🎓 Activitats culturals

girl
Iniciatives que ajuden en la maduració personal i intel·lectual de l'estudiant
Activitats culturals

ACTIVITATS CULTURALS

La vida universitària és un període essencial en la formació de la persona. Des del Vicerectorat d'Estudiants volem fomentar totes les iniciatives que ajudin a la maduració personal i intel·lectual de l'estudiant.

La participació en les activitats culturals és, a més, una ocasió per conrear les relacions entre els alumnes de diferents estudis, professors i personal de serveis.

club de lectura

L'experiència compartida de la lectura és a la base de la civilització occidental. El Club de Lectura de la Universitat Abat Oliba CEU vol reunir alumnes, professors i PAS al voltant de creacions literàries escollides, les anàlisis de les quals ens serveixin per créixer com a persones i per enfortir els llaços en la comunitat educativa de què formem part. Amb certa periodicitat i prou antelació, es convoquen les sessions d'aquest Club de Lectura, que sempre està obert a tothom.

En cada sessió hi ha algun voluntari encarregat d'iniciar el comentari i convidar els participants a expressar els seus punts de vista, de manera que es comparteixin fructíferament les experiències viscudes en la trobada amb la creació literària escollida. Al llarg dels últims anys s'han comentat obres de Cervantes, Kafka, Chesterton, Ch. Brontë, Hoffmann, C. S. Lewis, etc.

Més informació a [email protected]

taller de comunicació

Aquest taller ofereix a l'estudiant la possibilitat de millorar les seves habilitats comunicatives d'una manera pràctica. Mitjançant exercicis amb base teatral, els estudiants podran superar les dificultats que suposa parlar en públic i adquirir un domini i un control del cos i de la veu per millorar la capacitat comunicativa.

Director: jcasass@uao.es.

cor universitari

Si vols participar en la preparació d'obres corals per a actes acadèmics i públics, obtenir una formació tecnicovocal i interpretar obres corals clàssiques i modernes, apunta't al Cor Universitari.

No cal tenir coneixements musicals, únicament sensibilitat i interès per la música.

Per a més informació: [email protected].

teatre

grup de teatre

Vols fer teatre? Vols introduir-te en l'art dramàtic? Vols aprendre a actuar? Tens dots interpretatius? T'agrada l'escenari? Et fascina la comunicació?

Si la resposta és sí, apunta't al Teatre de la Universitat Abat Oliba CEU!

L'activitat de teatre és un curs eminentment pràctic la principal finalitat del qual és ajudar l'estudiant millorar la seva capacitat de comunicació, una eina fonamental tant en el terreny personal com en el professional. Per això, s'utilitza com a base tècnica el teatre i s'interpreta una obra que es representa en diverses ocasions al llarg del curs.

Per a més informació, pots dirigir-te al director Joaquim Casas al correu electrònic [email protected].

taller de teatre

El Taller de Teatre té com a objectiu l'aprenentatge de tècniques de comunicació realitzant exercicis d'art dramàtic per aconseguir superar les dificultats que representa parlar en públic. Permet adquirir un domini i control de cos i veu per millorar la capacitat comunicativa.

El Taller té una durada de dues hores setmanals, i permet obtenir crèdits de sobrematrícula. És gratuït per a tots els alumnes matriculats en el primer i segon curs. Per poder participar-hi, s'ha de superar una entrevista amb el director del taller.

Per a més informació, pots dirigir-te al director Joaquim Casas al correu electrònic [email protected].

premis i concursos

Premi de Literatura Abat Oliba CEU

La Universitat Abat Oliba CEU, en la seva tasca de foment de la creativitat i la formació dels seus alumnes, convoca el Premi de Literatura Abat Oliba CEU.

Consulta'n les bases.

Per a més informació: [email protected]

Concurs de Fotografia de la UAO CEU

El Concurs de Fotografia de la UAO CEU és obert a tots els alumnes de la Universitat Abat Oliba CEU.

Consulta'n les bases.

Per a més informació: [email protected]

Premis Ángel Herrera de la Fundació Universitària San Pablo CEU

La Fundació Universitària San Pablo CEU convoca els Premis Ángel Herrera amb motiu de la Festivitat de Sant Pau.

 

Premi al Millor Esportista de la Universitat Abat Oliba CEU

La Universitat Abat Oliba CEU, a través del Vicerectorat d'Estudiants i el Servei d'Esports de la Universitat, convoca un premi al millor esportista masculí o femení.

Consulta'n les bases. 

Per a més informació: [email protected]

Poster promocional

El Concurs de Poster Promocional de la UAO CEU està obert a tots els alumnes de la Universitat Abat Oliba CEU.

Bases de la convocatòria.

Per a més informació: [email protected]

 

societat de debat

La Societat de Debat de la Universitat Abat Oliba CEU va ser fundada l'any 2005 pel Dr. Adolfo Lucas Esteve, professor de Retòrica, entre altres assignatures. L'objectiu d'aquesta activitat era oferir als alumnes un espai on entrenar i millorar les seves habilitats de comunicació per poder adquirir competències fonamentals en el seu desenvolupament professional.

Observant el model utilitzat en altres regions espanyoles, la UAO CEU va ser la impulsora del debat universitari a Catalunya, on hi havia menys tradició. Després de la gran participació any rere any i de l'organització de nombrosos tornejos nacionals de debat, la Societat va passar de ser una activitat en què participava un nombre reduït de persones a ser una de les activitats extraescolars més longeves i amb més participació de l'alumnat.

Actualment, la Societat de Debat és una activitat consolidada, respectada institucionalment i molt valorada pels alumnes que la integren. El seu caràcter transversal, pràctic i amè fa que cada curs siguin desenes els alumnes que acudeixen a les sessions formatives.

Aquesta activitat està orientada a tota la comunitat d’alumnes de la UAO CEU i és completament gratuïta. Té un caràcter transversal, per això hi tenen cabuda alumnes de qualsevol disciplina acadèmica.

Les dinàmiques de les classes són totalment pràctiques i es desenvolupen en un ambient basat en el respecte i la col·laboració entre companys. Les sessions són setmanals (en horari de migdia) i estan dividides en dos grups: un per a principiants i un altre per a alumnes avançats.

Al llarg del curs els alumnes aprenen i practiquen tècniques d’expressió davant d’un auditori, persuasió, control dels nervis i les emocions, gestió del temps i l’espai, domini del cos i desenvolupament de discursos irrefutables mitjançant l’aplicació de la tècnica ARE, entre altres habilitats.

Els alumnes que demostren compromís amb l’activitat i tenen prou capacitat poden optar a representar la Universitat en tornejos nacionals de debat, entre els quals hi ha el prestigiós Torneig Nacional de Debat InterCEU, organitzat per les tres universitats de la Fundació CEU. Així mateix, tots els alumnes de la Universitat poden participar en la lliga interna InterUAO, que s’organitza semestralment.

Si vols inscriure’t a la Societat de Debat o sol·licitar-ne informació, pots escriure a [email protected]

torneig interceu

El Torneig InterCEU té una trajectòria de dotze edicions i és un dels tornejos més importants d’Espanya dins del camp del debat universitari pel gran nombre de participants que reuneix cada any i per la qualitat de les intervencions dels diferents equips. Se celebra anualment en una de les tres universitats del CEU, però hi poden participar altres universitats convidades per l’organització. En la primera edició, celebrada el 2004 a la Universitat Cardenal Herrera CEU, hi van participar cinc universitats. Aquesta iniciativa s’ha anat consolidant, cosa que es reflecteix en el volum de participants que hi ha en cada edició, i la rellevància i la qualitat que ha anat adquirint amb cada nova edició.

Els tornejos de debat universitari s’organitzen arreu d’Espanya des de fa anys i, tot i no ser una activitat gaire coneguda al nostre país, és una disciplina molt fomentada a la resta d’universitats del món, perquè desenvolupa profundament les capacitats comunicatives dels estudiants així com la competència per a la recerca, mitjançant la documentació i estudi previs del tema proposat.

La dinàmica durant aquests tornejos consisteix en un enfrontament directe entre dos equips, cadascun dels quals representa per sorteig un posicionament a favor o en contra sobre un tema. Els torns de paraula s’organitzen en una introducció, en la qual s’han d’exposar a grans trets els arguments i contextualitzar el tema; dues refutacions, en què cada equip intenta defensar les seves idees contraposant-les a les del contrari i demostrant-les amb proves, i un torn de conclusió, en què es recopilen tots els arguments i proves aportats durant el debat. El guanyador l'escullen diversos jutges, normalment experts en oratòria, tenint en compte criteris que van des del domini del temps i l’espai fins al rigor empleat en les citacions.

torneig interuao

El Torneig de Debat InterUAO és la lliga interna de la Universitat. Se celebra semestralment i la participació és oberta a tots els alumnes de la comunitat UAO CEU, independentment de si formen part de la Societat de Debat o no.

Cada equip es compon de dos a tres participants. Els equips inscrits es distribueixen per sorteig en diferents grups per a la fase de classificació. Un cop acabada aquesta ronda, els millors equips de cada grup passen a una fase eliminatòria en què s’enfronten entre si.

El guanyador del torneig rep un premi econòmic i un diploma acreditatiu.

Els temes de debat que s’han formulat fins ara han estat:

  • I InterUAO (fase classificatòria): L’Estat i les comunitats autònomes han de retallar en educació?
  • I InterUAO (fase classificatòria): L’educació a Espanya és de qualitat?
  • II InterUAO: La dació en pagament és la solució al problema de les hipoteques?
  • III InterUAO: Patronal i sindicats han de rebre diners públics?
  • IV InterUAO: Podem és una alternativa sòlida al bipartidisme tradicional?
  • V InterUAO: El model 3+2 millora el sistema universitari actual?

Per a més informació sobre el funcionament d'InterUAO o sobre tornejos futurs, pots escriure a [email protected]