🎓 Trastorns mentals en el mirall de les sèries

Ara, en aquests temps de confinament, és freqüent recórrer a les sèries per a entretenir-se. Moltes d'aquestes tenen com a protagonistes personatges que sofreixen d'esquizofrènia, depressió, psicopatia o autisme i fan que els espectadors connectin amb la seva pròpia fragilitat i diferència, i combatin, a través d'ells, amb els seus propis temors i fantasmes.

Fecha: divendres, 24 de d'abril de 2020 a las 09:30h

Trastorns mentals en el mirall de les sèries

Ara, en aquests temps de confinament, és freqüent recórrer a les sèries per entretenir-se. Moltes d'aquestes tenen com a protagonistes personatges que tenen esquizofrènia, depressió, psicopatia o autisme i fan que els espectadors connectin amb la seva pròpia fragilitat i diferència, i combatin, a través d'ells, amb els seus propis temors i fantasmes.

El professor del Departament d'Humanitats i Educació que imparteix i l'assignatura Cinema i Cultura, Jorge Martínez Lucena, indaga en aquesta realitat en la qual les sèries fan de mirall dels trastorns mentals. Ho fa al costat d'Irene Cambra, en el llibre Imaginarios de los trastornos mentales en las series (Ed. UOC). L'obra se centra en el retrat de la malaltia mental que es fa en les ficcions televisives i les ficcions socials que es transmeten a través de les sèries.

El llibre, publicat  sota l'editorial  Universitat  Oberta  de Catalunya  Edicions, fa una reflexió profunda de les malalties mentals a través del seu reflex en sèries tan populars com Mindhunter, Game of Thrones, Killing Eve, 13 Reasons Why, Euphoria i moltes altres.

Trastorns mentals en el mirall de les sèries