🎓 Consolidar i ampliar relacions amb Càritas BCN

La nostra universitat i Càritas Diocesana de Barcelona (Càritas BCN) han decidit formalitzar la intensa col·laboració que desenvolupen des de fa anys i establir les bases de nous camps de cooperació.

Fecha: dimecres, 14 de abril de 2021 a las 12:30h

Consolidar i ampliar relacions amb Càritas BCN

La nostra universitat i Càritas Diocesana de Barcelona (Càritas BCN) han decidit formalitzar la intensa col·laboració que desenvolupen des de fa anys i establir les bases de nous camps de cooperació.

Aquesta és la filosofia amb què s'ha signat el conveni de col·laboració entre les dues entitats. L'acord ha estat subscrit pel director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, i el rector, Rafael Rodríguez-Ponga.

El contingut del mateix s'emmarca en el programa 'Universitats amb Cor' de Càritas BCN, amb el qual tenim una especial relació, ja que la nostra universitat va ser la primera a sumar-se a aquesta proposta.

Col·laboració, conscienciació i divulgació

El conveni persegueix promoure el coneixement de la realitat social entre els estudiants, especialment d'aquells aspectes que Càritas coneix directament per raó de la seva activitat. Es tracta d'aprofundir en la filosofia d'activitats que afavoreixen la conscienciació i participació social de la població universitària.

L'acord esmenta la realització de conferències de sensibilització, taules rodones o exposicions temàtiques. A tall d'exemple, també fa referència a alguna de les iniciatives en les quals totes dues institucions tenen ja una llarga trajectòria de col·laboració: la taula rodona sobre bones pràctiques en RSC, la marató d'emprenedoria social 'BCN Thinking Challenge' o el premi de Càritas Diocesana de Barcelona als millors treballs finals de millor contingut social.

Des dels inicis de la col·laboració entre Càritas BCN i UAO CEU i fins a març de 2021, s'han dut a terme 63 activitats conjuntes, i es van mantenir les previstes durant el curs 2020 a 2021, malgrat ser un any molt complicat a causa de la COVID-19.

La nostra universitat també es compromet a difondre en la seva comunitat les iniciatives impulsades per Càritas, així com la promoció d'activitats de voluntariat social en el món associatiu, especialment les vinculades a Càritas. Així mateix, el conveni contempla la possibilitat que Càritas tingui a la seva disposició espais del Campus de Bellesguard per a la realització d'alguna activitat.

D'altra banda, Càritas BCN facilitarà la col·laboració de voluntaris i professionals en les activitats que totes dues entitats realitzin en el terreny de la Responsabilitat Social Corporativa. I, en aquesta línia de col·laboració, també s'al·ludeix a la possibilitat que Càritas BCN permeti als nostres alumnes la realització de tasques de voluntariat connectades a un programa curricular dissenyat per aquesta universitat.

Consolidar i ampliar relacions amb Càritas BCN