girl
Iniciatives que ajuden en la maduració personal i intel·lectual de l'estudiant
Activitats culturals

ACTIVITATS CULTURALS

La vida universitària és un període essencial en la formació de la persona. Des del Vicerectorat d'Estudiants volem fomentar totes les iniciatives que ajudin a la maduració personal i intel·lectual de l'estudiant.

La participació en les activitats culturals és, a més, una ocasió per cultivar les relacions entre els alumnes de diferents estudis, professors i personal de serveis.

Guia d'activitats

club de lectura

L'experiència compartida de la lectura és a la base de la civilització occidental. El Club de Lectura de la Universitat Abat Oliba CEU vol aglutinar alumnes, professors i PAS entorn de creacions literàries escollides les anàlisis de les quals ens serveixin avui dia per créixer com persones i enfortir els llaços en la comunitat educativa de què formem part. Amb certa periodicitat i suficient antelació, es convoquen les sessions d'aquest Club de Lectura, que està sempre obert a tothom.

A cada sessió hi ha algun voluntari encarregat d'iniciar el comentari i convidar als participants a expressar els seus punts de vista, de manera que es comparteixin fructíferament les experiències viscudes en la trobada amb la creació literària escollida. Al llarg dels últims anys s'han comentat obres de Cervantes, Kafka, Chesterton, Ch. Brontë, Hoffmann, etc.

Més informació humanidades@uao.es

cor universitari

Si vols participar en la preparació d'obres corals per a actes acadèmics i públics, obtenir una formació tècnicovocal i interpretar obres corals clàssiques i modernes.

Apunta't al cor universitari! No és necessari tenir coneixements musicals, únicament sensibilitat i interès per la música.

Per més informació: fcasado@uao.es

teatre

grup de teatre

Vols fer teatre? Vols introduir-te en l'art dramàtic? Vols aprendre a actuar? Tens dots interpretatius? T'agrada l'escenari? Et fascina la comunicació?

Si la resposta és sí, apunta't al Teatre de la Universitat Abat Oliba CEU!

L'activitat de teatre és un curs eminentment pràctic la principal finalitat del qual és ajudar a l'alumne a millorar la seva capacitat de comunicació, eina fonamental tant en el pla personal com en el professional. Per això, utilitzen com a base tècnica el teatre realitzant una obra que es representa en diverses ocasions al llarg del curs.

Per més informació, pots dirigir-te al Servei d'Activitats Culturals o enviar un correu electrònica activitatsculturals@uao.es

taller de teatre

El Taller de Teatre s'inicia a finals de novembre. Té com a objectiu l'aprenentatge de tècniques de comunicació realitzant exercicis d'art dramàtic per aconseguir superar les dificultats que representa parlar en públic, adquirint per això un domini i control de cos i veu per millorar la capacitat comunicativa.

El Taller té una durada de dues hores setmanals, podent obtenir crèdits de sobrematrícula. És gratuït per tots els alumnes matriculats en el primer i segon curs. Per poder participar-hi, s'haurà de superar una entrevista amb el director del Taller.

Per més informació, pots dirigir-te al Servei d'Activitats Culturals o enviar un correu electrònica activitatsculturals@uao.es

premis i concursos

 
Premi de Literatura Abat Oliba CEU

La Universitat Abat Oliba CEU, en la seva tasca de foment de la creativitat i la formació dels seus alumnes, convoca el Premi de Literatura Abat Oliba CEU.

Consulta les bases.

Per més informació: actividadesculturales@uao.es

Concurs de Fotografia de la UAO CEU

El Concurs de Fotografia de la UAO CEU, que aquest any tracta el tema "La Universitat i tu", és obert a tots els alumnes de la Universitat Abat Oliba CEU.

Consulta les bases

Per més informació: actividadesculturales@uao.es

Premis Ángel Herrera de la Fundació Universitària San Pablo CEU

La Fundació Universitària San Pablo CEU convoca els Premios Ángel Herrera amb motiu de la Festivitat de Sant Pau.

 

Premi al Millor Esportista de la Universitat Abat Oliba CEU

La Universitat Abat Oliba CEU, a través del Vicerectorat d'Estudiants i el Servei d'Esports de la Universitat, convoca un premi al millor esportista masculí o femení.

Consulta les bases.

Per més informació: esports@uao.es

Concurs pòster promocional programes de mobilitat internacional

El Servei de Relacions Internacionals de la Universitat Abat Oliba CEU convoca la IX edició del Concurs de pòster promocional dels seus programes de mobilitat internacional per a estudiants. El concurs té com a objectiu la creació i realització d'un pòster per a la promoció dels programes UAO CEU de mobilitat internacional 2019-2020. El pòster haurà de motivar a l'alumnat i recentment graduats a estudiar i fer pràctiques a l'estranger. L'únic requisit per poder participar és estar matriculat/a en la UAO CEU durant el curs acadèmic vigent. El/la guanyador/a o l'equip guanyador rebrà un premi de 200 € (bruts). El terme per lliurar les propostes és el divendres 27 d'abril de 2018 a les 12.00 h.

Formulari d'inscripció.

Consulta les bases.

Per a més informació: internacional@uao.es

 

societat de debat

La Societat de Debat de la Universitat Abat Oliba CEU va ser fundada l'any 2005 pel Dr. Adolfo Lucas Esteve, director dels Estudis de Dret i professor de Retòrica, entre altres assignatures. L'objectiu d'aquesta activitat era oferir als alumnes un espai on entrenar i millorar les seves habilitats de comunicació per poder adquirir competències fonamentals en el seu desenvolupament professional.

Observant el model utilitzat a altres regions espanyoles, la UAO CEU va ser la impulsora del debat universitari a Catalunya, on hi havia menys tradició. Després de la gran participació any rere any i l'organització de nombrosos tornejos nacionals de debat, la Societat va passar de ser una activitat en què hi participaven un nombre reduït de persones, a ser una de les activitats extraescolars més longeva i amb més participació de l'alumnat.

Actualment, la Societat de Debat és una activitat consolidada, respectada institucionalment i molt valorada pels alumnes que la componen. El seu caràcter transversal, pràctic i amè fa que cada curs siguin desenes els alumnes que acudeixen a les sessions formatives.

Aquesta activitat està orientada a tota la comunitat d’alumnes de la UAO CEU i és completament gratuïta. Té un caràcter transversal, per això hi tenen cabuda alumnes de qualsevol disciplina acadèmica.

Les dinàmiques de les classes són totalment pràctiques i amenes. Tots els alumnes hi participen activament, en un ambient basat en el respecte i la col·laboració entre companys. Les sessions són setmanals (en horari de migdia) i estan dividides en dos grups: un per a principiants i l’altre per a alumnes avançats.

Al llarg del curs els alumnes aprenen i practiquen tècniques d’expressió davant d’un auditori, persuasió, control dels nervis i les emocions, gestió del temps i l’espai, domini del cos i desenvolupament de discursos irrefutables mitjançant l’aplicació de la tècnica ARE, entre d’altres habilitats.

Els alumnes que demostren compromís amb l’activitat i tenen capacitat suficient poden optar a representar la Universitat competint en tornejos nacionals de debat. Entre aquests es troba el prestigiós Torneig Nacional de Debat InterCEU, organitzat per les tres universitats de la Fundación CEU. Així mateix, tots els alumnes de la universitat poden participar en la lliga interna InterUAO que s’organitza semestralment a la universitat.

Si vols inscriure’t a la Societat de Debat o sol·licitar informació escriu a alucase@uao.es

torneig interceu

El Torneig InterCEU té una trajectòria de dotze edicions i és un dels tornejos més importants d’Espanya dins del camp del debat universitari pel gran nombre de participants que reuneix cada any i per la qualitat de les intervencions dels diferents equips. Es celebra anualment a una de les tres universitats del CEU, però hi poden participar altres universitats invitades per l’organització. A la primera edició, celebrada el 2004 a la Universidad Cardenal Herrera CEU, hi va participar un total de cinc universitats. Aquesta iniciativa s’ha anat forjant i es reflecteix en el volum de participants que hi ha en cada edició, la rellevància i la qualitat que ha anat adquirint amb cada nova edició.

Els tornejos de debat universitaris s’organitzen arreu d’Espanya des de fa anys, i tot i no ser una activitat massa coneguda al nostre país, és una disciplina molt fomentada a la resta d’universitats del món, perquè desenvolupa profundament les capacitats comunicatives dels estudiants així com la competència per a la investigació, mitjançant la prèvia documentació i estudi del tema proposat.

La dinàmica durant aquests tornejos consisteix en un enfrontament directe entre dos equips, cadascun dels quals representa per sorteig la postura a favor o la postura en contra sobre un tema. Els torns de paraula s’organitzen en una introducció, en la qual s’han d’exposar a grans trets els arguments i contextualitzar el tema; dues refutacions, on cada equip intenta defensar les seves idees contraposant-les a les dels contrari i demostrant-les amb evidències; i un torn de conclusió, on es recopilen tots els arguments i proves aportats durant el debat. El guanyador és escollit per decisió de diversos jutges, normalment experts en oratòria, atenent a criteris que van des del domini del temps i l’espai fins al rigor empleat en les citacions.

torneig interuao

El Torneig de Debat InterUAO és la lliga interna de la Universitat. Es celebra semestralment i la participació és oberta a tots els alumnes de la comunitat UAO CEU, independentment de si formen part de la Societat de Debat o no.

Cada equip es compon de dos a tres participants. Els equips inscrits es distribueixen per sorteig en diferents grups per a la fase de classificació. Un cop acabada aquesta ronda, els millors equips de cada grup passen a una fase eliminatòria on s’enfronten entre sí.

El guanyador del torneig rep un premi econòmic i un diploma acreditatiu.

Els temes de debat que s’han formulat fins ara han estat:

  • I InterUAO (fase classificatòria): L’Estat i les CC.AA han de retallar en educació?
  • I InterUAO (fase classificatòria): L’educació a Espanya és de qualitat?
  • II InterUAO: La dació en pagament és la solució al problema de les hipoteques?
  • III InterUAO: Patronal i sindicats han de rebre diners públics?
  • IV InterUAO: PODEMOS és una alternativa sòlida al bipartidisme tradicional?
  • V InterUAO: El model 3+2 millora el sistema universitari actual?

Per a més informació sobre el funcionament de InterUAO o sobre tornejos futurs escriu a alucase@uao.es