🎓 Ajudes a l' allotjament

girl
Ajuts a l'allotjament

AJUTS A L'ALLOTJAMENT

Atenció personalitzada per a tots els estudiants que necessitin allotjament.

El Servei d'Informació ofereix assessorament per tal de trobar la residència que millor s’adapta a les necessitats de cada estudiant.

Els alumnes de nou ingrés a la Universitat Abat Oliba CEU poden tramitar la sol·licitud d’ajuts a l’allotjament en els terminis fixats al calendari d’admissions.

En el cas dels professors, estudiants de curta estada, estudiants de cursos d’estiu, alumnes estrangers o alumnes de cursos avançats, es pot sol·licitar informació sobre la nostra selecció d’allotjament alternatiu, que inclou hotels, pisos compartits o habitatges particulars en règim tutelat.


Fullet d'ajuts a l'allotjament
Col·legis majors

Col·legi Major Universitari Mater Salvatoris

Ofereix vuit beques del 10 % sobre el cost anual de l’estada de curs complet.

Barcelona Web

Col·legi Major Universitari Pedralbes

Ofereix sis beques per valor del 15 % del cost anual en habitació individual en règim de pensió completa, amb l’opció de complementar-ho amb beques de col·laboració pròpies del col·legi major.

Barcelona Web

Col·legi Major Universitari Lestonnac

Ofereix quatre beques amb un descompte del 10 % de l’import mensual en habitació doble, quatre beques amb un descompte del 20 % de l’import de la matrícula i un 5 % de descompte de l’import mensual en habitació individual “Premium” per a alumnes de grau, i dues beques amb un descompte del 25 % de l’import de la matrícula i un 5 % de descompte de l’import mensual en habitació individual “Estàndard” o “Premium” per a alumnes de postgrau.

Barcelona Web
Residències

Residència mixta Anna Ravell

Ofereix tres ajuts que consisteixen en un descompte del 25 % sobre l’import anual en règim d’allotjament i esmorzar en habitació doble.

Barcelona Web

Residència femenina Emilie de Villeneuve

Ofereix tres ajuts que consisteixen en un descompte del 25 % sobre l’import anual en règim d’allotjament i esmorzar en habitació doble.

Barcelona Web

Residència Mestral Mar

Ofereix dues beques del 25 % sobre l’import anual en règim d’allotjament i esmorzar en habitació doble.

Barcelona Web

Residència Rusc

Ofereix dues beques del 25 % sobre l’import anual en règim d’allotjament i esmorzar en habitació doble.

Barcelona Web

Residència mixta La Salle Bonanova

Atorga 10 beques per valor del 50 % de la matrícula de l’estada en curs complet i 10 beques per valor del 10 % del cost anual en habitació doble. Les 20 beques són en règim de pensió completa.

Barcelona Web

Residència femenina Roca

Atorga 20 ajuts del 100 % de la matrícula i quatre beques del 10 % sobre l’import anual en habitació doble i en règim de pensió completa.

Barcelona Web

Residència universitària Sarrià

Ofereix tres beques del 10 % de descompte sobre la tarifa mensual en habitació doble compartida per a alumnes de la UAO CEU, dues beques per a estudiants de grau i una del mateix valor per a doctorands, investigadors i estudiants de màster.

Barcelona Web

Residència universitària Augusta

Atorga quatre beques del 10 % del cost anual de l’estada de curs complet i habitació doble, i quatre beques del 10 % del cost anual de l’estada de curs complet i habitació individual. Les vuit beques són en règim de pensió completa. Tots els futurs alumnes de la UAO CEU gaudiran d’un 50 % de l’import de matrícula.

Barcelona Web

Residència ONIX

Ofereix tres beques del 10 % del cost anual de l’estada de curs complet. Els beneficiaris d’aquestes beques seran alumnes matriculats a la UAO CEU.

Barcelona Web

Residència Josep Manyanet

Ofereix cinc beques del 10 % del cost anual de l'estada de curs complet en règim de pensió completa, així com 10 beques del 50 % de la inscripció. Els beneficiaris d'aquestes beques seran alumnes matriculats a la UAO CEU i serà aplicable només si s'hi allotgen en règim de pensió completa.

Barcelona Web

Residència RESA

Ofereix cinc beques del 10 % del cost anual de l’estada de curs complet: tres per a alumnes de grau i dues per a estudiants de màster. Totes són per a alumnes que s’hi allotgin en la modalitat Estudio Classic (exclosos el consum elèctric i d'aigua).

Barcelona Web

Residència mixta Àgora BCN

Ofereix deu ajuts que consisteixen en un descompte del 25 % sobre l’import anual en règim d’allotjament i esmorzar i habitació doble.

Barcelona Web

Residència mixta Erasmus Gràcia

La Residència Erasmus Gràcia atorgarà cada curs acadèmic 60 beques del 50 % en la matrícula i el 6 % en la mensualitat de l’estada en curs complet. La resta de beques no assignades serà aplicable als alumnes que s’hi incorporin de gener a juny. La Residència Erasmus Gràcia aplicarà el 15 % de descompte a les estades curtes de familiars de l’inquilí.

Barcelona Web

VIURE A BARCELONA

Situada al nord-est d’Espanya, Barcelona és la capital de Catalunya i primera zona econòmica d’Espanya. La població de la ciutat és superior al milió i mig d’habitants, mentre que el nombre d’habitants de tot Catalunya és de més de set milions de persones.

Per la seva ubicació, a la vora del Mediterrani, Barcelona gaudeix d’un clima càlid i acollidor, amb temperatures agradables durant tot l’any.

Avui, Barcelona és una ciutat moderna, cosmopolita i de gran dinamisme. És una ciutat còmoda, feta a la mida de les persones i per a les persones.

La Universitat Abat Oliba CEU està situada a la part alta de Barcelona, un districte que ofereix espais tranquils per a la concentració estratègica d’activitats intensives en coneixement. És on rau un model de ciutat que conviu amb altres universitats, així com equipaments i zones verdes properes a la serra de Collserola.

L'idioma de la UAO CEU és majoritàriament l'espanyol, a diferència de la resta d'universitats catalanes, ja que formem part del grup educatiu més gran d'àmbit estatal, el CEU, amb 24 centres i diverses universitats. També podràs trobar diversos graus bilingües amb docència en anglès.

Informació pràctica sobre Barcelona:

A més, et presentem unes propostes perquè gaudeixis de tota l'oferta d'oci i cultura de Barcelona:

Com arribar a la Universitat?

autobús

El bus 60, el 196 i el 123 (Bus de Barri) tenen una parada a les portes de la universitat. També hi ha altres línies amb parades properes: les 22, 30, 58, 64, 66, 17, 73 i 75.

ferrocarrils de la generalitat de catalunya

L'estació de Ferrocarrils Catalans més propera és U7 Avinguda Tibidabo. Des d'aquí pots arribar caminant a la universitat en 10 minuts.

Assegurança mèdica

Tots els estudiants que fan una estada temporal a l’Abat Oliba CEU han de tenir una assegurança mèdica que els cobreixi durant l’estada a la nostra Universitat. Cal enviar un document acreditatiu d’aquesta assegurança (fotocòpia) juntament amb l'application.

Si ets estudiant d’un país de l’Espai Econòmic Europeu (països de la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i tens dret a la Seguretat Social al teu país d’origen, has de tramitar la targeta sanitària europea (que substitueix el formulari E-111 o E-128). Aquest formulari l'expedeixen les autoritats de la sanitat pública del teu país i dona dret a tenir a Espanya les prestacions d’assistència sanitària.

Si ets un/a estudiant procedent d’un país que no pertany a l’Espai Econòmic Europeu, has d’informar-te sobre si hi ha un acord mèdic entre la Seguretat Social del teu país i l’espanyola (és el cas d’alguns països de l'Amèrica Llatina). Si existeix aquest acord, hauràs de dirigir-te a les autoritats de la sanitat pública del teu país per tramitar el document corresponent i, així, tenir dret a les prestacions d’assistència sanitària a Espanya.

Si ets un estudiant que no es troba en cap dels supòsits anteriors, hauràs de contractar una assegurança mèdica privada que et cobreixi durant l'estada a Catalunya. Et recomanem que demanis un document a la teva companyia d’assegurances (si és possible, en espanyol, català, anglès o francès), en el qual consti aquesta cobertura.

El sistema sanitari

Barcelona disposa d'un dels millors sistemes sanitaris a escala europea i mundial. El sistema públic de salut és d'accés universal i gratuït, i es canalitza a través de dues vies:

 • Els centres d'atenció primària (CAP). Ofereixen assistència sanitària de forma gratuïta per qualsevol malaltia o vacuna. Et correspon un CAP concret en funció del teu domicili. També tindràs accés a les farmàcies disponibles. Has de saber que a Barcelona hi ha diverses farmàcies obertes 24/365, i una majoria amb horari de 9:00 a 22:00.
 • Els hospitals públics. Com a estudiant estranger, únicament has de dirigir-te a un hospital en cas d'urgència real. Per malalties comunes has d'acudir al CAP.

Per orientar-te en les despeses mensuals que puguis tenir, te'n proporcionem una estimació:

 • Allotjament: 300 € - 500 € pis compartit, o de 700 € a 1.400 € en residència d'estudiants
 • Menjar: 200 €
 • Transport: 50 €
 • Altres despeses: 200 €
Bancs i targetes de crèdit

Barcelona disposa d'una àmplia xarxa d'oficines bancàries (normalment obertes cada matí i les tardes dels dijous) i caixers automàtics disponibles les 24 hores. Has de tenir en compte que per poder obrir un compte bancari hauràs d'obtenir abans la teva targeta NIE.

Wi-Fi

La UAO CEU facilita l'accés gratuït a la xarxa Wi-Fi a tots els seus estudiants internacionals. Es poden obtenir l'usuari i la contrasenya a Gestió Acadèmica.

A més, la ciutat de Barcelona disposa d'una xarxa Wi-Fi accessible en obert, amb més de 700 punts de connexió per tota la ciutat. No és necessari registrar-se prèviament per accedir a Barcelona WiFi. Connectant-vos a través d'aquests punts, tindreu accés directe a mapes de la ciutat, guies de transport i informació útil de l'Ajuntament de Barcelona.

Calendaris i festius

Al llarg de tot l'any se celebren diverses festivitats. Algunes se celebren a tot Espanya, d'altres només a Catalunya, i fins i tot algunes només a escala municipal. Tots els alumnes internacionals reben, abans d'arribar a la ciutat, el calendari acadèmic en què s'especifiquen aquests dies festius.

Els horaris i hàbits també acostumen a diferir respecte a altres cultures. Per exemple:

 • Les botigues i comerços obren de dilluns a dissabte, si bé hi ha molts forns de pa i botigues de queviures per tota la ciutat que obren cada diumenge.
 • Normalment, el comerç obre de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00. Els grans magatzems o les botigues del centre de Barcelona estan oberts al migdia i acostumen a tancar entre les 20:30 i les 21:30.
 • Els locals acostumen a tenir l'horari d'àpats següent:
  • Esmorzar: entre les 9:00 i les 11:00
  • Dinar: de 14:00 a 16:00 (àpat principal del dia)
  • Sopar: de 21:00 a 22:30
 • Els restaurants i hotels ofereixen horaris més amplis. A més, en qualsevol bar de la ciutat es poden degustar les típiques tapes a qualsevol hora.
 • Jornades laborals: per norma general, una jornada laboral estàndard comença a les 8:00-9:00, amb un descans per dinar entre les 14:00 i les 16:00, i s'acaba entre les 18:00 i les 19:30, en funció del temps destinat al dinar.
Altres webs interessants