🎓 Carlo Gastini: biografia d’un educador visionari

Recentment, ha vist la llum Carlo Gastini. El poeta de Baldocco (CCS).

Fecha: dilluns, 29 de març de 2021 a las 14:45h

Carlo Gastini: biografia d’un educador visionari

Recentment, ha vist la llum Carlo Gastini. El poeta de Baldocco (CCS). Escrita pel vicerector de Relacions Institucionals i Professorat de la nostra universitat, Sergi Rodríguez López-Ros, l'obra se centra en la figura de qui va ser alumne intern de Don Bosco (fundador dels Salesians) i creador de l'Associació d'Antics Alumnes de Don Bosco, que enguany fa segle i mig d'existència.

La biografia representa un interessant recorregut per les vicissituds del personatge i la seva època. Gastini va ser un home amb visió sobre la transcendència social de l'educatiu. Això li va portar a fundar la primera entitat d'antics alumnes d'Europa, amb la idea que l'escola no fos un punt final en l'etapa formativa de la persona. Des d'aquest punt de vista, resulta un avançat al seu temps en pretendre prolongar el contacte entre companys d'aula i promoure la formació continuada en un món que intuïa canviant.

Entre les originalitats de l'obra, està la perspectiva amb què s'interpreta el personatge de Gastini, que apareix descrit com l'encarnació d'un model d'escola i del propòsit de l'Església d'atendre preferentment les classes populars en societats industrialitzades.

En l'obra, a manera de pròleg, també es pot consultar una carta escrita fa més de vint anys pel Papa Francesc, en el qual reconeix la petjada espiritual que hi van deixar els Salesians, institució educativa de la qual va ser alumne.

 

Carlo Gastini: biografia d’un educador visionari