馃帗 Llengues | Universitat Abat Oliba CEU

girl
Posem a la teva disposici贸 cursos, tallers i recursos per ajudar-te a millorar les teves compet猫ncies ling眉铆stiques
Lleng眉es

PRESENTACI脫

La Universitat Abat Oliba CEU t茅 un fort comprom铆s amb la formaci贸 ling眉铆stica dels seus estudiants, tant de les lleng眉es oficials de Catalunya com de terceres lleng眉es. L'aposta pel multiling眉isme 茅s clau en el context actual de globalitzaci贸, i des de la UAO CEU volem transmetre als nostres alumnes la import脿ncia d'una formaci贸 s貌lida en diverses lleng眉es, com tamb茅 la necessitat d'adquirir o de consolidar bones compet猫ncies comunicatives.

脡s per aix貌 que des del Servei de Lleng眉es oferim un ampli ventall de cursos i tallers en col路laboraci贸 amb institucions de prestigi internacional dedicades a l'ensenyament d'idiomes. A m茅s, oferim servei de traduccions, correccions i d鈥assessorament ling眉铆stic.

Els nostres serveis s鈥檃drecen tant a la comunitat universit脿ria com a alumnes externs.

 

Horari d'atenci贸

De dilluns a dijous d'11:00 a 13:30 i de 15:00 a 17:00

Divendres d'11:00 a 13:30

servei llengues

 

Documentaci贸 i informaci贸 relacionada

 

 • Tr铆ptic informatiu Servei de Lleng眉es
  PDF
 • Normativa d鈥檃creditaci贸 del nivell B2.2
  PDF
equip
 

dra. n煤ria g贸mez llauger

Directora del Servei de Lleng眉es i professora adjunta del Departament d'Humanitats i Ci猫ncies de l'Educaci贸

 

Enric Jofr茅

T猫cnic ling眉铆stic del Servei de Lleng眉es

Contacte

Universitat Abat Oliba CEU
Servei de Lleng眉es
C/ Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Despatx 3.12
Tel猫fon: 932 540 900 (extensi贸 803)
llengues@uao.es

cursos

Al Servei de Lleng眉es de la UAO CEU tenim una 脿mplia oferta de cursos i tallers presencials, semipresencials i virtuals, dirigits als alumnes de la UAO CEU, al PDI i PAS, i a alumnes externs. 

Per a la realitzaci贸 d'aquests cursos, comptem amb grans professionals i amb la col路laboraci贸 d鈥檌nstitucions de prestigi internacional dedicades a l'ensenyament d'idiomes. 

La nostra tasca 茅s elaborar un itinerari personalitzat per a cada estudiant que tingui en compte les necessitats ling眉铆stiques de cadasc煤. 脡s per aix貌 que a l鈥檌nici del curs acad猫mic fem una prova diagn貌stica del nivell dels alumnes de nou acc茅s.

 

Oferta de cursos 2020-2021 PDF

L鈥檕ferta de cursos inclou cursos anuals, cursos intensius d鈥檈stiu, cursos de preparaci贸 d鈥檈x脿mens oficials i tallers espec铆fics per treballar aspectes concrets de la llengua. 

A continuaci贸, trobareu informaci贸 detallada de l鈥檕ferta de cursos i tallers de cada idioma.

 

ANGL脠S

Des del Servei de Lleng眉es de la UAO CEU oferim cursos d'angl猫s semipresencials per adaptar-nos a les noves necessitats. Treballem amb professors altament qualificats i amb una llarga experi猫ncia en l鈥檈nsenyament de l鈥檃ngl猫s com a llengua estrangera. Alhora, disposem de les t猫cniques i els materials m茅s innovadors per a l鈥檃prenentatge des de l鈥enfocament comunicatiu.

Oferim cursos des del nivell A2 fins a C2 del Marc europeu com煤 de refer猫ncia per a les lleng眉es (MECRL) que inclouen un examen IELTS a final de curs.

Aix貌 garanteix que tots els nostres alumnes poden acreditar cada nivell de manera oficial amb els cursos de la UAO CEU i, a m茅s, poden mesurar l鈥檌mpacte real que tenen en el seu aprenentatge.

Per a m茅s informaci贸 sobre la normativa d鈥檃creditaci贸 del nivell B2 d鈥檃ngl猫s, consulta l鈥檃partat d鈥Acreditacions.  

Cursos d'angl猫s UAO CEU PDF

Els estudiants universitaris que han accedit a un grau a partir del curs 2014-2015 poden sol路licitar els ajuts PARLA3 de la Generalitat (modalitats B i C).

 

Amb aquests cursos pots:

 • Millorar progressivament en tots els aspectes de l鈥檃ngl猫s (vocabulari, gram脿tica, comprensi贸 i expressi贸 oral i escrita, pronunciaci贸, etc.) amb 猫mfasi en el desenvolupament de les teves habilitats comunicatives.
 • Estar en el nivell exacte que necessites. Oferim vuit nivells que segueixen el Marc europeu com煤 de refer猫ncia per a les lleng眉es (MECR).
 • Combinar les sessions presencials amb treball en l铆nia tutoritzat a trav茅s d'una plataforma d'aprenentatge en l铆nia.
 • Tenir professorat qualificat.
 • Assistir a classes que tenen continu茂tat en qu猫 es repassen conceptes al mateix temps que el curs avan莽a. Hi ha un grau m脿xim d'adaptaci贸 del professorat a cada grup d鈥檃lumnes.
 • Assistir a classes amb un m脿xim de 14 estudiants.

Objectius:

 • Assegurar el teu futur laboral o ampliar les teves oportunitats.
 • Demostrar els teus coneixements amb un certificat oficial reconegut internacionalment.
 • Tenir una prova tangible i el m茅s rigorosa possible de l'impacte del teu curs d'angl猫s.

   

Qu猫 茅s l'IELTS?

L鈥橧ELTS 茅s un certificat reconegut internacionalment en qu猫 confien universitats, empreses i organismes p煤blics de tot el m贸n. Tots els cursos d鈥檃ngl猫s de la UAO CEU l鈥檌nclouen, la qual cosa, a part de certificar cada nivell, et permet constatar el teu progr茅s curs rere curs. L鈥檈xamen es fa en un sol dia i els resultats triguen al voltant d鈥檜na setmana a estar disponibles. 

 
 
Cursos anuals

 

Inscripci贸

Al setembre a trav茅s d'aquest formulari

Modalitat del curssemipresencial: 60 hores presencials i 40 hores de treball tutoritzat a la plataforma d'aprenentatge en l铆nia
Nombre de cr猫dits10 ECTS
Preu de matr铆cula980 鈧 per a alumnes UAO CEU i 1.045 鈧 per a alumnes externs. El preu del curs inclou l鈥examen IELTS, que es fa a final de curs, i l鈥檃cc茅s a la plataforma virtual d'aprenentatge.
Horaris

dilluns i dimecres de 13:45 a 15:00 

dimarts i dijous de 13:45 a 15:00

divendres de 10:00 a 12:30 o de 14:00 a 16:30 

Requisits d鈥檃cc茅sHas d'haver realitzat una prova de nivell gratu茂ta que no tingui una antiguitat superior a sis mesos, o has d'haver aprovat un curs d'angl猫s a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universit脿ria o a l'Escola Oficial d'Idiomes.

*Cal tenir en compte que cada nivell ha de tenir un nombre m铆nim d'alumnes. Contacta amb nosaltres per a m茅s informaci贸.

 

Cursos intensius
 
Inscripci贸

Al maig i juny a trav茅s d'aquest formulari

Modalitat del curssemipresencial: 60 hores presencials i 40 hores de treball tutoritzat a la plataforma d'aprenentatge en l铆nia
Nombre de cr猫dits10 ECTS
Preu de matr铆cula980 鈧 per a alumnes UAO CEU i 1.045 鈧 per a alumnes externs. El preu del curs inclou l鈥examen IELTS, que es fa a final de curs, i l鈥檃cc茅s a la plataforma virtual d'aprenentatge.
Horaris

de dilluns a divendres de 09:00 a 13:00

Requisits d鈥檃cc茅sHas d'haver realitzat una prova de nivell gratu茂ta que no tingui una antiguitat superior a sis mesos, o has d'haver aprovat un curs d'angl猫s a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universit脿ria o a l'Escola Oficial d'Idiomes.

*Cal tenir en compte que cada nivell ha de tenir un nombre m铆nim d'alumnes. Contacta amb nosaltres per a m茅s informaci贸.

*Si ets un futur alumne de la UAO CEU (has realitzat la prova d'acc茅s per entrar a la UAO CEU i t'han acceptat), tamb茅 pots inscriure't als cursos intensius d'estiu

 
Catal脿

Els cursos de catal脿 estan adre莽ats a alumnat de la UAO CEU, PAS i PDI, alumnat internacional i alumnat extern. Oferim cursos semipresencials i virtuals, tant per acreditar un nivell de catal脿 m铆nim, com per millorar o refrescar els coneixements de catal脿. Els nostres cursos ofereixen atenci贸 tutoritzada i la possibilitat de realitzar l'examen oficial CLUC de catal脿, elaborat per la CIFALC (Comissi贸 Interuniversit脿ria per a la Formaci贸 i Acreditaci贸 de Lleng眉es de Catalunya), en acabar el curs.

Cursos anuals

Descarrega't l'oferta de cursos PDF

Oferim cursos鈥痵emipresencials鈥痲ue combinen l'aprenentatge en l铆nia amb sessions presencials setmanals d'una hora i quinze minuts. Aquests cursos inclouen l'examen CLUC de catal脿, que organitza la CIFALC i que estan reconeguts per la Generalitat de Catalunya per acreditar el nivell de catal脿 de manera oficial.鈥 

 • La part virtual es desenvolupa a trav茅s d鈥檜n blog en qu猫 l鈥檃lumnat treballa els continguts del curs i que integra activitats del鈥Parla.cat.鈥 
 • A les sessions presencials es treballa l'expressi贸 oral i es resolen els dubtes que han sorgit durant la setmana.  
 • Un cop al mes el professorat organitza tutories de grup virtuals en qu猫 es donen estrat猫gies per aprofitar al m脿xim el treball aut貌nom.鈥 
Inscripci贸a trav茅s d鈥檃quest formulari
Modalitat del curssemipresencial
Nombre de cr猫ditsNivells A2 i B1: 6 cr猫dits (curs semestral)
Resta de nivells: 8 cr猫dits (curs anual)
Preu de matr铆culaNivells A2 i B1: 100 鈧 el cr猫dit. Gratu茂t per a l'alumnat de la UAO CEU, alumnat d鈥檌ntercanvi, PAS i PDI.
Resta de nivells: 100 鈧 el cr猫dit. L'alumnat de la UAO CEU i d鈥檌ntercanvi pot gaudir d'un 20 % de descompte. Gratu茂t per a PAS i PDI.
HorarisNivells A2 i B1: dimarts de 13:45 a 15:00 
Requisits d鈥檃cc茅sNivells A2: cap requisit
Resta de nivells: prova de nivell al Servei de Lleng眉es o haver superat un curs de catal脿 del nivell anterior a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universit脿ria, a l'Escola Oficial d'Idiomes o al CPNL.
Cursos virtuals

Oferim tamb茅 la possibilitat d鈥檌nscriure鈥檚 a cursos virtuals. Els cursos virtuals s鈥檌mparteixen a trav茅s de la plataforma Parla.cat i estan tutoritzats amb un professor o professora que et guia al llarg del curs. Hi ha, a m茅s, un gran reguitzell d鈥檈ines en l铆nia a l鈥檃bast de tothom que vulgui aprendre el catal脿 o refrescar-lo de manera gratu茂ta. A continuaci贸 fem una llista de les eines m茅s 煤tils per a l鈥櫭爉bit universitari. 

Parla.cat. Aquesta plataforma ofereix una versi贸 lliure oberta a tothom, en la qual podeu fer un test de nivell i seguir els cursos des del nivell b脿sic fins al superior.

Intercat.cat. Intercat 茅s un conjunt de recursos electr貌nics en un entorn web 鈥攎aterials did脿ctics, documentaci贸 socioling眉铆stica, informaci贸 sobre voluntariat ling眉铆stic, etc.鈥 per introduir-se en la llengua i cultura catalanes, pensat especialment per a estudiants de programes de mobilitat que visiten les universitats de Catalunya. T茅 dos apartats diferenciats: Aprenc Catal脿 i Visc a Catalunya.

Cursos intensius

Els cursos intensius tenen lloc a l鈥檈stiu, de finals de juny a mitjans de juliol, i tenen una durada de quatre setmanes. Els nivells que s鈥檕fereixen s贸n el B2, C1 i C2. En acabar el curs, l鈥檃lumne obt茅 un certificat d鈥檃ssist猫ncia i d鈥檃profitament. El curs de nivell C2 inclou, a m茅s, l鈥檈xamen oficial CLUC de catal脿 i, si s鈥檃prova, s鈥檕bt茅 el certificat del nivell C2 de la Comissi贸 Interuniversit脿ria de Formaci贸 i Acreditaci贸 Ling眉铆stiques de Catalunya (CIFALC).

 

Inscripci贸a trav茅s d鈥檃quest formulari
Modalitat del curssemipresencial (90 hores: 36 hores presencials i 50 hores de treball aut貌nom)
Nombre de cr猫dits3,5 ECTS
Preu de matr铆culaNivells B2 i C1: alumnat extern: 350 鈧; alumnat UAO CEU: 280 鈧; PAS i PDI: gratu茂t.
Nivell C2: alumnat extern: 400 鈧; alumnat UAO CEU: 320 鈧; PAS i PDI: gratu茂t.
HorarisNivells B2 i C1: dilluns, dimecres i divendres de 9:00 a 12:00
Nivell C2: dilluns, dimecres i divendres de 15:30 a 18:30
Requisits d鈥檃cc茅sprova de nivell al Servei de Lleng眉es o haver superat un curs de catal脿 del nivell anterior a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universit脿ria, a l'Escola Oficial d'Idiomes o al CPNL.
Espanyol

Descarrega't l'oferta de cursos PDF

Al Servei de Lleng眉es de la UAO CEU oferim cursos d'espanyol com a llengua estrangera semipresencials que combinen l'aprenentatge en l铆nia amb dues sessions presencials setmanals d'una hora i quinze minuts. Per accedir-hi, tots els alumnes internacionals que arriben cada semestre a la Universitat fan una prova diagn貌stica de nivell. A partir d鈥檃questa prova, els recomanem un curs d鈥檈spanyol que es correspongui a les seves compet猫ncies ling眉铆stiques. 

 • La part virtual del curs es desenvolupa a trav茅s de la plataforma Blackboard.  
 • A les sessions presencials es treballen els continguts del curs i es fa 猫mfasi en l'expressi贸 oral.  
 • Un cop al mes el professorat organitza tutories de grup virtuals en qu猫 es donen estrat猫gies per aprofitar al m脿xim el treball aut貌nom.
Inscripci贸al Servei de Lleng眉es
Modalitat del curssemipresencial
NivellsA1, A2 i B1
Nombre de cr猫dits6 ECTS (curs semestral)
Preu de matr铆culagratu茂ts per a l'alumnat de la UAO CEU i internacional. 100 鈧 el cr猫dit per a alumnat extern.
Horarisdilluns i dimecres de 13:45 a 15:00
Requisits d鈥檃cc茅sprova diagn貌stica de nivell durant la International Welcome Session o haver superat un curs d鈥檈spanyol a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universit脿ria o a l'Escola Oficial d'Idiomes.
ALEMANY

Cursos i ex脿mens oficials d鈥檃lemany del Goethe-Institut Barcelona

El Goethe-Institut 茅s l鈥橧nstitut Oficial de Cultura de la Rep煤blica Federal d鈥橝lemanya que desplega la seva activitat arreu del m贸n i que promou el coneixement de la llengua i la cultura alemanyes a l鈥檈stranger. Gaudeix d鈥檜n ampli reconeixement internacional i els seus ex脿mens oficials estan reconeguts a tot el m贸n com a prova de coneixements d鈥檃lemany com a llengua estrangera.

Els certificats del Goethe-Institut, des del Goethe-Zertifikat A1 fins al Goethe-Zertifikat C2, no perden validesa amb el temps.

Els ex脿mens d鈥檃lemany del Goethe-Institut coincideixen amb els nivells del Marc europeu com煤 de refer猫ncia per a les lleng眉es (MECR), que s贸n els est脿ndards internacionals que defineixen les destreses ling眉铆stiques.

Gr脿cies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i el Goethe-Institut Barcelona els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir d鈥檜n descompte especial del 15 % si volen fer un curs presencial d鈥檃lemany al Goethe-Institut Barcelona o un examen oficial.

Codi promocional: UAO 15% (s鈥檋a d鈥檌ntroduir abans de fer el pagament en l铆nia)


Cursos d鈥檃lemany
Inscripci贸 en l铆nia a trav茅s de:
https://www.goethe.de/ins/es/ca/sta/bcn/kur/tup.cfm

Ex脿mens oficials d鈥檃lemany
Inscripci贸 en l铆nia a trav茅s de:
https://www.goethe.de/ins/es/ca/sta/bcn/prf.html

 

El codi de descompte (15 %) 茅s v脿lid per la comunitat universit脿ria de la UAO CEU (estudiants, personal docent i no docent). Als candidats d鈥檃quests col路lectius se鈥檒s podr脿 demanar la identificaci贸 corresponent abans de comen莽ar el curs o fer l鈥檈xamen oficial.

M茅s informaci贸 sobre el Goethe-Institut Barcelona: www.goethe.de/barcelona

 
FRANC脠S

Cursos i ex脿mens oficials de franc猫s de l鈥橧nstitut fran莽ais Barcelona

L鈥橧nstitut fran莽ais 茅s l鈥檕rganisme del Ministeri d鈥橢uropa i Afers Exteriors franc猫s encarregat de la promoci贸 de la cultura i de la llengua franceses al m贸n. A Barcelona, l鈥橧nstitut fran莽ais hi 茅s present des dels anys vint i, des d鈥檃leshores, hi duu a terme una tasca excepcional de difusi贸 de la cultura francesa i franc貌fona, i 茅s el referent de la formaci贸 en llengua francesa.  

L'Institut fran莽ais Barcelona ofereix al p煤blic els serveis seg眉ents:

 • - Cursos de llengua i cultura franceses a c脿rrec de docents nadius qualificats.
 • - Programa cultural amb cicles de cinema, confer猫ncies, concerts, etc. 
 • - La Mediat猫que: un centre de documentaci贸 multim猫dia amb m茅s de 20.000 t铆tols, punt de refer猫ncia de la cultura francesa i franc貌fona a Barcelona obert als estudiants de l鈥橧nstitut i al p煤blic en general. l. 
 • - Estades ling眉铆stiques a l鈥檈stranger.

Gr脿cies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i l鈥橧nstitut fran莽ais Barcelona, els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir de cursos de franc猫s personalitzats a la UAO CEU i d鈥檜n descompte especial si volen fer un curs presencial a l鈥橧nstitut fran莽ais Barcelona. A m茅s, els cursos inclouen l鈥檃cc茅s gratu茂t a la Mediat猫que durant tot un any.

L鈥橧nstitut fran莽ais 茅s, tamb茅, el centre oficial a Barcelona dels DELF-DALF exams del Ministeri d鈥橢ducaci贸 franc猫s. Aquestes proves, que es convoquen quatre cops l鈥檃ny i que avaluen des del nivell A1 fins al nivell C2, s贸n v脿lides a tot el m贸n i no caduquen.

Si t鈥檌nteressa fer un curs de franc猫s o si et vols presentar a un examen oficial, posa鈥檛 en contacte amb el Servei de Lleng眉es i te鈥檔 donarem m茅s informaci贸.

M茅s informaci贸 sobre l鈥Institut fran莽ais Barcelona

ITALI脌

Cursos i ex脿mens oficials d'itali脿 de l'Institut Itali脿 de Cultura de Barcelona

L'Institut Itali脿 de Cultura de Barcelona 茅s l'organisme oficial de l'Estat itali脿 que t茅 com a objectiu la promoci贸 i la difusi贸 de la llengua i la cultura italianes a trav茅s de l'organitzaci贸 d'esdeveniments culturals per afavorir la circulaci贸 de les idees, les arts i les ci猫ncies. 

L'IICB ofereix al p煤blic els serveis seg眉ents:

- Cursos de llengua i cultura italianes a c脿rrec de docents nadius qualificats.

- Una biblioteca amb m茅s de 19.000 volums a disposici贸 dels alumnes i dels socis per a la consulta i el pr茅stec, que inclouen llibres, revistes i diaris italians.

Gr脿cies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i l'Institut Itali脿 de Cultura de Barcelona, els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir de cursos d'itali脿 personalitzats a la Universitat i d'un descompte especial del 10 % si volen fer un curs presencial a l'IICB.

A m茅s, aquest organisme 茅s la seu a Catalunya dels ex脿mens de certificaci贸 oficial CELI, de la Universitat de Perusa. Aquestes proves, que es convoquen tres vegades l'any i que avaluen des del nivell A2 fins al C2, s贸n v脿lides a tot el m贸n i no caduquen.

Cursos d'itali脿

Inscripci贸 en l铆nia aqu铆.

Ex脿mens oficials d'itali脿

Inscripci贸 en l铆nia aqu铆

M茅s informaci贸 sobre l'Institut Itali脿 de Cultura de Barcelona aqu铆

Xin猫s

Cursos i ex脿mens oficials de xin猫s de l鈥橧nstitut Confuci de Barcelona

L鈥Institut Confuci de Barcelona 茅s una instituci贸 no lucrativa que promou l鈥檈studi de la cultura i la llengua xineses a Catalunya. Entre les seves activitats, hi ha:

-    Cursos d鈥檌niciaci贸 en llengua xinesa. Aquests cursos s贸n anuals i poden ser de 60 fins a 120 hores. S鈥檃drecen a estudiants que no tenen cap coneixement previ en llengua xinesa.
-    Cursos de continuaci贸 en llengua xinesa. Es tracta de cursos per a estudiants que ja hagin fet un curs de xin猫s o que en tenen coneixements. S贸n anuals i poden ser de 60 fins a 120 hores. Per inscriure-s鈥檋i, cal fer, pr猫viament, una prova de nivell. 
-    Ex脿mens oficials HSK. L鈥橧nstitut Confuci de Barcelona organitza convocat貌ries de l鈥檈xamen oficial HSK. Aquest examen t茅 sis nivells, de l鈥1 al 6, que equivalen als nivells d鈥橝1 a C2 del MECR. 
-    Activitats culturals i cicles de cinema.

Gr脿cies a un acord entre la Universitat Abat Oliba CEU i l鈥橧nstitut Confuci de Barcelona, els estudiants i el personal docent i no docent de la UAO CEU poden gaudir de cursos de xin猫s personalitzats a la Universitat i d鈥檜n descompte especial del 10 % si volen fer un curs presencial a l鈥橧CB.

Cursos de xin猫s
Inscripci贸 en l铆nia aqu铆

Ex脿mens oficials HSK de xin猫s
Inscripci贸 en l铆nia aqu铆

M茅s informaci贸 sobre l鈥橧nstitut Confuci de Barcelona aqu铆.

Cursos a l'estranger

 

Tens ganes de viure una experi猫ncia 煤nica durant l鈥檈stiu? La UAO CEU, en col路laboraci贸 amb Internationa l House Barcelona, t鈥檕fereix una combinaci贸 perfecta: fes un curs d鈥檃ngl猫s a l鈥檈stranger a l鈥檈stiu i descobreix una cultura i un pa铆s nous. A trav茅s del cat脿leg d鈥橧nternational House Barcelona, et donem l鈥檕portunitat de viatjar al pa铆s de parla anglesa que tu tri茂s per fer una immersi贸 en la llengua i la cultura locals. Anglaterra, Nova Zelanda, Austr脿lia, els Estats Units, el Canad脿, Sud-脿frica... Tria el pa铆s que t鈥檃tregui m茅s i llan莽a鈥檛 a gaudir d鈥檜na aventura irrepetible! 

Clica aqu铆 i consulta la llista sencera de destinacions d鈥檈ntre les quals pots escollir. Els cursos d鈥檃ngl猫s per a adults a l鈥檈stranger inclouen un curs d鈥檃ngl猫s, l鈥檃llotjament (en una resid猫ncia o amb una fam铆lia) i un ventall molt ampli d鈥檃ctivitats l煤diques i culturals perqu猫, a part de millorar els coneixements ling眉铆stics, puguis treure tot el suc a l'experi猫ncia. 

D鈥檃ltra banda, l鈥檕ferta de cursos a l鈥檈stranger tamb茅 inclou cursos d鈥檃lemany a Alemanya i cursos de franc猫s a Fran莽a.

  

 

Acreditacions

Voleu acreditar el vostre nivell d鈥檃ngl猫s, catal脿 o d鈥檜na altra llengua mitjan莽ant un examen oficial? Els cursos del Servei de Lleng眉es us permeten obtenir certificats reconeguts per la Generalitat, les universitats catalanes i institucions d鈥檃rreu del m贸n. Des del Servei de Lleng眉es tamb茅 posem a la vostra disposici贸 informaci贸 sobre ex脿mens lliures o altres mitjans per acreditar el coneixement de lleng眉es estrangeres i pr貌pies.

Recordeu que les Normes generals de perman猫ncia als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d鈥檃creditar, amb un certificat oficial, el nivell B2.2 d'angl猫s si cursen assignatures en aquesta llengua o el B2.2 d'una altra llengua estrangera (alemany, franc猫s o itali脿) si no fan assignatures en angl猫s.

Per a m茅s informaci贸, feu clic a la llengua de la qual us interessa obtenir un certificat.

 

Angl猫s

Les Normes generals de perman猫ncia als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d鈥檃creditar el nivell B2.2 amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell.

Per a m茅s informaci贸 sobre com pots obtenir el nivell B2.2, descarrega't aquest arxiu.

Per a informaci贸 sobre ex脿mens lliures d鈥檃ngl猫s i altres lleng眉es, et proposem aquesta llista.

 • IELTS
  L'examen IELTS 茅s un certificat reconegut internacionalment en el qual confien universitats, empreses i organismes p煤blics de tot el m贸n. Tots els cursos d鈥檃ngl猫s de la UAO CEU l鈥檌nclouen, la qual cosa, a part de certificar cada nivell, et permet constatar el teu progr茅s curs rere curs. L鈥檈xamen es fa en un sol dia i els resultats triguen al voltant d鈥檜na setmana a estar disponibles.

 • CLUC B2 d鈥檃ngl猫s
  Els estudiants universitaris poden presentar-se a les convocat貌ries dels ex脿mens propis dels serveis ling眉铆stics de les universitats catalanes (CLUC). La informaci贸 detallada sobre cada un d鈥檃quests ex脿mens CLUC la trobareu al web de la CIFALC. Tots aquests ex脿mens tenen el segell oficial ACLES i serveixen per acreditar el nivell B2 d鈥檃ngl猫s de manera oficial.

  Els estudiants universitaris que han accedit a un grau a partir del curs 2014-2015 poden sol路licitar els ajuts PARLA3 de la Generalitat (Modalitat A).

 • Altres ex脿mens
  Els altres ex脿mens oficials amb m茅s reconeixement internacional s贸n els ex脿mens de Cambridge English (FCE, CAE, PCE) i, d'altra banda, l'examen APTIS, que acredita des del nivell A1 fins al C del MECRL i est脿 reconegut per la Generalitat de Catalunya.

Catal脿

Els cursos del Servei de Lleng眉es inclouen l鈥檈xamen CLUC de catal脿 a final de curs. Aquest examen us permet obtenir un certificat oficial reconegut per la Generalitat de Catalunya, les universitats catalanes i institucions d鈥檃rreu del m贸n. Aquesta prova est脿 destinada als alumnes que han assistit a un curs de catal脿 en una de les universitats catalanes equivalent al nivell que han d鈥檃creditar.

Aqu铆 trobar脿s models d鈥檈x脿mens CLUC de catal脿.

D鈥檃ltra banda, tamb茅 hi ha l鈥檕pci贸 de presentar-se per lliure a un examen oficial. Els ex脿mens oficials en aquesta modalitat s贸n els certificats de catal脿 que organitza la Generalitat de Catalunya. Hi ha una convocat貌ria anual al juny i la inscripci贸 sol fer-se el febrer.

Espanyol

Si vols acreditar el teu nivell d鈥檈spanyol, pots fer-ho a trav茅s dels diplomes d鈥檈spanyol DELE que organitza l鈥橧nstituto Cervantes.

Amb aquest diploma pots certificar des del nivell A1 fins al C2 del MECRL i hi ha diverses convocat貌ries durant l鈥檃ny. A Catalunya hi ha diverses institucions i escoles d鈥檌diomes que organitzen aquesta prova.

Alemany

Les Normes generals de perman猫ncia als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d鈥檃creditar el nivell B2.2 d'una llengua estrangera amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell d'alemany.

 
Franc猫s

Les Normes generals de perman猫ncia als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d鈥檃creditar el nivell B2.2 d'una llengua estrangera amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell de franc猫s.

Itali脿

Les Normes generals de perman猫ncia als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d鈥檃creditar el nivell B2.2 d'una llengua estrangera amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix la llista de certificats oficials que acrediten aquest nivell d'itali脿.

Ajuts

Ajuts PARLA3 per a la realitzaci贸 de cursos que condueixin a l鈥檃creditaci贸 del nivell B2.2 d鈥檃ngl猫s (ajuts a la formaci贸) i ajuts per a l鈥檃creditaci贸 d鈥檃quest nivell mitjan莽ant la realitzaci贸 de la prova CLUC, la prova comuna d鈥檃creditaci贸 de terceres lleng眉es de les universitats catalanes (ajuts a l鈥檃creditaci贸):

 • Qui ofereix aquests ajuts? La Generalitat de Catalunya.
 • A qui van adre莽ats? Als estudiants que van comen莽ar per primera vegada els estudis universitaris a partir del 2014-2015.
 • Com s鈥檋an de demanar? A trav茅s del portal de la Generalitat.
 • Quina documentaci贸 de la UAO CEU us demanaran?
 • Justificant del full de matr铆cula del grau al qual esteu matriculats (es pot demanar a Gesti贸 Acad猫mica)
 • Certificat de superaci贸 del curs d鈥檃ngl猫s (es pot demanar al Servei de Lleng眉es, llengues@uao.es; els certificats triguen un m铆nim d鈥檜na setmana) o de l鈥檈xamen CLUC (segons la modalitat d鈥檃jut)
 • Terminis de sol路licitud i m茅s informaci贸

 

Llibre d'estil

El Llibre d鈥檈stil de la Universitat Abat Oliba CEU neix de la necessitat d鈥檈stablir uns criteris estil铆stics que contribueixin a la qualitat ling眉铆stica dels textos que es redacten en cadascun dels 脿mbits de la Universitat. En el context multiling眉e de la UAO CEU, cal que aquests criteris estiguin disponibles en les tres lleng眉es de treball: el catal脿, l鈥檈spanyol i l鈥檃ngl猫s.

El contingut en les tres lleng眉es es presenta de manera paral路lela. Est脿 pensat perqu猫 es pugui consultar de manera vertical, 茅s a dir, parant atenci贸 nom茅s a una llengua, o b茅 de manera horitzontal, comparant un mateix concepte en totes tres lleng眉es. S鈥檋i combinen explicacions i definicions volgudament curtes amb exemples que siguin significatius per a l鈥檜suari i que, per tant, s鈥檈mmarquin en el context universitari i, especialment, en el de la UAO CEU. Aquesta combinaci贸 busca aportar claredat al manual i presentar-lo com una eina que no sigui nom茅s de consulta, sin贸 que tingui tamb茅 un valor did脿ctic.

El Llibre d鈥檈stil est脿 adre莽at a tota la comunitat universit脿ria i vol ser extensiu a tothom qui cregui que li pot servir de guia.

Amb el doble objectiu de contribuir a la qualitat ling眉铆stica i de fomentar el multiling眉isme, des del Servei de Lleng眉es us posem a disposici贸 aquesta eina amb la voluntat que sigui 煤til, pr脿ctica, completa i f脿cil d鈥檜tilitzar.

PDF   Accediu al Llibre d'estil de la UAO CEU.


llibre d'estils

Recursos ling眉铆stics

Des de la Unitat d'Assessorament Ling眉铆stic, el Servei de Lleng眉es posem a la vostra disposici贸 eines i recursos perqu猫 pugueu resoldre dubtes ling眉铆stics en diverses lleng眉es.

Teniu un dubte ling眉铆stic que no sabeu resoldre? Feu la vostra consulta a llengues@uao.es

Catal脿

Diccionaris i eines de consulta

 

Estil

 

Guies per escriure en disciplines espec铆fiques

 

Gram脿tica

 

Altres enlla莽os d鈥檌nter猫s

Espanyol

Diccionaris i eines de consulta

Angl猫s

Diccionaris monoling眉es

 

Diccionaris multiling眉es

 • Cambridge Dictionary, Diccionari multiling眉e amb l鈥檕pci贸 d鈥angl猫s-catal脿.
 • Reverso, Diccionari multiling眉e amb traductor autom脿tic.
 • diccionaris.cat, Diccionari multiling眉e amb traductor autom脿tic.
 

Guies per escriure en disciplines espec铆fiques

 

Gram脿tica

 • Oxford Dictionary, Diccionari monoling眉e que inclou una secci贸 de gram脿tica on es poden fer cerques per temes.
 • Cambridge Dictionary, Diccionari que inclou una secci贸 de gram脿tica on es poden fer cerques per temes.
 

Estil

 • Interuniversity Styleguide, Guia d鈥檈stil interuniversit脿ria per a textos institucionals en angl猫s editada per la Xarxa Vives d鈥橴niversitats.
 

Altres recursos 煤tils

T脿ndem UAO CEU

Te鈥檔 vas d鈥橢rasmus i vols comen莽ar a practicar la llengua del pa铆s? O has tornat d鈥檜n Erasmus i no vols perdre l鈥檌dioma? O potser vols ajudar els estudiants internacionals a practicar el catal脿 o el castell脿?

Sigui quin sigui el motiu, a la UAO CEU t鈥檕ferim l鈥檕portunitat de trobar una parella ling眉铆stica per practicar un idioma estranger a trav茅s del T脿ndem UAO CEU. T鈥檈xpliquem com funciona:

 • Les parelles ling眉铆stiques es troben un cop per setmana durant una hora per practicar les dues lleng眉es; 茅s a dir, si la teva llengua 茅s el catal脿 i vols practicar el franc猫s, la teva parella ling眉铆stica ser脿 alg煤 que ofereixi el franc猫s i vulgui practicar el catal脿.
 • El programa dura deu setmanes.
 • Les parelles ling眉铆stiques decideixen on queden i quines activitats fan.
 • A l鈥檌nici del T脿ndem UAO CEU, organitzem una trobada de totes les parelles ling眉铆stiques per trencar el gel (amb pica-pica!).

A m茅s, les parelles ling眉铆stiques es poden apuntar a les excursions culturals organitzades pel Servei de Relacions Internacionals.

Per tant, nom茅s cal que ens diguis quin idioma 鈥渙fereixes鈥 i quin idioma vols practicar, i et buscarem una parella ling眉铆stica. Per fer-ho, emplena el formulari d'inscripci贸. Un cop fetes les inscripcions, et convocarem a la trobada inicial perqu猫 coneguis la teva parella ling眉铆stica.

 

Terminis

 • Primer semestre
  Inscripcions: durant el mes de setembre
  Durada trobades: 10 setmanes (d鈥檕ctubre a desembre)
   
 • Segon semestre
  Inscripcions: durant el mes de febrer
  Durada trobades: 10 setmanes (de mar莽 a maig)

 

Traduccions i correccions

El Servei de Lleng眉es ofereix un servei de traducci贸 i correcci贸 de textos. A continuaci贸, es presenten les tarifes que s'apliquen als usuaris externs i a l'alumnat de la UAO CEU (el PDI i el PAS poden gaudir del 100 % de descompte):

 
 
 Tarifa alumnat UAO CEU i alumni UAO CEU (鈧/paraula)Tarifa usuaris externs (鈧/paraula)
Correcci贸 de catal脿 o espanyol0,020,03
Correcci贸 d'angl猫s, franc猫s o itali脿0,030,04
Correcci贸 de xin猫s o 脿rab0,100,11
Traducci贸 del catal脿 a l'espanyol o viceversa0,050,06
Traducci贸 del catal脿 o l'espanyol a l'angl猫s, el franc猫s o l'itali脿0,080,09
Traducci贸 de l'angl猫s, el franc猫s o l'itali脿 al catal脿 o l'espanyol0,070,08
Traducci贸 del xin猫s o l'脿rab al catal脿, l'espanyol, l'angl猫s o l'itali脿0,200,30
 

 

 
 

Contacte

T. 932 540 900 (extensi贸 803)
llengues@uao.es