馃帗 Quantitat i qualitat en l'ocupaci贸 dels nostres titulats

La VI edici贸 de l'Estudi d'Inserci贸 Laboral que elabora l'Ag猫ncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) dibuixa unes atractives perspectives d'ocupaci贸 per als titulats a la nostra universitat

Fecha: divendres, 27 de juliol de 2018 a las 11:30h

Quantitat i qualitat en l'ocupaci贸 dels nostres titulats

La VI edici贸 de l'Estudi d'Inserci贸 Laboral que, amb periodicitat triennal, elabora l'Ag猫ncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) dibuixa unes atractives perspectives professionals per als titulats a la nostra universitat. La bona dada en termes quantitatius (m茅s del 90% dels titulats de la nostra universitat tenen ocupaci贸) adquireix major valor quan s'observen els aspectes qualitatius que s'analitzen en l'estudi.

El primer indicador al qual es refereix per avaluar la qualitat de les ocupacions exercides 茅s el de la seva connexi贸 amb la formaci贸 universit脿ria. Nou de cada deu ocupacions desenvolupats pels nostres graduats requereixen formaci贸 universit脿ria i vuit de cada deu estan directament relacionats amb la formaci贸 espec铆fica que s'ha cursat. Una proporci贸, aquesta 煤ltima, que se situa per sobre de la registrada per al conjunt de graduats del sistema universitari catal脿.

L'ocupaci贸 dels titulats en els graus de la nostra universitat tamb茅 se situa per sobre de la mitjana en termes d'estabilitat i de retribuci贸. En el cas del salari, el 73% dels nostres graduats supera els 2.000 euros mensuals, mentre que en el conjunt del sistema universitari catal脿 aquesta proporci贸 茅s d'un 41,9%. Conv茅 assenyalar, en aquest punt, que l'estudi avalua la situaci贸 laboral dels titulats al cap de tres anys d'haver acabat el grau.

La Universitat, via al m贸n professional

L'estudi tamb茅 indaga sobre la forma en qu猫 els universitaris accedeixen als llocs de treball. En aquest punt es revela substantiva la contribuci贸 de la nostra universitat a la projecci贸 professional dels seus estudiants. El 30% dels titulats per la nostra universitat assegura haver trobat el seu lloc de treball gr脿cies a les pr脿ctiques realitzades en la carrera o a trav茅s del Servei de Pr脿ctiques i Ocupaci贸, proporci贸 que se situa m茅s de deu punts percentuals sobre la registrada per al conjunt de la mostra.

Satisfacci贸

En termes generals, els nostres estudiants tamb茅 estan per sobre de la mitjana quant a satisfacci贸 amb la formaci贸 rebuda. Aquesta difer猫ncia positiva en el grau de satisfacci贸 es fa m茅s not貌ria en aspectes com la formaci贸 en lideratge, l'expressi贸 oral i l'expressi贸 escrita.

Les dades assenyalades, i d'altres que cont茅 l'informe, evidencien la qualitat de les ocupacions als quals accedeixen els nostres titulats i un alt nivell de satisfacci贸 amb els estudis, tal com subratlla en propi estudi a l'apartat de conclusions.

L'estudi tamb茅 estableix criteris generals sobre la vinculaci贸 entre formaci贸 universit脿ria i ocupaci贸. En aquest sentit, posa de manifest que el fet de disposar de formaci贸 superior suposa un salt significatiu pel que fa a l'acc茅s al m贸n professional. Aix铆 mateix, tamb茅 tra莽a una correlaci贸 directa entre remuneraci贸 i estudis universitaris. Aquests i altres aspectes van ser presentats pel director d'AQU, Mart铆 Casades煤s, en un acte celebrat a la nostra universitat.

 

Informe AQU