馃帗 Activitats culturals

girl
Iniciatives que ajuden en la maduraci贸 personal i intel路lectual de l'estudiant
Activitats culturals

ACTIVITATS CULTURALS

La vida universit脿ria 茅s un per铆ode essencial en la formaci贸 de la persona. Des del Vicerectorat d'Estudiants volem fomentar totes les iniciatives que ajudin a la maduraci贸 personal i intel路lectual de l'estudiant.

La participaci贸 en les activitats culturals 茅s, a m茅s, una ocasi贸 per cultivar les relacions entre els alumnes de diferents estudis, professors i personal de serveis.

club de lectura

L'experi猫ncia compartida de la lectura 茅s a la base de la civilitzaci贸 occidental. El Club de Lectura de la Universitat Abat Oliba CEU vol aglutinar alumnes, professors i PAS entorn de creacions liter脿ries escollides les an脿lisis de les quals ens serveixin avui dia per cr茅ixer com persones i enfortir els lla莽os en la comunitat educativa de qu猫 formem part. Amb certa periodicitat i suficient antelaci贸, es convoquen les sessions d'aquest Club de Lectura, que est脿 sempre obert a tothom.

A cada sessi贸 hi ha algun voluntari encarregat d'iniciar el comentari i convidar als participants a expressar els seus punts de vista, de manera que es comparteixin fruct铆ferament les experi猫ncies viscudes en la trobada amb la creaci贸 liter脿ria escollida. Al llarg dels 煤ltims anys s'han comentat obres de Cervantes, Kafka, Chesterton, Ch. Bront毛, Hoffmann, C. S. Lewis, etc.

M茅s informaci贸 a clubdelectura@uao.es

taller de comunicaci贸

Aquest taller ofereix a l'estudiant la possibilitat de millorar les seves habilitats comunicatives d'una manera pr脿ctica. Mitjan莽ant exercicis amb base teatral, els estudiants podran superar les dificultats que suposa parlar en p煤blic i adquirir un domini i un control del cos i de la veu per millorar la capacitat comunicativa.

Director: jcasass@uao.es.

cor universitari

Si vols participar en la preparaci贸 d'obres corals per a actes acad猫mics i p煤blics, obtenir una formaci贸 t猫cnicovocal i interpretar obres corals cl脿ssiques i modernes.

Apunta't al cor universitari! No 茅s necessari tenir coneixements musicals, 煤nicament sensibilitat i inter猫s per la m煤sica.

Per a m茅s informaci贸: fcasado@uao.es.

teatre

grup de teatre

Vols fer teatre? Vols introduir-te en l'art dram脿tic? Vols aprendre a actuar? Tens dots interpretatius? T'agrada l'escenari? Et fascina la comunicaci贸?

Si la resposta 茅s s铆, apunta't al Teatre de la Universitat Abat Oliba CEU!

L'activitat de teatre 茅s un curs eminentment pr脿ctic la principal finalitat del qual 茅s ajudar a l'alumne a millorar la seva capacitat de comunicaci贸, eina fonamental tant en el pla personal com en el professional. Per aix貌, utilitzen com a base t猫cnica el teatre realitzant una obra que es representa en diverses ocasions al llarg del curs.

Per a m茅s informaci贸, pots dirigir-te al director Joaquim Casas al correu electr貌nic jcasass@uao.es.

taller de teatre

El Taller de Teatre t茅 com a objectiu l'aprenentatge de t猫cniques de comunicaci贸 realitzant exercicis d'art dram脿tic per aconseguir superar les dificultats que representa parlar en p煤blic, adquirint per aix貌 un domini i control de cos i veu per millorar la capacitat comunicativa.

El Taller t茅 una durada de dues hores setmanals, podent obtenir cr猫dits de sobrematr铆cula. 脡s gratu茂t per tots els alumnes matriculats en el primer i segon curs. Per poder participar-hi, s'haur脿 de superar una entrevista amb el director del Taller.

Per a m茅s informaci贸, pots dirigir-te al director Joaquim Casas al correu electr貌nic jcasass@uao.es.

premis i concursos

 
Premi de Literatura Abat Oliba CEU

La Universitat Abat Oliba CEU, en la seva tasca de foment de la creativitat i la formaci贸 dels seus alumnes, convoca el Premi de Literatura Abat Oliba CEU.

Per a m茅s informaci贸: actividadesculturales@uao.es

Concurs de Fotografia de la UAO CEU

El Concurs de Fotografia de la UAO CEU 茅s obert a tots els alumnes de la Universitat Abat Oliba CEU.

Per a m茅s informaci贸: actividadesculturales@uao.es

Premis 脕ngel Herrera de la Fundaci贸 Universit脿ria San Pablo CEU

La Fundaci贸 Universit脿ria San Pablo CEU convoca els Premios 脕ngel Herrera amb motiu de la Festivitat de Sant Pau.

 

Premi al Millor Esportista de la Universitat Abat Oliba CEU

La Universitat Abat Oliba CEU, a trav茅s del Vicerectorat d'Estudiants i el Servei d'Esports de la Universitat, convoca un premi al millor esportista mascul铆 o femen铆.

Per a m茅s informaci贸: esports@uao.es

Concurs p貌ster promocional programes de mobilitat internacional

El Servei de Relacions Internacionals de la Universitat Abat Oliba CEU convoca la X edici贸 del Concurs de p貌ster promocional dels seus programes de mobilitat internacional per a estudiants. El concurs t茅 com a objectiu la creaci贸 i realitzaci贸 d'un p貌ster per a la promoci贸 dels programes UAO CEU de mobilitat internacional 2020-2021. El p貌ster haur脿 de motivar l'alumnat i acabats de graduar a estudiar i fer pr脿ctiques a l'estranger. L'煤nic requisit per poder-hi participar 茅s estar matriculat/a a la UAO CEU durant el curs acad猫mic vigent. El guanyador o guanyadora rebr脿 un premi de 200 鈧 (bruts). El termini per lliurar les propostes 茅s el dijous 30 d'abril de 2020.

Consulta'n les bases. Descarregar logo

Per a m茅s informaci贸: internacional@uao.es

 

societat de debat

La Societat de Debat de la Universitat Abat Oliba CEU va ser fundada l'any 2005 pel Dr. Adolfo Lucas Esteve, professor de Ret貌rica, entre altres assignatures. L'objectiu d'aquesta activitat era oferir als alumnes un espai on entrenar i millorar les seves habilitats de comunicaci贸 per poder adquirir compet猫ncies fonamentals en el seu desenvolupament professional.

Observant el model utilitzat a altres regions espanyoles, la UAO CEU va ser la impulsora del debat universitari a Catalunya, on hi havia menys tradici贸. Despr茅s de la gran participaci贸 any rere any i l'organitzaci贸 de nombrosos tornejos nacionals de debat, la Societat va passar de ser una activitat en qu猫 hi participaven un nombre redu茂t de persones, a ser una de les activitats extraescolars m茅s longeva i amb m茅s participaci贸 de l'alumnat.

Actualment, la Societat de Debat 茅s una activitat consolidada, respectada institucionalment i molt valorada pels alumnes que la componen. El seu car脿cter transversal, pr脿ctic i am猫 fa que cada curs siguin desenes els alumnes que acudeixen a les sessions formatives.

Aquesta activitat est脿 orientada a tota la comunitat d鈥檃lumnes de la UAO CEU i 茅s completament gratu茂ta. T茅 un car脿cter transversal, per aix貌 hi tenen cabuda alumnes de qualsevol disciplina acad猫mica.

Les din脿miques de les classes s贸n totalment pr脿ctiques i amenes. Tots els alumnes hi participen activament, en un ambient basat en el respecte i la col路laboraci贸 entre companys. Les sessions s贸n setmanals (en horari de migdia) i estan dividides en dos grups: un per a principiants i l鈥檃ltre per a alumnes avan莽ats.

Al llarg del curs els alumnes aprenen i practiquen t猫cniques d鈥檈xpressi贸 davant d鈥檜n auditori, persuasi贸, control dels nervis i les emocions, gesti贸 del temps i l鈥檈spai, domini del cos i desenvolupament de discursos irrefutables mitjan莽ant l鈥檃plicaci贸 de la t猫cnica ARE, entre d鈥檃ltres habilitats.

Els alumnes que demostren comprom铆s amb l鈥檃ctivitat i tenen capacitat suficient poden optar a representar la Universitat competint en tornejos nacionals de debat. Entre aquests es troba el prestigi贸s Torneig Nacional de Debat InterCEU, organitzat per les tres universitats de la Fundaci贸n CEU. Aix铆 mateix, tots els alumnes de la universitat poden participar en la lliga interna InterUAO que s鈥檕rganitza semestralment a la universitat.

Si vols inscriure鈥檛 a la Societat de Debat o sol路licitar informaci贸 escriu a alucase@uao.es

torneig interceu

El Torneig InterCEU t茅 una traject貌ria de dotze edicions i 茅s un dels tornejos m茅s importants d鈥橢spanya dins del camp del debat universitari pel gran nombre de participants que reuneix cada any i per la qualitat de les intervencions dels diferents equips. Es celebra anualment a una de les tres universitats del CEU, per貌 hi poden participar altres universitats invitades per l鈥檕rganitzaci贸. A la primera edici贸, celebrada el 2004 a la Universidad Cardenal Herrera CEU, hi va participar un total de cinc universitats. Aquesta iniciativa s鈥檋a anat forjant i es reflecteix en el volum de participants que hi ha en cada edici贸, la rellev脿ncia i la qualitat que ha anat adquirint amb cada nova edici贸.

Els tornejos de debat universitaris s鈥檕rganitzen arreu d鈥橢spanya des de fa anys, i tot i no ser una activitat massa coneguda al nostre pa铆s, 茅s una disciplina molt fomentada a la resta d鈥檜niversitats del m贸n, perqu猫 desenvolupa profundament les capacitats comunicatives dels estudiants aix铆 com la compet猫ncia per a la investigaci贸, mitjan莽ant la pr猫via documentaci贸 i estudi del tema proposat.

La din脿mica durant aquests tornejos consisteix en un enfrontament directe entre dos equips, cadascun dels quals representa per sorteig la postura a favor o la postura en contra sobre un tema. Els torns de paraula s鈥檕rganitzen en una introducci贸, en la qual s鈥檋an d鈥檈xposar a grans trets els arguments i contextualitzar el tema; dues refutacions, on cada equip intenta defensar les seves idees contraposant-les a les dels contrari i demostrant-les amb evid猫ncies; i un torn de conclusi贸, on es recopilen tots els arguments i proves aportats durant el debat. El guanyador 茅s escollit per decisi贸 de diversos jutges, normalment experts en orat貌ria, atenent a criteris que van des del domini del temps i l鈥檈spai fins al rigor empleat en les citacions.

torneig interuao

El Torneig de Debat InterUAO 茅s la lliga interna de la Universitat. Es celebra semestralment i la participaci贸 茅s oberta a tots els alumnes de la comunitat UAO CEU, independentment de si formen part de la Societat de Debat o no.

Cada equip es compon de dos a tres participants. Els equips inscrits es distribueixen per sorteig en diferents grups per a la fase de classificaci贸. Un cop acabada aquesta ronda, els millors equips de cada grup passen a una fase eliminat貌ria on s鈥檈nfronten entre s铆.

El guanyador del torneig rep un premi econ貌mic i un diploma acreditatiu.

Els temes de debat que s鈥檋an formulat fins ara han estat:

  • I InterUAO (fase classificat貌ria): L鈥橢stat i les CC.AA han de retallar en educaci贸?
  • I InterUAO (fase classificat貌ria): L鈥檈ducaci贸 a Espanya 茅s de qualitat?
  • II InterUAO: La daci贸 en pagament 茅s la soluci贸 al problema de les hipoteques?
  • III InterUAO: Patronal i sindicats han de rebre diners p煤blics?
  • IV InterUAO: PODEMOS 茅s una alternativa s貌lida al bipartidisme tradicional?
  • V InterUAO: El model 3+2 millora el sistema universitari actual?

Per a m茅s informaci贸 sobre el funcionament de InterUAO o sobre tornejos futurs escriu a alucase@uao.es