctora en Lingüística Aplicada i Adquisició de Llengües en Contextos Multilingües per la UB. Professora associada al Grau d’Estudis Anglesos de la UB. Professora col·laboradora al Grau d’Educació Infantil i Primària (assignatura “English Language) de la UAO CEU.

Claustre de professors

  • Júlia Barón Parés. Doctora en Lingüística Aplicada i Adquisició de Llengües en Contextos Multilingües per la UB. Professora associada al Grau d’Estudis Anglesos de la UB  i al Màster de Lingüística Aplicada i Adquisició de Llengües en Contextos Multilingües.
  • Mònica Carrasco Colom. Llicenciada en Filologia Anglesa per la UB. Mestra d’anglès d’Educació Primària a l’Escola Thau Barcelona.
  • Anna Colom Téllez. Màster en Filosofia de la Ciència per la Universitat de Glasgow. Postgrau “Teaching English as a second language” (Universitat de Berkeley, USA). Coordinadora d’anglès (Educació Infantil i Educació Primària) a l’Escola Thau Barcelona.
  • Filomena de la María. Graduada en Educació Primària (menció anglès) per la UIC. Tutora i professora de primària (English, Science, Art) al Col.legi Reial Monestir de Santa Isabel.
  • Roger Gilabert. Doctor en Lingüística Aplicada per la UB. Professor agregat al Grau d’Estudis Anglesos de la UB i al Màster de Lingüística Aplicada i Adquisició de Llengües en Contextos Multilingües.
  • Agustina Lacarte. Màster en Educació Secundària i Batxillerat (especialitat anglès) per la UNIR. Cap del departament d’anglès a l’Escola Abat Oliba Spínola. Professora col·laboradora al Grau d’Educació Infantil i Primària – itinerari anglès.
  • Anna Marsol Jornet. Doctora en Lingüística Aplicada i Adquisició de Llengües en Contextos Multilingües per la UB. Professora associada al Grau d’Estudis Anglesos de la UB. Professora col·laboradora al Grau d’Educació Infantil i Primària (assignatura “English Language) de la UAO CEU.

 

 

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

985 €

FORMA DE PAGAMENT

Un cop admesos, podran realitzar una reserva de plaça de 500 €, a compte de la matrícula, que els garanteix la preferència de plaça fins a tramitar la matrícula.

La matrícula definitiva es realitza al mes de setembre. Els alumnes del curs d'especialització han de realitzar l'abonament complet de la matrícula abans de l'inici del curs. El Servei de Postgraus i Extensió Universitària de la Universitat Abat Oliba CEU remetrà la fulla de matrícula a l'interessat perquè aquest efectuï l'abonament d'aquesta a una de les entitats financeres que apareixen al document de matrícula. L'interessat disposarà de 15 dies naturals per a efectuar aquest tràmit.

La Universitat Abat Oliba CEU manté línies de crèdit amb diferents entitats, amb l'objectiu de què l'alumne pugui finançar el cost del programa en condicions avantatjoses. Per a més informació, els interessats poden dirigir-se al Servei de Gestió Acadèmica o a qualsevol oficina de les següents entitats financeres: “la Caixa”, Banc Santander, Catalunya Caixa i BBVA.

BEQUES

El curs d’especialització manté condicions econòmiques especials pels alumnes de la UAO CEU que desitgin realitzar el programa en continuïtat d’estudis amb els estudis de grau, i també pels col·lectius d’alumni i membres de la FAO.

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 932 540 900
[email protected]

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els candidats al programa del curs d’especialització en Docència en Llengua Anglesa han de posseir una titulació universitària superior espanyola (grau, diplomatura o llicenciatura) o estrangera (equivalent a un Bachelor’s Degree en el sistema anglosaxó).

Aquest curs va dirigit especialment a llicenciats i graduats en educació infantil o primària, que es vulguin especialitzar en l’ensenyament en anglès. També pot resultar interessant per a professors de cursos de perfeccionament o capacitació que desitgin millorar el seu domini de l’anglès per dur a terme les classes en aquesta llengua de forma eficaç i vulguin tant adquirir una àmplia gama de tècniques d’ensenyament com elaborar materials docents en anglès.

Requisits lingüístics

Com a punt de partida, es necessita un nivell B2 d’anglès (el nivell del First Certificate), d’acord amb el Marc Europeu Comú de Referència (MECR). En finalitzar, el curs l’objectiu és que els alumnes obtinguin un nivell C1 (Advanced) d’anglès. A aquells alumnes que vulguin rebre una preparació específica per fer l’examen CAE (Cambridge Advanced English) a final de curs, se’ls oferirà un mòdul específic amb aquest objectiu.

OBJECTIUS

Cada cop més escoles es defineixen a si mateixes amb una identitat multilingüe i, per això, requereixen professionals qualificats capaços de parlar en anglès amb fluïdesa i seguretat, per utilitzar aquesta llengua estrangera en la seva pràctica docent diària.

L’objectiu del curs és aportar als estudiants una formació completa en les habilitats lingüístiques requerides per impartir les classes íntegrament en anglès, així com per implementar una gran varietat de tècniques i eines docents a l’aula.