🎓 Postgrau Psicologia Coaching Esport | Universitat Abat Oliba CEU

El postgrau en Psicologia i coaching en l'Esport busca desenvolupar el talent d'esportistes i promoure la millora de les organitzacions esportives.

girl
Postgrau en Psicologia Coaching en l'Esport
Denominació

Postgrau en Psicologia Coaching en l’Esport

Àrea acadèmica

Psicologia

Durada

6 mesos

Crèdits

30 ECTS

modalitat

Semipresencial

 
 
Perfil alumne

Graduats i llicenciats en Psicologia a Espanya. Llicenciats en Filosofia i Lletres (secció o branca de Psicologia). Llicenciats en Psicologia d'altres països amb el títol certificat mitjançant postil·la de la Haia.

Admissió i matrícula

Sol·licitud d’accés via web, enviament de la documentació i formalització d’ingrés a la Universitat.

Calendari i horari

D' octubre a març. Els dijous (i dos divendres al mes) de 16:00 a 21:00.

Calendari Acadèmic

Horari classes

Oferta pionera a Espanya, destinada a desenvolupar el talent d’esportistes i promoure la millora de les organitzacions esportives

Per què estudiar a la UAO CEU?

1. Especialització, diferenciació i projecció professional

En l’esport actual, l’augment del nivell tècnic i físic dels esportistes i l’evolució de la norma de competició fan que les diferències, en moltes ocasions, consisteixin en aspectes psicològics relacionats amb l’actitud, la mentalització, els pensaments, les emocions i, en definitiva, amb el comportament dels protagonistes de l’esport.

Incorporar professionals del comportament que aporten valor mitjançant la seva experiència i coneixements, mètodes, tècniques i eines des de la psicologia i el coaching esportiu és, sens dubte, el salt que l’esport necessita en el segle XXI per impulsar i canalitzar el potencial d’esportistes, entrenadors, equips i organitzacions esportives.

Exercir la psicologia i el coaching esportiu consisteix en un procés d’acompanyament estructurat, facilitat per un professional expert acreditat, per desenvolupar el potencial i el rendiment d’esportistes, entrenadors, àrbitres, equips i organitzacions esportives.

2. Reconeixements oficials
  • programa reconegut pel COPC com a formació meritòria per presentar-se a l’acreditació de psicòleg coach
  • programa reconegut per l’AECODE (Associació Espanyola de Coaching Esportiu) com a formació acreditada
  • programa reconegut pel CNED (Consell Nacional d’Entrenadors Esportius) com a formació contínua especialitzada
  • programa reconegut per l’AEEB (Associació Espanyola d’Entrenadors de Bàsquet) com a formació contínua especialitzada
  • programa reconegut per l’ANEF (Associació Nacional d’Entrenadors de Futbol) com a formació contínua especialitzada
  • programa reconegut per l’AEBM (Associació d’Entrenadors d’Handbol) com a formació contínua especialitzada
3. Col·laboradors

Aquest és un postgrau que té una relació estreta amb importants federacions i associacions de l’esport, així com amb clubs i fundacions que s’impliquen activament en aquesta formació de postgrau.

4. Professorat

Quadre docent compost per acreditats experts i professionals en actiu escollits pel seu reconegut prestigi i especialització, a més de convidats referents al món de l’esport.

5. Ocupabilitat

La taxa mitjana d’inserció laboral és del 95 % en els estudis de postgrau del CEU.

6. Recursos d’informació

El Servei de Biblioteca està concebut com una unitat de suport a l’estudi i a la investigació amb l’objectiu prioritari de respondre a les exigències educatives i científiques. Disposa d’amplis horaris d’obertura, fins i tot els caps de setmana, amb els millors equipaments informàtics.

A més, la UAO CEU posa a l’abast de la comunitat universitària un dipòsit digital que conté les publicacions en accés obert derivades de l’activitat docent, investigadora i institucional del professorat i dels alumnes i exalumnes de la Universitat.

 

Professorat

CLAUSTRE DE PROFESSORS

Les classes del postgrau en Psicologia Coaching en l'Esport les imparteixen experts i professionals amb una contrastada experiència docent o professional i han estat triats pel seu reconegut prestigi i especialització en l'àmbit.

Direcció acadèmica

Francisco Solano Romero
Universitat Abat Oliba CEU

[email protected]

 

Coordinació

Sergi Torondel. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Psicologia Coaching en l'Esport per la Universitat Abat Oliba CEU. Coach esportiu.

 

Claustre de professors

  • Francisco Solano Romero. Llicenciat en Psicologia el 1983, especialitat en clínica i organitzacions. Col·legiat C-4985. Màster en DRRHH Institut d'Empresa. Analista transaccional, european certified trainer en Process Communication (Munich/04) per Taibi Kahler. Psicòleg esportiu i Entrenador de Bàsquet (FEB). Fundador i director de DRIVE Sports Management. Diplomat internacional en Psicologia Sofrològica (tècniques psicofísiques i estrès). Acreditat en Co-active Coaching per The Coaches Training Institute (San Francisco). Ha estat directiu d'AEEB. Responsable de la Comissió de Coaching Esportiu ICF. Sènior Coach AECOP (CS80) i soci màster per AECODE. Especialista en coaching i AR individual, d'equips i organitzacional.
  • César Fernández Llano. Llicenciat en Psicologia. Director associat de Norman Broadbent. MBA per ESADE. Coach certificate (PCC) per la International Coach Federation (ICF) i president d'ICF Espanya. Especialista en executive coachingcoaching grupal i d'equips directius. Professor col·laborador de la UAO CEU.
  • Patricia Ramírez. Llicenciada en Psicologia. Màster en Psicologia Clínica i de la Salut i doctorat al Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la Universitat de Granada. Psicòloga esportiva del Reial Betis Balompié, del RCD Mallorca i de molts esportistes nacionals i internacionals. Columnista d'El País i col·laboradora del programa Para todos la 2, de TVE2.
  • Joan Vives Ribó. Llicenciat en Psicologia (UB), màster en Psicologia de l'Esport (UAB). Promotor d'Activitat Física i Estil de Vida Saludable (UAB); màster en Teràpia Breu Estratègica (Centre de Teràpia Estratègica), practitioner PNL (Institut Gestalt), tècnic en RRHH (PIMEC) i entrenador superior de bàsquet (FEB).
  • Meritxell ObiolsCoach especialitzada en coaching directiu i professional, coaching d'equips, coaching esportiu i formadora en intel·ligència emocional i lideratge dins de l'àmbit de les organitzacions. Directora de CoachingBCN. Dra. en Ciències de l'Educació. Postgrau en Anàlisi del Discurs per la UPF, postgrau en Educació Emocional per la UB, formació en PNL amb John Grinder.
  • Álex Gordillo. Llicenciat en Psicologia per la UAB. Màster en Psicologia de l'Esport per la UAB. Membre fundador de l'Associació Catalana de Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física (ACPE). Membre del Consell Editorial de la revista Psicologia de l'Esport.
  • Beatriz Galilea. Llicenciada en Psicologia. Postgrau en Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física per la Universitat de Barcelona. Màster en Psicologia de l'Esport i de l'Activitat Física per la UAB. Responsable del Departament de Psicologia de l'Esport del Centre de Medicina de l'Esport del Consell Català de l'Esport.
  • Jaume Martí Mora. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (1984). Màster en Psicologia de l'Esport per la UAB (1993). Soci fundador i director de Psicosport. Fundador i director general de 6tma. Serveis en Recursos Humans. Ha estat president de l'Associació Catalana de Psicologia de l'Esport (ACPE, 1998-2008).
  • Mª José Poza Lozano. Llicenciada en Psicologia, especialitat Treball i Organitzacions. Màster en Desenvolupament Organitzacional IGR. Postgrau de Tècnica i Direcció de Projectes E-Learning. Màster en Educació i E-Learning per la UOC. Coach executive per AECOP. Presidenta de SPOT del COPC.
  • Mario Salvador. Llicenciat en Psicologia per la Universidad Complutense de Madrid. Analista Transaccional Docent i Supervisor provisional (EATA-ITAA). Diplomat en Psicologia Sofrològica. Escola I. de les F. M. S. Madrid. Practitioner i màster en Programació Neurolingüística. Psicòleg esportiu a Sportmind Institute, Londres.
  • Juan Mª Gavaldà. Llicenciat en Arquitectura Superior per la UPC. Entrenador superior de Bàsquet. President de la Unió Europea d'Associacions d'Entrenadors de Bàsquet (EUABC). President del CNED. President de l'Associació Espanyola d'Entrenadors de Bàsquet (AEEB) i membre del Comitè Professional d'Entrenadors ACB.
  • Jaume Ponsarnau. Entrenador superior de Bàsquet. Entrenador de la FCBQ en categories inferiors i professor en els cursos d'iniciació, primer i segon nivells. Professor de la FEB en el curs d'entrenador superior i professor del màster d'alt rendiment (2009/10/11/12). Entrenador del Bàsquet Manresa, Lliga ACB.
  • Rosalia Pinet. Titulada superior en Administració d'Empreses. Màster en Sciences of Business/Management School. Executive MBA en Sports Management (La Salle, URL, Cruyff Academics). Àmplia experiència en Direcció d'Organitzacions i en els últims 15 anys ha estat gerent del Club Joventut Badalona de Bàsquet, Lliga ACB.
  • José Antonio Martí Beltrán. Llicenciat en Farmàcia per la UB. Màster en Gestió de la Indústria Farmacèutica i Afins. Àrbitre des del 1978. Àrbitre de la FIBA des del 1996. Àrbitre de l'Euroleague des del 2000. 2 World Men's Championships. 2011 FIBA Oceania Championship for Men.
  • Víctor Laínez. Llicenciat en Medicina, especialitat en traumatologia. Metge del FC Badalona (2000-2008) a Tercera Divisió i a Segona Divisió B. Metge de la Federació Espanyola de Bàsquet des del 1996. Metge de la selecció absoluta masculina de bàsquet des del 2010.
  • Jordi Martí Casals. Director de la pedrera del Club Joventut de Badalona. Entrenador nacional de Bàsquet. Ha estat entrenador de categories inferiors del Club Joventut Badalona. Director de l'escola de Bàsquet del Club Joventut de Badalona. Campió d'Espanya Circuit Sub-20 (FEB-ACB/Inca 2009).
  • Marc Calderón. Llicenciat en Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra. Entrenador nacional de Bàsquet. Campió de la primera Minicopa. Sis cops campió de Catalunya i tres cops campió d'Espanya en categories inferiors. Actualment entrenador del FC Barcelona en equips júniors.
  • Ricard Parera. Consell Superior d'Esports, tècnic esportiu superior d'handbol. Reial Federació Espanyola d'Handbol, entrenador nacional d'handbol. Federació Catalana d’Handbol, títol de Tècnic Territorial. Universitat Abat Oliba CEU. Responsable de pedrera del BM Granollers.
  • Eduardo Castro Junquera. Llicenciat en Dret, Col·legi d'Advocats de Barcelona. Entrenador nacional d'hoquei sobre patins. President de l'AEEHP (Associació Espanyola d'Entrenadors d'Hoquei Patins). Coordinador de l'Hoquei de Formació del FC Barcelona.
  • Andrés Ubieto Callau. Llicenciat en Educació Física i màster oficial de Futbol per l'Institut Nacional d'Educació Física (INEF) de Lleida. Màster en Futbol per la Reial Federació Espanyola de Futbol. Màster universitari en Prevenció i Readaptació de Lesions Esportives al Futbol, organitzat pel COE, la RFEF i la UCLM.
  • Toni Pérez Martínez. Llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, especialitat en alt rendiment (INEFC) CCPC. Coaching Training Institute (CTI). Organization & Relationship Systems Coaching (ORSC), CRR Global. PNL practitioner. Coach personal d'àrbitre internacional d'handbol, d'ASOBAL i de la Superlliga femenina. Coach personal i d'equip arbitral de l'LFP.
  • Quim Lorente. Coach per l'Institut Internacional OlaCoach. Practititoner i máster en PNL amb John Grinder. Fundador de Team-up. Formador sènior a UB Sports. Ha treballat amb equips esportius al Centre d'Esports Sabadell i a la Unió Esportiva Lleida. Federació de Pàdel, entrenador de Tennis ATP i jugador top 100. Coach al programa de TV Titanes de Powerade i a 26.2 Maratón en Nueva York.
  • Pep Marí. Llicenciat en Psicologia i màster en Psicologia de l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia de l'Esport del CAR de Sant Cugat. Autor dels llibres Aprender de los campeones i La felicidad no es el objetivo, de Plataforma Editorial. Col·laborador de Catalunya Ràdio.
  • Edu Amblar. Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Sevilla. Màster en Psicologia de l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Postgrau en Psicologia de la Iniciació Esportiva per la UAB. Cursos de doctorat en Psicologia de l'Aprenentatge Humà per la UAB. Departament de Psicologia de l'Esport del CAR de Sant Cugat.
  • Pep Font. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Aprenentatge Humà per la UAB. Suficiència investigadora per la UAB. Departament de Psicologia de l'Esport del CAR de Sant Cugat. Coordinador del Servei de Psicologia del Programa Alt Rendiment Català (ARC).

Sortides

SORTIDES PROFESSIONALS

Aquest postgrau ofereix una formació complementària que permet un millor domini i coneixement del comportament, i aporta valor mitjançant coneixements, mètodes, tècniques i eines basats en la psicologia i el coaching en l’esport. Per això és de gran utilitat per a professionals com psicòlegs, entrenadors, fisioterapeutes, gestors d’entitats esportives, directors esportius, professors d’educació física, esportistes, coaches, metges esportius i, en general, per a totes les persones amb coneixements sobre psicologia i coaching en l’esport.

Col·laboradors

La Universitat Abat Oliba CEU té una relació estreta amb importants associacions i clubs esportius que col·laboren activament en el postgrau de Psicologia Coaching en l'Esport, i complementen la formació per a l'accés a l'àmbit professional dels alumnes. Aquestes col·laboracions amb clubs i entitats impliquen l'actualització contínua del programa.

Preus i ajuts

IMPORT TOTAL

3.325 €

Les quotes d’honoraris acadèmics corresponen, únicament i exclusiva, a la prestació del servei d’ensenyament en la titulació objecte de matrícula. I aquesta és l’única prestació correlativa al pagament d’aquestes quotes. En formalitzar la matrícula, l’estudiant consent i accepta que la docència, tutories, pràctiques i proves d’avaluació poden ser presencials o a distància (quan les autoritats competents ho imposin, de manera directa o indirecta).

L’obligació de pagament íntegre de les quotes esmentades subsisteix fins i tot en cas que, per causes alienes a la Universitat, algunes de les activitats formatives objecte de la titulació no puguin desenvolupar-se segons la planificació docent prevista a l’inici del curs acadèmic. Si passés, la Universitat garantiria a l’estudiant que tal activitat serà reprogramada per quan sigui possible, tenint en consideració l’interès dels alumnes i els altres criteris acadèmics que s’hagin d’aplicar.

FORMA DE PAGAMENT

Un cop formalitzada la reserva, l’import restant es podrà pagar de les maneres següents:

 

  • Pagament únic

    El pagament únic comporta un descompte del 5 % de l’import de la matrícula.

 

  • Pagament fraccionat

    En dues quotes per curs.

 

  • Pagament mensual

    En deu quotes a través de finançament bancari especial al 0 % d'interès. També comporta el descompte del 5 % de l'import de la matrícula.

  • Nou finançament especial

    Nous acords de finançament bancari amb condicions especials.
    - Banc Sabadell
    - CaixaBank
    - Banco Santander
    Totes les opcions de finançament també comporten el descompte del 5 % de l'import de la matrícula.
     

  • Desistiment de reserva

    S'ha establert fins al 30 de juny com a període de desistiment de reserva de plaça. D'aquesta manera, ja pots reservar plaça amb les màximes garanties.*

    *Termini subjecte a canvis en el calendari oficial de matrícula

MÉS INFORMACIÓ

Postgrau i Extensió Universitària
Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Tel. +34 93 253 72 03
[email protected]

Qualitat i normativa

PERFIL D'INGRÉS

  • entrenadors i monitors esportius, tècnics esportius, fisioterapeutes, coordinadors esportius de clubs i col·legis, directors esportius i professors d’educació física
  • directius de clubs i entitats esportives
  • directors tècnics
  • graduats i llicenciats en Psicologia a Espanya.
  • llicenciats en Filosofia i Lletres (secció o branca de Psicologia)
  • llicenciats en Psicologia d'altres països amb el títol certificat mitjançant la postil·la de la Haia
  • professionals d’empreses relacionades amb l’esport
  • en general, tot aquell professional lligat al món o a l’ensenyament de l'esport

OBJECTIUS

  • Facilitar el desenvolupament personal i esportiu dels protagonistes de l’esport mitjançant processos d’ajuda i d’acompanyament des de la psicologia i el coaching.
  • Familiaritzar els estudiants amb la feina del psicòleg-coach esportiu, capacitant-los en el seu acompliment esportiu.
  • Facilitar als estudiants el descobriment dels seus punts forts i les àrees de millora per potenciar el desenvolupament professional.
  • Desenvolupar i entrenar les competències i habilitats necessàries per a la pràctica professional de la psicologia i el coaching esportiu.