Historia y Cultura: Ruta por la Barcelona + mágica. Espacios emblemáticos, históricos y culturales, donde practicar distintos tipos, estilos y propósitos fotográficos

curso-bolsa
Curs de Borsa: aprenent dels millors
Denominació

Curs de Borsa: aprenent dels millors

Àrea acadèmica

Empresa i Economia

Durada

20 hores

Crèdits

2 ECTS

modalitat

Presencial

Idioma

Castellà

Perfil alumne 

Estudiants interessats en el món borsari i en fons d'inversió. No són necessaris coneixements previs.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d'accés via e-mail: unidestiu@uao.es

Calendari i horari

Del 9 al 13 de juliol de 9.00 h a 13.00 h

Coneix els principis utilitzats per inversors d'èxit

Presentació i objectius

1. Presentació

L'objectiu del curs és conèixer els principis utilitzats per inversors d'èxit com Warren Buffet o Peter Lynch, per identificar, seleccionar i valorar empreses d'èxit. L'enfocament del curs és pràctic, unint els diversos coneixements d'anàlisi financera i valoració d'empreses. Es desenvoluparan les eines per la identificació correcta d'empreses cotitzades que corresponen a ràtios financeres de qualitat, factors intangibles clau i valor intrínsec atractiu. Aquestes eines permeten una selecció de valors adequada a cada moment del cicle econòmic.

2. Objectius
 • L'objectiu de l'enfocament analític és identificar empreses atractives i infravalorades en què invertir. Per això, han de confluir: una valoració intrínseca atractiva, ràtios financeres i múltiples atractius, intangibles estratègics de negoci atractius.
 • La valoració intrínseca, mitjançant models propis DCF, ha de mostrar un potencial alcista superior al 25 % a dotze mesos de vista.
 • Valoració atractiva per múltiples i ràtios financeres (capital, productivitat, rendibilitat, palanquejament financer positiu...). Els Intangibles Estratègics segons corresponguin a cada empresa i sector així com posicionament al mercat, fortalesa de marca, tecnologia, management, barreres d'entrada, etc.
 • Identificació dels factors clau de negoci que influeixen en la rendibilitat, productivitat i creixement de la companyia a mitjà i llarg termini.
 • Totes i cada una de les sessions s'il·lustraran amb casos i exemples actuals. S'aniran entregant diverses calculadores i eines per analitzar i valorar empreses.

Programa

 • Criteris de selecció
  Posicionament, marques, tecnologies, equip humà, capex, opex, equip humà, management. Casos i exemples
 • Anàlisi d'estats financers
  Ràtios clau per identificar empreses d'èxit. Casos i exemples
 • Anàlisi de múltiples
  PER, PVC, EV/EBITDA, ROE, ROCE, ROA, palanquejament financer. Casos i exemples
 • Models de valoració
  Patrimonials-balanç, múltiples, descompte fluxos, opcions reals. Casos i exemples.

Professorat 

 • Prof. Ramón Alfonso
  Soci director de GAR Investment Advisors, ha dedicat la seva vida professional a les finances i als mercats financers. Especialitzat en anàlisi d'inversions i valoració d'empreses internacionals. Ramón va començar la seva carrera professional com a auditor a Arthur Andersen, controller al grup britànic Shandwick, analista financer a la divisió internacional de Banc Sabadell, analista d'inversions a GesCaixa del grup la Caixa, director de gestió de fons de Fibanc, director d'inversions de Crèdit Andorrà i analista sénior a la gestora de fons d'inversió suïssa Strategic Investment Advisors. Des de 2004 ha creat la seva pròpia consultoria independent GAR Investment Advisors amb seu a Luxemburg i Barcelona. Des de 1995 combina l'activitat professional amb l'acadèmica i les conferències. Imparteix cursos i seminaris a la Universitat Abat Oliba des de 2011. És professor associat d'ensenyament de finances a diverses escoles de negocis. És professor d'Economia Mundial, Sistema Financer, Gestió de Carteres, Anàlisi Financera i Valoració d'Empreses. Llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per la Universitat Ramon Llull.

Preus i ajuts 

IMPORT TOTAL

240 €

BEQUES

 • Estudiants UAO CEU en actiu o de continuïtat: 20 % de descompte
 • Alumni CEU: 10 % de descompte

El curs es realitzarà si s'arriba al nombre mínim d'alumnes

MÉS INFORMACIÓ

Universitat d'Estiu
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 932 540 900
unidestiu@uao.es