🎓 El català, més a prop de l’Online Linguistic Support

Els governs autonòmics de Catalunya, València i Illes Balears s'han compromès públicament a donar suport a la inclusió del català en la plataforma Online Linguistic Support.

Fecha: divendres, 22 de octubre de 2021 a las 16:15h

El català, més a prop de l’Online Linguistic Support

Els governs autonòmics de Catalunya, València i Illes Balears s'han compromès públicament a donar suport a la inclusió del català en la plataforma Online Linguistic Support. Aquesta presa de posició, adoptada en la denominada Declaració de Palma, suposa atendre una petició que la Xarxa Vives d'Universitats havia formulat als diferents governs, el Ministeri d'Universitats i el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació.

La nostra universitat pot sentir-se especialment implicada en aquest pas, ja que aquesta iniciativa es va iniciar per impuls del rector, Rafael Rodríguez-Ponga, durant el període en què va exercir el torn de presidència de la Xarxa Vives.

La incorporació del català en l'En línia Linguistic Support tindria gran rellevància, ja que és la plataforma de suport lingüístic que es posa a la disposició dels estudiants del programa Erasmus +. La sol·licitud es concreta en què la llengua catalana sigui inclosa en aquesta plataforma per al programa Erasmus + 2021 -2027.

La plataforma En línia Linguistic Support és una eina clau dins d'un dels objectius principals d'Erasmus: l'aprenentatge de la llengua del lloc en el qual l'estudiant realitza la seva estada.

El fet que el català sigui inclòs cobra especial sentit si es repara en el fet que les regions en les quals es parla aquest idioma acullen un gran nombre d'estudiants del programa Erasmus cada any. En els anys previs a la pandèmia, les universitats adscrites a la Xarxa Vives, entre la qual es troba la nostra, rebien al voltant de 10.000 estudiants Erasmus .
 

El català, més a prop de l’Online Linguistic Support