🎓 Curs ensenyament de la Religió Catòlica | Universitat Abat Oliba CEU

Curs d'Ensenyament de la Religió Catòlica per a l'obtenció de la DECA segons la regulació de la CEE. Té com a objectiu formar a mestres de Religió.

girl
Curs per a l'Ensenyament de la Religió Catòlica (DECA)
Denominació

Curs per a l'Ensenyament de la Religió Catòlica (DECA)

Àrea acadèmica

Educació i Humanitats

Durada

8 mesos

Crèdits

24

modalitat

online

Idioma

castellà 

Perfil alumne

Tota persona interessada a impartir docència de religió catòlica en educació infantil o primària.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Calendari i horari

Modalitat online amb possibilitat de mirar les classes gravades en un altre moment, al ritme de l'estudiant. 

Titulació requerida per ser professor o professora de religió catòlica

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Professionalització

El Departament d'Humanitats i Ciències de l'Educació de la Universitat Abat Oliba CEU ofereix els cursos que permeten l'obtenció de la DECA, que s'adeqüen a la regulació de la CEE per al servei a l'Església, amb el propòsit de formar mestres de religió catòlica que, “a més de comptar amb la competència humana, cultural i pedagògica pròpia de tot mestre, tenen la vocació de transmetre que el Déu del qual parlen a les aules constitueix la referència essencial de les seves vides” (Benet XVI).

3. Recursos d'informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb el millor equipament informàtic.

A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Pla d'estudis

 • El Missatge Cristià (6 ECTS) 
  El misteri de Jesucrist, el verb encarnat, i la seva obra de salvació de l'home.
 • Religió, Cultura i Valors (6 ECTS) 
  El misteri de Déu creador, la recerca de l'home cap a ell, i la revelació de Déu a l'home.
 • Església, Sagraments i Moral (6 ECTS) 
  L'Església, poble de Déu, la celebració del misteri cristià i la vida en Crist.
 • Pedagogia i Didàctica de la Religió Catòlica (6 ECTS) 
  La manera de transmetre la doctrina catòlica als nens a les diferents edats.

Professorat

 • Dr. Josep Maria Manresa Lamarca, pvre. Doctor en Teologia Dogmàtica per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Director de la DECA a la UAO. Imparteix l'assignatura Església, Sagraments i Moral.
 • Dr. Antonio Macaya Pascual. Doctor en Medicina i llicenciat en Ciències Religioses per la Facultat de Teologia de Barcelona. Coordinador de la DECA. Imparteix l'assignatura Religió, Cultura i Valors.
 • Sra. Yolanda Albarrán. Llicenciada en Educació i Ciències Religioses per l'ISCREB. Imparteix l'assignatura Missatge Cristià.
 • Sr. Juan Pablo Calvo, pvre. Llicenciat en Educació i llicenciat en Teologia a l'Institut Superior d'Estudis Teològics San Ildefonso (Toledo). Imparteix l'assignatura Pedagogia i Didàctica de la Religió.

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

Modalitat online: 955€ 

Les quotes d’honoraris acadèmics corresponen, únicament i exclusiva, a la prestació del servei d’ensenyament en la titulació objecte de matrícula. I aquesta és l’única prestació correlativa al pagament d’aquestes quotes. En formalitzar la matrícula, l’estudiant consent i accepta que la docència, tutories, pràctiques i proves d’avaluació poden ser presencials o a distància (quan les autoritats competents ho imposin, de manera directa o indirecta).

L’obligació de pagament íntegre de les quotes esmentades subsisteix fins i tot en cas que, per causes alienes a la Universitat, algunes de les activitats formatives objecte de la titulació no puguin desenvolupar-se segons la planificació docent prevista a l’inici del curs acadèmic. Si passés, la Universitat garantiria a l’estudiant que tal activitat serà reprogramada per quan sigui possible, tenint en consideració l’interès dels alumnes i els altres criteris acadèmics que s’hagin d’aplicar.

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà efectuar de les maneres següents:

 

 • Pagament únic

  El pagament únic comporta un descompte del 5 % de l’import de la matrícula.

 

 • Pagament fraccionat

  En dues quotes per curs.

 

 • Pagament mensual

  En deu quotes a través de finançament bancari especial al 0 % d'interès. També comporta el descompte del 5 % de l'import de la matrícula.

 

 • Nou finançament especial

  Nous acords de finançament bancari amb condicions especials.
  - Banc Sabadell
  - CaixaBank
  - Banco Santander
  Totes les opcions de finançament també comporten el descompte del 5 % de l'import de la matrícula.
   

 • Desistiment de reserva

  S'ha establert fins al 30 de juny com a període de desistiment de reserva de plaça. D'aquesta manera, ja pots reservar plaça amb les màximes garanties.*

  *Termini subjecte a canvis en el calendari oficial de matrícula

BEQUES

El curs manté condicions econòmiques especials per als alumnes de la UAO CEU que vulguin fer el programa en continuïtat d'estudis amb les titulacions de grau, i també per als col·lectius Alumni i membres de la FAO.

 

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 932 540 900
master@uao.es

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

Els cursos per a l'obtenció de la DECA oferts per la Universitat Abat Oliba CEU estan dirigits tant als seus propis alumnes, com a tota persona interessada a impartir docència de religió catòlica en educació infantil o primària.

 

OBJECTIUS

 • Capacitar i preparar futurs professors d'ensenyament escolar religiós, en l'àmbit de l'educació infantil i primària, que garanteixin una formació religiosa i moral catòlica de qualitat.
 • Aprofundir en la importància i universalitat del fet religiós en les diferents cultures, descobrir l'entroncament del judaisme amb el cristianisme, i l'originalitat i especificitat del fet religiós cristià.
 • Promoure la lectura bíblica i la interpretació dels textos bíblics: símbols, gèneres literaris, contextos, intencionalitat religiosa dels textos.
 • Presentar una teologia bíblica bàsica a través dels grans temes de la història de la salvació i ajudar en la comprensió de la revelació progressiva de Déu que culmina en Jesucrist, paraula encarnada.
 • Descobrir les manifestacions del cristianisme en la nostra cultura.
 • Oferir una síntesi actualitzada dels continguts essencials de la fe cristiana.
 • Proporcionar l'articulació adequada de la fe amb el conjunt dels sabers.
 • Aprofundir en la dimensió moral de l'home a la llum del missatge cristià i plantejar l'educació en valors cívics i ètics des de la perspectiva cristiana.
 • Situar i identificar l'ensenyament religiós escolar des de la seva pròpia peculiaritat en el conjunt de l'activitat educativa de l'escola.
 • Estudiar i aclarir les finalitats, objectius i continguts de l'ensenyament escolar religiós en els nivells d'educació infantil i primària, així com la relació que té amb altres àrees d'aprenentatge.
 • Preparar-se pedagògicament i didàctica per al desenvolupament del currículum de religió en els nivells educatius d'infantil i primària.