🎓 Literatura hispana a Filipinas

Casa Asia organitza un acte amb la intenció de reivindicar la supervivència de l'espanyol a Filipines

Fecha: jueves, 17 de octubre de 2019 a las 13:45h

Literatura hispana a les Filipines

L'espanyol és la llengua materna de 472 milions de persones i, si hi sumem tots els que la parlen com a segona llengua o que l'estan aprenent, aconsegueix la xifra de 567 milions de parlants. Parla espanyol el 8 % de la població mundial i és la llengua en la qual es comuniquen ni més ni menys que 21 països del món.

Un d'aquests països és les Filipines. Arran dels últims títols publicats per l'editorial hispanoàrab que dirigeix Jordi Verdaguer Vila-Sivill a la col·lecció Orient, Casa Àsia organitza un acte amb la intenció de reivindicar la supervivència de l'espanyol a les Filipines. La sessió, convocada amb el lema "Trobada amb la literatura hispana a les Filipines", pretén mantenir l'interès per la literatura filipina escrita en espanyol com a manera de promoure aquesta llengua. La col·lecció Orient es va iniciar el 2011 amb l'impuls d'Andrea Gallo.

L'espanyol de les Filipines és una llengua patrimonial que exigeix una actualització permanent per poder garantir-ne la modernitat i la supervivència. La publicació dels autors que continuen escrivint en espanyol és un bon suport per aconseguir-ho.

Per donar suport a aquesta iniciativa, el rector de la nostra universitat i president de l'Associació Espanyola d'Estudis del Pacífic, Rafael Rodríguez-Ponga, participa en l'acte, que se celebra a la seu madrilenya de Casa Àsia. A més del nostre rector, l'editor i escriptor Jordi Verdaguer Vila-Sivill també participarà en aquest debat, que moderarà la directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia, Menene Gras Balaguer.
 

Literatura hispana a les Filipines