🎓 Llengues | Universitat Abat Oliba CEU

girl
Posem a la teva disposició cursos, tallers i recursos per ajudar-te a millorar les teves competències lingüístiques
Llengües

PRESENTACIÓ

La Universitat Abat Oliba CEU té un fort compromís amb la formació lingüística dels seus estudiants, tant de les llengües oficials de Catalunya com de terceres llengües. L'aposta pel multilingüisme és clau en el context actual de globalització, i des de la UAO CEU volem transmetre als nostres alumnes la importància d'una formació sòlida en diverses llengües, com també la necessitat d'adquirir o de consolidar bones competències comunicatives.

És per això que des del Servei de Llengües oferim un ampli ventall de cursos i tallers en col·laboració amb institucions de prestigi internacional dedicades a l'ensenyament d'idiomes. A més, oferim servei de traduccions, correccions i d’assessorament lingüístic.

Els nostres serveis s’adrecen tant a la comunitat universitària com a alumnes externs.

 

Horari d'atenció

De dilluns a dijous d'11:00 a 13:30 i de 15:00 a 17:00

Divendres d'11:00 a 13:30

servei llengues

 

Documentació i informació relacionada

 

 • Tríptic informatiu Servei de Llengües
  PDF
 • Normativa d’acreditació del nivell B2.2
  PDF
equip
 

dra. núria gómez llauger

Directora del Servei de Llengües i professora adjunta del Departament d'Humanitats i Ciències de l'Educació

 

Enric Jofré

Tècnic lingüístic del Servei de Llengües

Contacte

Universitat Abat Oliba CEU
Servei de Llengües
C/ Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Despatx 3.12
Telèfon: 932 540 900 (extensió 803)
llengues@uao.es

cursos

Al Servei de Llengües de la UAO CEU tenim una àmplia oferta de cursos i tallers presencials, semipresencials i virtuals, dirigits als alumnes de la UAO CEU, al PDI i PAS, i a alumnes externs. 

Per a la realització d'aquests cursos, comptem amb grans professionals i amb la col·laboració d’institucions de prestigi internacional dedicades a l'ensenyament d'idiomes. 

La nostra tasca és elaborar un itinerari personalitzat per a cada estudiant que tingui en compte les necessitats lingüístiques de cadascú. És per això que a l’inici del curs acadèmic fem una prova diagnòstica del nivell dels alumnes de nou accés.

 

Oferta de cursos 2020-2021 PDF

L’oferta de cursos inclou cursos anuals, cursos intensius d’estiu, cursos de preparació d’exàmens oficials i tallers específics per treballar aspectes concrets de la llengua. 

A continuació, trobareu informació detallada de l’oferta de cursos i tallers de cada idioma.

 

ANGLÈS

Des del Servei de Llengües de la UAO CEU oferim cursos d'anglès semipresencials per adaptar-nos a les noves necessitats. Treballem amb professors altament qualificats i amb una llarga experiència en l’ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera. Alhora, disposem de les tècniques i els materials més innovadors per a l’aprenentatge des de l’enfocament comunicatiu.

Oferim cursos des del nivell A2 fins a C2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECRL) que inclouen un examen IELTS a final de curs.

Això garanteix que tots els nostres alumnes poden acreditar cada nivell de manera oficial amb els cursos de la UAO CEU i, a més, poden mesurar l’impacte real que tenen en el seu aprenentatge.

Per a més informació sobre la normativa d’acreditació del nivell B2 d’anglès, consulta l’apartat d’Acreditacions.  

Cursos d'anglès UAO CEU PDF

Els estudiants universitaris que han accedit a un grau a partir del curs 2014-2015 poden sol·licitar els ajuts PARLA3 de la Generalitat (modalitats B i C).

 

Amb aquests cursos pots:

 • Millorar progressivament en tots els aspectes de l’anglès (vocabulari, gramàtica, comprensió i expressió oral i escrita, pronunciació, etc.) amb èmfasi en el desenvolupament de les teves habilitats comunicatives.
 • Estar en el nivell exacte que necessites. Oferim vuit nivells que segueixen el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).
 • Combinar les sessions presencials amb treball en línia tutoritzat a través d'una plataforma d'aprenentatge en línia.
 • Tenir professorat qualificat.
 • Assistir a classes que tenen continuïtat en què es repassen conceptes al mateix temps que el curs avança. Hi ha un grau màxim d'adaptació del professorat a cada grup d’alumnes.
 • Assistir a classes amb un màxim de 14 estudiants.

Objectius:

 • Assegurar el teu futur laboral o ampliar les teves oportunitats.
 • Demostrar els teus coneixements amb un certificat oficial reconegut internacionalment.
 • Tenir una prova tangible i el més rigorosa possible de l'impacte del teu curs d'anglès.

   

Què és l'IELTS?

L’IELTS és un certificat reconegut internacionalment en què confien universitats, empreses i organismes públics de tot el món. Tots els cursos d’anglès de la UAO CEU l’inclouen, la qual cosa, a part de certificar cada nivell, et permet constatar el teu progrés curs rere curs. L’examen es fa en un sol dia i els resultats triguen al voltant d’una setmana a estar disponibles. 

 
 
Cursos anuals

 

Inscripció

Al setembre a través d'aquest formulari

Modalitat del curssemipresencial: 60 hores presencials i 40 hores de treball tutoritzat a la plataforma d'aprenentatge en línia
Nombre de crèdits10 ECTS
Preu de matrícula980 € per a alumnes UAO CEU i 1.045 € per a alumnes externs. El preu del curs inclou l’examen IELTS, que es fa a final de curs, i l’accés a la plataforma virtual d'aprenentatge.
Horaris

dilluns i dimecres de 13:45 a 15:00 

dimarts i dijous de 13:45 a 15:00

divendres de 10:00 a 12:30 o de 14:00 a 16:30 

Requisits d’accésHas d'haver realitzat una prova de nivell gratuïta que no tingui una antiguitat superior a sis mesos, o has d'haver aprovat un curs d'anglès a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària o a l'Escola Oficial d'Idiomes.

*Cal tenir en compte que cada nivell ha de tenir un nombre mínim d'alumnes. Contacta amb nosaltres per a més informació.

 

Cursos intensius
 
Inscripció

Al maig i juny a través d'aquest formulari

Modalitat del curssemipresencial: 60 hores presencials i 40 hores de treball tutoritzat a la plataforma d'aprenentatge en línia
Nombre de crèdits10 ECTS
Preu de matrícula980 € per a alumnes UAO CEU i 1.045 € per a alumnes externs. El preu del curs inclou l’examen IELTS, que es fa a final de curs, i l’accés a la plataforma virtual d'aprenentatge.
Horaris

de dilluns a divendres de 09:00 a 13:00

Requisits d’accésHas d'haver realitzat una prova de nivell gratuïta que no tingui una antiguitat superior a sis mesos, o has d'haver aprovat un curs d'anglès a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària o a l'Escola Oficial d'Idiomes.

*Cal tenir en compte que cada nivell ha de tenir un nombre mínim d'alumnes. Contacta amb nosaltres per a més informació.

*Si ets un futur alumne de la UAO CEU (has realitzat la prova d'accés per entrar a la UAO CEU i t'han acceptat), també pots inscriure't als cursos intensius d'estiu

 
Català

Els cursos de català estan adreçats a alumnat de la UAO CEU, PAS i PDI, alumnat internacional i alumnat extern. Oferim cursos semipresencials i virtuals, tant per acreditar un nivell de català mínim, com per millorar o refrescar els coneixements de català. Els nostres cursos ofereixen atenció tutoritzada i la possibilitat de realitzar l'examen oficial CLUC de català, elaborat per la CIFALC (Comissió Interuniversitària per a la Formació i Acreditació de Llengües de Catalunya), en acabar el curs.

Cursos anuals

Descarrega't l'oferta de cursos PDF

Oferim cursos semipresencials que combinen l'aprenentatge en línia amb sessions presencials setmanals d'una hora i quinze minuts. Aquests cursos inclouen l'examen CLUC de català, que organitza la CIFALC i que estan reconeguts per la Generalitat de Catalunya per acreditar el nivell de català de manera oficial.  

 • La part virtual es desenvolupa a través d’un blog en què l’alumnat treballa els continguts del curs i que integra activitats del Parla.cat.  
 • A les sessions presencials es treballa l'expressió oral i es resolen els dubtes que han sorgit durant la setmana.  
 • Un cop al mes el professorat organitza tutories de grup virtuals en què es donen estratègies per aprofitar al màxim el treball autònom.  
Inscripcióa través d’aquest formulari
Modalitat del curssemipresencial
Nombre de crèditsNivells A2 i B1: 6 crèdits (curs semestral)
Resta de nivells: 8 crèdits (curs anual)
Preu de matrículaNivells A2 i B1: 100 € el crèdit. Gratuït per a l'alumnat de la UAO CEU, alumnat d’intercanvi, PAS i PDI.
Resta de nivells: 100 € el crèdit. L'alumnat de la UAO CEU i d’intercanvi pot gaudir d'un 20 % de descompte. Gratuït per a PAS i PDI.
HorarisNivells A2 i B1: dimarts i dijous de 13:45 a 15:00 
Requisits d’accésNivells A2: cap requisit
Resta de nivells: prova de nivell al Servei de Llengües o haver superat un curs de català del nivell anterior a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària, a l'Escola Oficial d'Idiomes o al CPNL.
Cursos virtuals

Oferim també la possibilitat d’inscriure’s a cursos virtuals. Els cursos virtuals s’imparteixen a través de la plataforma Parla.cat i estan tutoritzats amb un professor o professora que et guia al llarg del curs. Hi ha, a més, un gran reguitzell d’eines en línia a l’abast de tothom que vulgui aprendre el català o refrescar-lo de manera gratuïta. A continuació fem una llista de les eines més útils per a l’àmbit universitari. 

Parla.cat. Aquesta plataforma ofereix una versió lliure oberta a tothom, en la qual podeu fer un test de nivell i seguir els cursos des del nivell bàsic fins al superior.

Intercat.cat. Intercat és un conjunt de recursos electrònics en un entorn web —materials didàctics, documentació sociolingüística, informació sobre voluntariat lingüístic, etc.— per introduir-se en la llengua i cultura catalanes, pensat especialment per a estudiants de programes de mobilitat que visiten les universitats de Catalunya. Té dos apartats diferenciats: Aprenc Català i Visc a Catalunya.

Cursos intensius

Els cursos intensius tenen lloc a l’estiu, de finals de juny a mitjans de juliol, i tenen una durada de quatre setmanes. Els nivells que s’ofereixen són el B2, C1 i C2. En acabar el curs, l’alumne obté un certificat d’assistència i d’aprofitament. El curs de nivell C2 inclou, a més, l’examen oficial CLUC de català i, si s’aprova, s’obté el certificat del nivell C2 de la Comissió Interuniversitària de Formació i Acreditació Lingüístiques de Catalunya (CIFALC).

 

Inscripcióa través d’aquest formulari
Modalitat del curssemipresencial (90 hores: 36 hores presencials i 50 hores de treball autònom)
Nombre de crèdits3,5 ECTS
Preu de matrículaNivells B2 i C1: alumnat extern: 350 €; alumnat UAO CEU: 280 €; PAS i PDI: gratuït.
Nivell C2: alumnat extern: 400 €; alumnat UAO CEU: 320 €; PAS i PDI: gratuït.
HorarisNivells B2 i C1: dilluns, dimecres i divendres de 9:00 a 12:00
Nivell C2: dilluns, dimecres i divendres de 15:30 a 18:30
Requisits d’accésprova de nivell al Servei de Llengües o haver superat un curs de català del nivell anterior a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària, a l'Escola Oficial d'Idiomes o al CPNL.
Espanyol

Descarrega't l'oferta de cursos PDF

Al Servei de Llengües de la UAO CEU oferim cursos d'espanyol com a llengua estrangera semipresencials que combinen l'aprenentatge en línia amb dues sessions presencials setmanals d'una hora i quinze minuts. Per accedir-hi, tots els alumnes internacionals que arriben cada semestre a la Universitat fan una prova diagnòstica de nivell. A partir d’aquesta prova, els recomanem un curs d’espanyol que es correspongui a les seves competències lingüístiques. 

 • La part virtual del curs es desenvolupa a través de la plataforma Blackboard.  
 • A les sessions presencials es treballen els continguts del curs i es fa èmfasi en l'expressió oral.  
 • Un cop al mes el professorat organitza tutories de grup virtuals en què es donen estratègies per aprofitar al màxim el treball autònom.
Inscripcióal Servei de Llengües
Modalitat del curssemipresencial
NivellsA1, A2 i B1
Nombre de crèdits6 ECTS (curs semestral)
Preu de matrículagratuïts per a l'alumnat de la UAO CEU i internacional. 100 € el crèdit per a alumnat extern.
Horarisdilluns i dimecres de 13:45 a 15:00
Requisits d’accésprova diagnòstica de nivell durant la International Welcome Session o haver superat un curs d’espanyol a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària o a l'Escola Oficial d'Idiomes.
ALEMANY

Cursos i exàmens oficials d’alemany del Goethe-Institut Barcelona

El Goethe-Institut és l’Institut Oficial de Cultura de la República Federal d’Alemanya que desplega la seva activitat arreu del món i que promou el coneixement de la llengua i la cultura alemanyes a l’estranger. Gaudeix d’un ampli reconeixement internacional i els seus exàmens oficials estan reconeguts a tot el món com a prova de coneixements d’alemany com a llengua estrangera.

Els certificats del Goethe-Institut, des del Goethe-Zertifikat A1 fins al Goethe-Zertifikat C2, no perden validesa amb el temps.

Els exàmens d’alemany del Goethe-Institut coincideixen amb els nivells del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR), que són els estàndards internacionals que defineixen les destreses lingüístiques.

Gràcies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i el Goethe-Institut Barcelona els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir d’un descompte especial del 15 % si volen fer un curs presencial d’alemany al Goethe-Institut Barcelona o un examen oficial.

Codi promocional: UAO 15% (s’ha d’introduir abans de fer el pagament en línia)


Cursos d’alemany
Inscripció en línia a través de:
https://www.goethe.de/ins/es/ca/sta/bcn/kur/tup.cfm

Exàmens oficials d’alemany
Inscripció en línia a través de:
https://www.goethe.de/ins/es/ca/sta/bcn/prf.html

 

El codi de descompte (15 %) és vàlid per la comunitat universitària de la UAO CEU (estudiants, personal docent i no docent). Als candidats d’aquests col·lectius se’ls podrà demanar la identificació corresponent abans de començar el curs o fer l’examen oficial.

Més informació sobre el Goethe-Institut Barcelona: www.goethe.de/barcelona

 
FRANCÈS

Cursos i exàmens oficials de francès de l’Institut français Barcelona

L’Institut français és l’organisme del Ministeri d’Europa i Afers Exteriors francès encarregat de la promoció de la cultura i de la llengua franceses al món. A Barcelona, l’Institut français hi és present des dels anys vint i, des d’aleshores, hi duu a terme una tasca excepcional de difusió de la cultura francesa i francòfona, i és el referent de la formació en llengua francesa.  

L'Institut français Barcelona ofereix al públic els serveis següents:

 • - Cursos de llengua i cultura franceses a càrrec de docents nadius qualificats.
 • - Programa cultural amb cicles de cinema, conferències, concerts, etc. 
 • - La Mediatèque: un centre de documentació multimèdia amb més de 20.000 títols, punt de referència de la cultura francesa i francòfona a Barcelona obert als estudiants de l’Institut i al públic en general. l. 
 • - Estades lingüístiques a l’estranger.

Gràcies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i l’Institut français Barcelona, els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir de cursos de francès personalitzats a la UAO CEU i d’un descompte especial si volen fer un curs presencial a l’Institut français Barcelona. A més, els cursos inclouen l’accés gratuït a la Mediatèque durant tot un any.

L’Institut français és, també, el centre oficial a Barcelona dels DELF-DALF exams del Ministeri d’Educació francès. Aquestes proves, que es convoquen quatre cops l’any i que avaluen des del nivell A1 fins al nivell C2, són vàlides a tot el món i no caduquen.

Si t’interessa fer un curs de francès o si et vols presentar a un examen oficial, posa’t en contacte amb el Servei de Llengües i te’n donarem més informació.

Més informació sobre l’Institut français Barcelona

ITALIÀ

Cursos i exàmens oficials d'italià de l'Institut Italià de Cultura de Barcelona

L'Institut Italià de Cultura de Barcelona és l'organisme oficial de l'Estat italià que té com a objectiu la promoció i la difusió de la llengua i la cultura italianes a través de l'organització d'esdeveniments culturals per afavorir la circulació de les idees, les arts i les ciències. 

L'IICB ofereix al públic els serveis següents:

- Cursos de llengua i cultura italianes a càrrec de docents nadius qualificats.

- Una biblioteca amb més de 19.000 volums a disposició dels alumnes i dels socis per a la consulta i el préstec, que inclouen llibres, revistes i diaris italians.

Gràcies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i l'Institut Italià de Cultura de Barcelona, els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir de cursos d'italià personalitzats a la Universitat i d'un descompte especial del 10 % si volen fer un curs presencial a l'IICB.

A més, aquest organisme és la seu a Catalunya dels exàmens de certificació oficial CELI, de la Universitat de Perusa. Aquestes proves, que es convoquen tres vegades l'any i que avaluen des del nivell A2 fins al C2, són vàlides a tot el món i no caduquen.

Cursos d'italià

Inscripció en línia aquí.

Exàmens oficials d'italià

Inscripció en línia aquí

Més informació sobre l'Institut Italià de Cultura de Barcelona aquí

Xinès

Cursos i exàmens oficials de xinès de l’Institut Confuci de Barcelona

L’Institut Confuci de Barcelona és una institució no lucrativa que promou l’estudi de la cultura i la llengua xineses a Catalunya. Entre les seves activitats, hi ha:

-    Cursos d’iniciació en llengua xinesa. Aquests cursos són anuals i poden ser de 60 fins a 120 hores. S’adrecen a estudiants que no tenen cap coneixement previ en llengua xinesa.
-    Cursos de continuació en llengua xinesa. Es tracta de cursos per a estudiants que ja hagin fet un curs de xinès o que en tenen coneixements. Són anuals i poden ser de 60 fins a 120 hores. Per inscriure-s’hi, cal fer, prèviament, una prova de nivell. 
-    Exàmens oficials HSK. L’Institut Confuci de Barcelona organitza convocatòries de l’examen oficial HSK. Aquest examen té sis nivells, de l’1 al 6, que equivalen als nivells d’A1 a C2 del MECR. 
-    Activitats culturals i cicles de cinema.

Gràcies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i l’Institut Confuci de Barcelona, els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir de cursos de xinès personalitzats a la Universitat i d’un descompte especial del 10 % si volen fer un curs presencial a l’ICB.

Cursos de xinès
Inscripció en línia aquí

Exàmens oficials HSK de xinès
Inscripció en línia aquí

Més informació sobre l’Institut Confuci de Barcelona aquí.

Cursos a l'estranger

 

Tens ganes de viure una experiència única durant l’estiu? La UAO CEU, en col·laboració amb Internationa l House Barcelona, t’ofereix una combinació perfecta: fes un curs d’anglès a l’estranger a l’estiu i descobreix una cultura i un país nous. A través del catàleg d’International House Barcelona, et donem l’oportunitat de viatjar al país de parla anglesa que tu triïs per fer una immersió en la llengua i la cultura locals. Anglaterra, Nova Zelanda, Austràlia, els Estats Units, el Canadà, Sud-àfrica... Tria el país que t’atregui més i llança’t a gaudir d’una aventura irrepetible! 

Clica aquí i consulta la llista sencera de destinacions d’entre les quals pots escollir. Els cursos d’anglès per a adults a l’estranger inclouen un curs d’anglès, l’allotjament (en una residència o amb una família) i un ventall molt ampli d’activitats lúdiques i culturals perquè, a part de millorar els coneixements lingüístics, puguis treure tot el suc a l'experiència. 

D’altra banda, l’oferta de cursos a l’estranger també inclou cursos d’alemany a Alemanya i cursos de francès a França.

  

 

Acreditacions

Voleu acreditar el vostre nivell d’anglès, català o d’una altra llengua mitjançant un examen oficial? Els cursos del Servei de Llengües us permeten obtenir certificats reconeguts per la Generalitat, les universitats catalanes i institucions d’arreu del món. Des del Servei de Llengües també posem a la vostra disposició informació sobre exàmens lliures o altres mitjans per acreditar el coneixement de llengües estrangeres i pròpies.

Recordeu que les Normes generals de permanència als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d’acreditar, amb un certificat oficial, el nivell B2.2 d'anglès si cursen assignatures en aquesta llengua o el B2.2 d'una altra llengua estrangera (alemany, francès o italià) si no fan assignatures en anglès.

Per a més informació, feu clic a la llengua de la qual us interessa obtenir un certificat.

 

Anglès

Les Normes generals de permanència als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d’acreditar el nivell B2.2 amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell.

Per a més informació sobre com pots obtenir el nivell B2.2, descarrega't aquest arxiu.

Per a informació sobre exàmens lliures d’anglès i altres llengües, et proposem aquesta llista.

 • IELTS
  L'examen IELTS és un certificat reconegut internacionalment en el qual confien universitats, empreses i organismes públics de tot el món. Tots els cursos d’anglès de la UAO CEU l’inclouen, la qual cosa, a part de certificar cada nivell, et permet constatar el teu progrés curs rere curs. L’examen es fa en un sol dia i els resultats triguen al voltant d’una setmana a estar disponibles.

 • CLUC B2 d’anglès
  Els estudiants universitaris poden presentar-se a les convocatòries dels exàmens propis dels serveis lingüístics de les universitats catalanes (CLUC). La informació detallada sobre cada un d’aquests exàmens CLUC la trobareu al web de la CIFALC. Tots aquests exàmens tenen el segell oficial ACLES i serveixen per acreditar el nivell B2 d’anglès de manera oficial.

  Els estudiants universitaris que han accedit a un grau a partir del curs 2014-2015 poden sol·licitar els ajuts PARLA3 de la Generalitat (Modalitat A).

 • Altres exàmens
  Els altres exàmens oficials amb més reconeixement internacional són els exàmens de Cambridge English (FCE, CAE, PCE) i, d'altra banda, l'examen APTIS, que acredita des del nivell A1 fins al C del MECRL i està reconegut per la Generalitat de Catalunya.

Català

Els cursos del Servei de Llengües inclouen l’examen CLUC de català a final de curs. Aquest examen us permet obtenir un certificat oficial reconegut per la Generalitat de Catalunya, les universitats catalanes i institucions d’arreu del món. Aquesta prova està destinada als alumnes que han assistit a un curs de català en una de les universitats catalanes equivalent al nivell que han d’acreditar.

Aquí trobaràs models d’exàmens CLUC de català.

D’altra banda, també hi ha l’opció de presentar-se per lliure a un examen oficial. Els exàmens oficials en aquesta modalitat són els certificats de català que organitza la Generalitat de Catalunya. Hi ha una convocatòria anual al juny i la inscripció sol fer-se el febrer.

Espanyol

Si vols acreditar el teu nivell d’espanyol, pots fer-ho a través dels diplomes d’espanyol DELE que organitza l’Instituto Cervantes.

Amb aquest diploma pots certificar des del nivell A1 fins al C2 del MECRL i hi ha diverses convocatòries durant l’any. A Catalunya hi ha diverses institucions i escoles d’idiomes que organitzen aquesta prova.

Alemany

Les Normes generals de permanència als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d’acreditar el nivell B2.2 d'una llengua estrangera amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell d'alemany.

 
Francès

Les Normes generals de permanència als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d’acreditar el nivell B2.2 d'una llengua estrangera amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell de francès.

Italià

Les Normes generals de permanència als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d’acreditar el nivell B2.2 d'una llengua estrangera amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell d'italià.

Ajuts

Ajuts PARLA3 per a la realització de cursos que condueixin a l’acreditació del nivell B2.2 d’anglès (ajuts a la formació) i ajuts per a l’acreditació d’aquest nivell mitjançant la realització de la prova CLUC, la prova comuna d’acreditació de terceres llengües de les universitats catalanes (ajuts a l’acreditació):

 • Qui ofereix aquests ajuts? La Generalitat de Catalunya.
 • A qui van adreçats? Als estudiants que van començar per primera vegada els estudis universitaris a partir del 2014-2015.
 • Com s’han de demanar? A través del portal de la Generalitat.
 • Quina documentació de la UAO CEU us demanaran?
 • Justificant del full de matrícula del grau al qual esteu matriculats (es pot demanar a Gestió Acadèmica)
 • Certificat de superació del curs d’anglès (es pot demanar al Servei de Llengües, llengues@uao.es; els certificats triguen un mínim d’una setmana) o de l’examen CLUC (segons la modalitat d’ajut)
 • Terminis de sol·licitud i més informació

 

Llibre d'estil

El Llibre d’estil de la Universitat Abat Oliba CEU neix de la necessitat d’establir uns criteris estilístics que contribueixin a la qualitat lingüística dels textos que es redacten en cadascun dels àmbits de la Universitat. En el context multilingüe de la UAO CEU, cal que aquests criteris estiguin disponibles en les tres llengües de treball: el català, l’espanyol i l’anglès.

El contingut en les tres llengües es presenta de manera paral·lela. Està pensat perquè es pugui consultar de manera vertical, és a dir, parant atenció només a una llengua, o bé de manera horitzontal, comparant un mateix concepte en totes tres llengües. S’hi combinen explicacions i definicions volgudament curtes amb exemples que siguin significatius per a l’usuari i que, per tant, s’emmarquin en el context universitari i, especialment, en el de la UAO CEU. Aquesta combinació busca aportar claredat al manual i presentar-lo com una eina que no sigui només de consulta, sinó que tingui també un valor didàctic.

El Llibre d’estil està adreçat a tota la comunitat universitària i vol ser extensiu a tothom qui cregui que li pot servir de guia.

Amb el doble objectiu de contribuir a la qualitat lingüística i de fomentar el multilingüisme, des del Servei de Llengües us posem a disposició aquesta eina amb la voluntat que sigui útil, pràctica, completa i fàcil d’utilitzar.

PDF   Accediu al Llibre d'estil de la UAO CEU.


llibre d'estils

Recursos lingüístics

Des de la Unitat d'Assessorament Lingüístic, el Servei de Llengües posem a la vostra disposició eines i recursos perquè pugueu resoldre dubtes lingüístics en diverses llengües.

Teniu un dubte lingüístic que no sabeu resoldre? Feu la vostra consulta a llengues@uao.es

Català

Diccionaris i eines de consulta

 

Estil

 

Guies per escriure en disciplines específiques

 

Gramàtica

 

Altres enllaços d’interès

Espanyol

Diccionaris i eines de consulta

Anglès

Diccionaris monolingües

 

Diccionaris multilingües

 

Guies per escriure en disciplines específiques

 

Gramàtica

 • Oxford Dictionary, Diccionari monolingüe que inclou una secció de gramàtica on es poden fer cerques per temes.
 • Cambridge Dictionary, Diccionari que inclou una secció de gramàtica on es poden fer cerques per temes.
 

Estil

 • Interuniversity Styleguide, Guia d’estil interuniversitària per a textos institucionals en anglès editada per la Xarxa Vives d’Universitats.
 

Altres recursos útils

Tàndem UAO CEU

Te’n vas d’Erasmus i vols començar a practicar la llengua del país? O has tornat d’un Erasmus i no vols perdre l’idioma? O potser vols ajudar els estudiants internacionals a practicar el català o el castellà?

Sigui quin sigui el motiu, a la UAO CEU t’oferim l’oportunitat de trobar una parella lingüística per practicar un idioma estranger a través del Tàndem UAO CEU. T’expliquem com funciona:

 • Les parelles lingüístiques es troben un cop per setmana durant una hora per practicar les dues llengües; és a dir, si la teva llengua és el català i vols practicar el francès, la teva parella lingüística serà algú que ofereixi el francès i vulgui practicar el català.
 • El programa dura deu setmanes.
 • Les parelles lingüístiques decideixen on queden i quines activitats fan.
 • A l’inici del Tàndem UAO CEU, organitzem una trobada de totes les parelles lingüístiques per trencar el gel (amb pica-pica!).

A més, les parelles lingüístiques es poden apuntar a les excursions culturals organitzades pel Servei de Relacions Internacionals.

Per tant, només cal que ens diguis quin idioma “ofereixes” i quin idioma vols practicar, i et buscarem una parella lingüística. Per fer-ho, emplena el formulari d'inscripció. Un cop fetes les inscripcions, et convocarem a la trobada inicial perquè coneguis la teva parella lingüística.

 

Terminis

 • Primer semestre
  Inscripcions: durant el mes de setembre
  Durada trobades: 10 setmanes (d’octubre a desembre)
   
 • Segon semestre
  Inscripcions: durant el mes de febrer
  Durada trobades: 10 setmanes (de març a maig)

 

Traduccions i correccions

El Servei de Llengües ofereix un servei de traducció i correcció de textos. A continuació, es presenten les tarifes que s'apliquen als usuaris externs i a l'alumnat de la UAO CEU (el PDI i el PAS poden gaudir del 100 % de descompte):

 
 
 Tarifa alumnat UAO CEU i alumni UAO CEU (€/paraula)Tarifa usuaris externs (€/paraula)
Correcció de català o espanyol0,020,03
Correcció d'anglès, francès o italià0,030,04
Correcció de xinès o àrab0,100,11
Traducció del català a l'espanyol o viceversa0,050,06
Traducció del català o l'espanyol a l'anglès, el francès o l'italià0,080,09
Traducció de l'anglès, el francès o l'italià al català o l'espanyol0,070,08
Traducció del xinès o l'àrab al català, l'espanyol, l'anglès o l'italià0,200,30
 

 

 
 

Contacte

T. 932 540 900 (extensió 803)
llengues@uao.es