coaching
Curs d'especialització en Coaching Esportiu
sol·licita informació
Denominació

Curs d'especialització en Coaching Esportiu

Àrea acadèmica

Psicologia

Durada

3 mesos

Crèdits

15 ECTS

modalitat

Semipresencial

Organitzat amb
 
Perfil alumne

Entrenadors esportius amb títol federatiu, directors tècnics i coordinadors de federacions, clubs i escoles esportives. Professionals medicosanitaris especialitzats en l’àmbit esportiu que desitgin complementar la seva formació. Directius de l’esport interessats a impulsar la seva organització. Coach d’altres àmbits (empresarial, educatiu) interessats a desenvolupar les seves capacitats també en l’àmbit esportiu.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Calendari i horari

De gener a març. Dijous de 16.00 h a 21.00 h.

Calendari Acadèmic

Oferta pionera a Espanya, destinat a desenvolupar el talent d’esportistes i promoure la millora de les organitzacions esportives.

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Especialització, diferenciació i projecció professional

En l’esport actual, l’augment del nivell tècnic i físic dels esportistes i l’evolució de la norma de competició fa que les diferències, moltes vegades, consisteixin en aspectes relacionats amb l’actitud, la mentalització, els pensaments, les emocions i, en definitiva, amb el comportament dels protagonistes de l’esport.

Incorporar la formació motivacional a tots els professionals de l’entorn esportiu és un aspecte necessari per impulsar i canalitzar el potencial dels esportistes, sigui en l’àmbit competitiu o en l’esport recreatiu i base.

Entrenadors, directius, professionals mèdics, àrbitres i responsables de federacions participen en un procés d’acompanyament que, estructurat, contribueix a desenvolupar el potencial i el rendiment dels esportistes i la qualitat de les institucions esportives en què participen.

2. Col·laboradors

Aquest és un postgrau dissenyat amb l’assessorament d’importants federacions i associacions de l’esport, així com amb clubs i fundacions que s’impliquen activament amb aquesta formació de postgrau. Així mateix, recull les experiències en coaching específic del programa de Postgrau en Psicologia i Coaching en l’esport, promogut conjuntament per la UAO CEU i el COPC (Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya).

3. Professorat

Quadre docent compost per acreditats experts i professionals en actiu escollits pel seu reconegut prestigi i especialització, a més de convidats referents al món de l’esport.

4. Ocupabilitat

La taxa mitjana d’inserció laboral és del 95 % en els estudis de postgraus del CEU.

5. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb els millors equipaments informàtics. A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Pla d'estudis

Mòdul 1. Fonaments de Psicologia i Coaching en l’Esport (63 hores / 7 ECTS)

 • Psicologia aplicada en l’Esport: Fonaments del comportament en l’esport, evolució de la psicologia esportiva i situació actual.
 • Context i escenaris d’activitat en l’esport.
 • Enfocament multidisciplinari des de les Ciències de l’Esport i de la Salut.
 • Coaching aplicat a l’Esport. Principals corrents: enfocament europeu, nord-americà, sud-americà ontològic, i anglosaxó. Principis teòrics-pràctics de cada enfocament i referents professionals.
 • El rol del psicòleg esportiu: objectius professionals, àrees d’actuació i perfil de competències requerit.
 • El rol de coach en l’esport: objectius professionals, àrees d’actuació i perfil de competències ICF.
 • Com treballar de forma integrativa des dels coneixements de psicologia i el format d’intervenció de coaching en benefici de l’esportista.
 • Metodologies per treballar i entrenar el rendiment esportiu individualitzat: enfocaments conductuals, estratègies cognitives, intel·ligència emocional aplicada, models bio-psicoemocionals, processos de coaching integratiu i mentoring per al desenvolupament.
 • Metodologies per impulsar i potenciar els processos claus en grups i equips.

Mòdul 2. Esport d’alt rendiment: tècniques, eines i mètodes (27 hores / 7 ECTS)

 • Treballar amb els líders esportius: programes d’acompanyament a entrenadors
 • El rol de l’expert en comportament esportiu integrat en la organització esportiva: estructures de clubs, Federacions autonòmiques i/o Nacionals, Organitzacions arbitrals, Consells Escolars.
 • L’esportista en el seu context: etapes de desenvolupament, equilibri psicoemocional i maduració evolutiva, progressió tècnica i personal.
 • Disseny i realització de programes d’acompanyament per a àrbitres.

Mòdul 3. Esport de base: formació i cantera (45 hores / 5 ECTS)

 • Etapes formatives: Principis i metodologia de treball amb esportistes joves.
 • Aplicacions de coaching i mentoring en edats de formació.
 • Factors diferencials dels esports individuals: Tennis, Golf, Atletisme, Natació, Ciclisme.
 • Factors diferencials en els esports d’equip: Futbol, Bàsquet, Handbol, Voleibol.
   

Mòdul 4. Esport d’Alt Rendiment: tècniques, eines i mètodes d’intervenció des de la Psicologia i Coaching en l’Esport (63 hores / 7 ECTS)

 • Variables de joc en el marc de l’Alt Rendiment.
 • Factores d’èxit generals i específics de cada especialitat Esportiva.
 • Tècniques i enfocaments de treball en relació amb: millora del rendiment, gestió de l’ansietat i estrès, atenció-concentració, motivació, reprocessament d’experiències negatives o bloquejadores.
 • Metodologies i experiències d’intervencions en esports individuals: Tennis, Golf, Atletisme, ciclisme.
 • Metodologies i experiències d’intervencions en esports d’equip: futbol, Bàsquet, Handbol, Voleibol.
 • Aplicació dels diferents mètodes de treball en la supervisió de casos pràctics.

Projecte final (8 ECTS)

 • Acredita l’aprenentatge i integració de l’entrenament i adquisició de les competències del programa.
 • El projecte s’inicia amb la finalització del mòdul 1 i es presenta al setembre 2016.

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Les classes del postgrau en Psicologia i Coaching en l'esport són impartides per prestigiosos experts i professionals que posseeixen una contrastada experiència docent i/o professional i han estat triats pel seu reconegut prestigi i especialització en l'àmbit.

Direcció acadèmica

Francisco Solano Romero
Universitat Abat Oliba CEU

fsolanor@uao.es

 

Coordinació

Sergi Torondel. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Psicologia i Coaching en l'esport per la Universitat Abat Oliba CEU. Coach Esportiu.

 

Claustre de professors

 • Francisco Solano Romero. Llicenciat en Psicologia el 1983, especialitat en Clínica i Organitzacions. Col·legiat C-4985. Màster en DRRHH Institut d'Empresa. Analista Transaccional, European Certified Trainer en Process Communication (Munich/04) per Taibi Kahler. Psicòleg Esportiu i Entrenador de Bàsquet (FEB). Fundador i Director de DRIVE Sports Management. Diplomat Internacional en Psicologia Sofrològica (tècniques psicofísiques i estrès). Acreditat en Co-active Coaching per The Coaches Training Institute (San Francisco). Ha estat directiu de AEEB. Responsable de la Comissió de Coaching Esportiu ICF. Sènior Coach AECOP (CS80) i Soci Màster per AECODE. Especialista en Coaching i AR individual, d'equips i organitzacional.
 • César Fernández Llano. Llicenciat en Psicologia. Director Associat de Norman Broadbent. MBA per ESADE. Coach Certificate (PCC) per la International Coach Federation (ICF) i President d'ICF Espanya. Especialista en Executive Coaching, coaching grupal i d'equips directius. Professor col·laborador de UAO CEU.
 • Patricia Ramírez. Llicenciada en Psicologia. Màster en Psicologia Clínica i de la Salut i doctorat en el Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la Universitat de Granada. Psicòloga esportiva del Reial Betis Balompié, del RCD Mallorca i de molts esportistes nacionals i internacionals. Columnista de El País i col·laboradora del programa "Para todos la 2" de Tv2.
 • Joan Vives Ribó. Llicenciat en Psicologia (UB), Màster en Psicologia de l'Esport (UAB). Promotor d'Activitat Física i Estil de Vida Saludable (UAB); Màster en Teràpia Breu Estratègica (Centre de Teràpia Estratègica) Practitioner PNL (Institut Gestalt), Tècnic en RRHH (PIMEC) i Entrenador Superior de Bàsquet (FEB).
 • Meritxell Obiols. Coach especialitzada en Coaching directiu i professional, Coaching d'equips, Coaching esportiu i formadora en intel·ligència emocional i lideratge dins de l'àmbit de les organitzacions. Directora de CoachingBCN. Dra. en Ciències de l'Educació. Postgrau en Anàlisi del Discurs per la UPF, Postgrau en Educació Emocional per la UB, formació en PNL amb John Grinder.
 • Alex Gordillo. Llicenciat en Psicologia per la UAB. Màster en Psicologia de l'Esport per la UAB. Membre Fundador de l'Associació Catalana de Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física (ACPE). Membre del Consell Editorial de la revista Psicologia de l'Esport.
 • Beatriz Galilea. Llicenciada en Psicologia. Postgrau en Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física per la Universitat de Barcelona. Màster en Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física per la UAB. Responsable del Departament de Psicologia de l'Esport del Centre de Medicina de l'Esport del Consell Català de l'Esport.
 • Jaume Martí Mora. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (1984). Màster en Psicologia de l'Esport per la UAB (1993). Soci-fundador i Director de Psicosport. Fundador i Director General de 6tma. Serveis en Recursos Humans. Ha estat President de l'Associació Catalana de Psicologia de l'Esport (ACPE, 1998-2008).
 • Mª José Poza Lozano. Llicenciada en Psicologia, especialitat Treball i Organitzacions. Màster en Desenvolupament Organitzacional IGR. Postgrau de Tècnica i Direcció de Projectes E-Learning. Màster en Educació i E-Learning per la UOC. Coach Executive per AECOP. Presidenta d'SPOT del COPC.
 • Mario Salvador. Llicenciat en Psicologia per la Universidad Complutense de Madrid. Analista Transaccional Docent i Supervisor provisional (EATA-ITAA). Diplomat en Psicologia Sofrològica. Escola I. de les F.M.S. Madrid. Practitioner i Màster en Programació Neurolingüística. Psicòleg esportiu a Sportmind Institute, Londres.
 • Juan Mª Gavaldà. Llicenciat en Arquitectura Superior per la UPC. Entrenador Superior de Bàsquet. President de la Unió Europea d'Associacions d'Entrenadors de Bàsquet (EUABC). President del CNED. President de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet (AEEB) i membre del Comitè Professional d'Entrenadors ACB.
 • Jaume Ponsarnau. Entrenador Superior de Bàsquet. Entrenador de la FCBQ en categories inferiors i professor en els cursos d'iniciació, primer i segon nivell. Professor de la FEB en el curs d'Entrenador Superior i Professor del Màster d'Alt Rendiment (2009/10/11/12). Entrenador del Bàsquet Manresa, Lliga ACB.
 • Rosalia Pinet. Titulada Superior en Administració d'Empreses. Màster en Sciences of Business/Management School. Executive MBA en Sports Management (La Salle, URL, Cruyff Academics). Àmplia experiència en Direcció d'Organitzacions i en els últims 15 anys ha estat Gerent del Club Joventut Badalona de Bàsquet, Lliga ACB.
 • José Antonio Martí Beltrán. Llicenciat en Farmàcia per la UB. Màster en Gestió de la Indústria Farmacèutica i Afins. Àrbitre des del 1978. Àrbitre de la FIBA des del 1996. Àrbitre de l'Euroleague des del 2000. 2 World Men´s Championships. 2011 FIBA Oceania Championship for Men.
 • Víctor Laínez. Llicenciat en Medicina, especialitat Traumatologia. Metge del FC Badalona (2000-2008) en 3ª Divisió i en 2ª Divisió B. Metge de la Federació Espanyola de Bàsquet des del 1996. Metge de la Selecció Absoluta Masculina de Bàsquet des del 2010.
 • Jordi Martí Casals. Director de Cantera del Club Joventut de Badalona. Entrenador Nacional de Bàsquet. Ha estat entrenador de categories inferiors del Club Joventut Badalona. Director de l'escola de Bàsquet del Club Joventut de Badalona. Campió d'Espanya Circuit Sub-20 (FEB-ACB/Inca 2009).
 • Marc Calderón. Llicenciat en Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra. Entrenador Nacional de Bàsquet. Campió primera Minicopa. Sis cops campió de Catalunya i tres cops campió d'Espanya en categories inferiors. Actualment entrenador del FC Barcelona, equips júniors.
 • Ricard Parera. Consell Superior d'Esports, Tècnic Esportiu Superior d'Handbol. Real Federació Espanyola d'Handbol, Títol d'Entrenador Nacional d'Handbol. Federació Catalana d’Handbol, Títol Tècnic Territorial. Universitat Abat Oliba CEU. Responsable de cantera de BM Granollers.
 • Eduardo Castro Junquera. Llicenciat en Dret, Col·legi d'Advocats de Barcelona. Entrenador Nacional d'Hoquei sobre patins. President de la AEEHP (Associació Espanyola d'Entrenadors d'Hoquei Patins). Coordinador de l'Hoquei de Formació del FC Barcelona.
 • Andrés Ubieto Callau. Llicenciat en Educació Física i Màster Oficial de Futbol per l'Institut Nacional d'Educació Física (INEF) de Lleida. Màster en Futbol per la Reial Federació Espanyola de Futbol. Màster Universitari en Prevenció i Readaptació de lesions esportives al futbol, organitzat pel COE, la RFEF i la UCLM.
 • Toni Pérez Martínez. Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, especialitat en Alt Rendiment (INEFC) CCPC. CTI (Coaching Training Institute). ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching), CRR Global. PNL Practitioner. Coach personal d'àrbitre internacional d'handbol, d'ASOBAL i de la Superlliga femenina. Coach personal i d'equip arbitral de la LFP.
 • Quim Lorente. Coach per l'Institut Internacional OlaCoach. Practititoner i Máster en PNL amb John Grinder. Fundador de Team-up. Formador Sènior a UB sports. Ha treballat amb equips esportius alCentre d'Esports Sabadell i Unió Esportiva Lleida. Federació de Pàdel, entrenador de Tennis ATP i jugador top 100. Coach al programa de TV "Titanes de Powerade" i a "26.2 Maratón en Nueva York".
 • Pep Marí. Llicenciat en Psicologia i Màster en Psicologia de l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia de l'Esport del CAR de Sant Cugat. Autor dels llibres "Aprender de los Campeones" i "La felicidad no es el objetivo" de Plataforma Editorial. Col·laborador de Catalunya Ràdio.
 • Edu Amblar. Llicenciat en Psicologia per la Universidad de Sevilla. Màster en Psicologia de l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Postgrau en Psicologia de la iniciació Esportiva per la UAB. Cursos de Doctorat en Psicologia de l'Aprenentatge Humà per la UAB. Departament de Psicologia de l'Esport del CAR de Sant Cugat.
 • Pep Font. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Aprenentatge Humà per la UAB. Suficiència investigadora per la UAB. Departament de Psicologia de l'Esport del CAR de Sant Cugat. Coordinador del Servei de Psicologia del Programa Alt Rendiment Català (ARC).

Sortides

SORTIDES PROFESSIONALS

Aquest postgrau ofereix una formació complementària que permet un millor domini i coneixement del comportament, aportant valor mitjançant coneixements, mètodes, tècniques i eines basats en la Psicologia i el Coaching en l’esport. Per això és de gran utilitat per a professionals com psicòlegs, entrenadors, fisioterapeutes, gestors d’entitats esportives, directors esportius, professors d’educació física, esportistes, coaches, metges esportius i, en general, per a totes aquelles persones amb coneixements sobre psicologia i coaching en l’esport.

Col·laboradors

La Universitat Abat Oliba CEU i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya mantenen una estreta relació amb importants clubs i associacions esportives que col·laboren activament en el postgrau de Psicologia i Coaching en l'Esport, complementant la formació per a l'accés a l'àmbit professional dels alumnes. Aquestes col·laboracions amb clubs i entitats impliquen l'actualització contínua del programa del postgrau.

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

1 990 €

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà efectuar de les següents maneres:

Pagament únic

La realització del pagament únic comporta un descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

Pagament fraccionat

50 % en formalitzar la matrícula i el 50 % al gener.

Pagament mensual

En 10 quotes a través de finançament especial al 0 % d’interès amb el Banc Sabadell (Consultar comissió d’obertura).

Altres acords de finançament

Amb el Banco Santander, "La Caixa", Catalunya Caixa, BBVA i Banc Sabadell. També comporta el descompte del 3 % de l’import de la matrícula.

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
masters@uao.es

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

 • Entrenadors i monitors esportius, tècnics esportius, fisioterapeutes, coordinadors esportius de clubs i col·legis, directors esportius i professors d’Educació Física.
 • Directius de clubs i entitats esportives, directors tècnics.
 • Graduats, llicenciats, i diplomats o titulats esportius de rangs similars, interessats a desenvolupar la seva carrera professional en els àmbits esportius i del coaching.
 • Professionals d’empreses relacionades amb l’esport.
 • En general, tot aquell professional lligat al món de l’esport o a l’ensenyament d’aquest.

 

OBJECTIUS

 • Facilitar el desenvolupament personal i esportiu dels protagonistes de l’esport mitjançant processos d’ajuda i d’acompanyament des de la psicologia i el coaching.
 • Familiaritzar als estudiants amb la feina del psicòleg-coach esportiu, capacitant-los en el seu acompliment esportiu.
 • Facilitar als estudiants el descobriment dels seus punts forts i les àrees de millora per potenciar el desenvolupament professional.
 • Desenvolupar i entrenar les competències i habilitats necessàries per a la pràctica professional de la Psicologia i el Coaching Esportiu.

Blog CommunityOrientación para familias