girl
Posem a la teva disposició cursos, tallers i recursos per ajudar-te a millorar les teves competències lingüístiques
Llengües

PRESENTACIÓ

La Universitat Abat Oliba CEU té un fort compromís amb la formació lingüística dels seus estudiants, tant de les llengües oficials de Catalunya com de terceres llengües. L'aposta pel multilingüisme és clau en el context actual de globalització i des de la UAO CEU volem transmetre als nostres alumnes la importància d'una formació sòlida en diverses llengües, així com la necessitat d'adquirir o de consolidar bones competències comunicatives.

És per això que des del Servei de Llengües oferim un ampli ventall de cursos i tallers en col·laboració amb institucions de prestigi internacional dedicades a l'ensenyament d'idiomes. A més, oferim servei de traduccions i correccions i d’assessorament lingüístic.

Els nostres serveis s’adrecen tant a la comunitat universitària com a alumnes externs.

 

Horari d'atenció

De dilluns a dijous d'11.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 17.00 h

Divendres d'11.00 h a 13.30 h

servei llengues

 

Documentació i informació relacionada

 

 • Tríptic informatiu Servei de Llengües
  PDF
 • Normativa d’acreditació del nivell B2.2 d’anglès
  PDF
equip
 

dra. núria gómez llauger

Directora del Servei de Llengües i professora adjunta del Departament d'Humanitats i Ciències de l'Educació.

 

Enric Jofré

Tècnic lingüístic del Servei de Llengües.

Contacte

Universitat Abat Oliba CEU
Servei de Llengües
C/ Bellesguard, 30. 08022 Barcelona
Despatx 3.12
Telèfon: 932 540 900 (extensió 803)
llengues@uao.es

cursos

Al Servei de Llengües de la UAO CEU tenim una àmplia oferta de cursos i tallers presencials, semipresencials i virtuals, dirigits als alumnes de la UAO CEU, al PDI i PAS i a alumnes externs.

Per a la realització d'aquests cursos, comptem amb grans professionals i amb la col·laboració d’institucions de prestigi internacional dedicades a l'ensenyament d'idiomes.

La nostra tasca és elaborar un itinerari personalitzat per a cada estudiant que tingui en compte les necessitats lingüístiques de cadascú. És per això que a l’inici del curs acadèmic fem una prova diagnòstica del nivell dels alumnes de nou accés.

L’oferta de cursos inclou cursos anuals, cursos intensius d’estiu, cursos de preparació d’exàmens oficials i tallers específics per treballar aspectes concrets de la llengua.

A continuació trobareu informació detallada de l’oferta de cursos i tallers de cada idioma.

ANGLÈS GENERAL

Des del curs 2010-2011 el Servei de Llengües de la UAO CEU oferim cursos d'anglès en col·laboració amb el British Council. Aquesta col·laboració ens permet treballar amb professors nadius molt qualificats i amb una llarga experiència en l’ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera. Alhora, ens permet disposar de les tècniques i els materials més innovadors per a l’aprenentatge des de l’enfocament comunicatiu.

Oferim cursos des del nivell A2 fins a C2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECRL) i també oferim la possibilitat de fer cursos de preparació per a exàmens oficials. A més, el nostre curs de nivell B2.2 inclou l’examen APTIS a final de curs, amb el qual es pot acreditar el nivell B2.2 d’anglès. Per a més informació sobre la normativa d’acreditació d’aquest nivell, consulteu l’apartat d’Acreditacions.

Els cursos estan adreçats exclusivament als alumnes de la UAO CEU i als alumnes internacionals, i s’imparteixen a la Universitat.

 

Els estudiants universitaris que han accedit a un grau a partir del curs 2014-2015 poden sol·licitar els ajuts PARLA3 de la Generalitat (Modalitats B i C).

Cursos Anuals
PDF

 

Inscripciósetembre (a través del CampusNet)
Modalitat del curspresencial (100 hores)
Nombre de crèdits10 ECTS
Preu de matrícula900 €. Els alumnes internacionals poden gaudir d’un descompte del 50%.
960 € per al nivell B2.2 amb l’examen APTIS inclòs.
Horarisdilluns i dimecres o dimarts i dijous de 14 a 15.40 h.
Requisits d’accésHas d'haver realitzat una prova de nivell gratuïta del British Council, que no tingui una antiguitat superior a sis mesos, o has d'haver aprovat un curs d'anglès a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària o a l'Escola Oficial d'Idiomes.

 

*Cal tenir en compte que cada nivell ha de tenir un nombre mínim d'alumnes. Contacta amb nosaltres per a més informació.

*Si hi ha alguna incompatibilitat amb els horaris, etc., els alumnes i el personal de la UAO CEU pot gaudir d'un 10 % de descompte en qualsevol curs realitzat al British Council.

*Si ets un futur alumne de la UAO CEU (has realitzat la prova d'accés per entrar a la UAO CEU i t'han acceptat), també pots inscriure't als cursos intensius d'estiu.

Cursos Intensius

Cursos intensius d'anglès PDF

 

Inscripciómaig - juny (a través del CampusNet)
Modalitat del curspresencial (90 hores)
Nombre de crèdits10 ECTS
Preu de matrícula900 €. Els alumnes internacionals o d’intercanvi poden gaudir d’un descompte del 50%.
960 € per al nivell B2.2 amb l’examen APTIS inclòs.
Horarisdilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h.
Requisits d’accésHas d'haver realitzat una prova de nivell gratuïta del British Council, que no tingui una antiguitat superior a sis mesos, o has d'haver aprovat un curs d'anglès a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària o a l'Escola Oficial d'Idiomes.

 

*Cal tenir en compte que cada nivell ha de tenir un nombre mínim d'alumnes. Contacta amb nosaltres per a més informació.

*Si hi ha alguna incompatibilitat amb els horaris, etc., els alumnes i el personal de la UAO CEU pot gaudir d'un 10 % de descompte en qualsevol curs realitzat al British Council.

*Si ets un futur alumne de la UAO CEU (has realitzat la prova d'accés per entrar a la UAO CEU i t'han acceptat), també pots inscriure't als cursos intensius d'estiu.

ANGLÈS Especialitzat

El curs 2017-2018 hem ampliat la nostra oferta formativa amb cursos especialitzats en col·laboració amb el British Council. Aquests cursos estan oberts als estudiants de grau i de postgrau de la UAO CEU, als Alumni i a alumnes externs. Aquests cursos són de 30 hores i tenen un enfocament totalment pràctic. El nivell mínim per inscriure-s’hi és el B2; cal acreditar-lo presentant un certificat oficial o fent una prova de nivell del British Council.

BUSINESS ENGLISH
PDF

 

Oferim un nou curs especialitzat adreçat a adquirir les habilitats lingüístiques per comunicar-se i interactuar amb confiança en l’àmbit dels negocis. Aquest curs és una gran oportunitat formativa que us ajudarà a competir en els mercats laborals internacionals. Aprendreu a preparar reunions i presentacions, a escriure correus i informes, i a utilitzar l’anglès en l’àmbit laboral. Podreu millorar la vostra imatge professional i sabreu comunicar-vos amb professionals d’altres nacionalitats.

Amb un enfocament totalment pràctic, repassareu tant l’anglès escrit com l’oral en diferents situacions laborals i aprendreu com podeu destacar en una entrevista de feina.

Inscripcióemplena el formulari i ens posarem en contacte amb tu
Modalitat del curspresencial (30 hores); curs semestral durant l’any o intensiu a l’estiu
Nombre de crèdits3 ECTS
Preu de matrícula546 € (20 % de descompte per als alumnes UAO CEU i Alumni)
HorarisCurs semestral: dijous de 18.00 a 20.00 h.
Curs intensiu d’estiu: de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 h.
Requisits d’accésNivell B2 – C2 d’anglès. Cal acreditar-lo presentant un certificat oficial o fent una prova de nivell del British Council
Català

Els cursos de català estan adreçats a alumnes de la UAO CEU, PAS i PDI, alumnes internacionals i alumnes externs. Oferim cursos presencials tant per acreditar un nivell de català mínim, com per millorar o refrescar els coneixements de català. Hi ha tres modalitats de cursos amb atenció tutoritzada i amb la possibilitat de realitzar l'examen oficial CLUC de català elaborat per la CIFALC (Comissió Interuniversitària per a la Formació i Acreditació de Llengües de Catalunya) en acabar el curs.

Cursos anuals

Cursos anuals català PDF

 

Inscripcióal Servei de Llengües a través d’aquest formulari
Modalitat del curspresencial
Nombre de crèditsNivells A2 i B1: 6 crèdits (curs semestral)
Resta de nivells: 8 crèdits (curs anual)
Preu de matrículaNivells A2 i B1: 100 € el crèdit. Gratuït per als alumnes de la UAO CEU, alumnes d’intercanvi i PAS i PDI.
Resta de nivells: 100 € el crèdit. Els alumnes de la UAO CEU i els alumnes d’intercanvi poden gaudir d'un 20 % de descompte. Gratuït per a PAS i PDI.
Horarisdimarts i dijous de 14.00 a 16.00 h
Requisits d’accésNivells A2: cap requisit
Resta de nivells: prova de nivell al Servei de Llengües o haver superat un curs de català del nivell anterior a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària, a l'Escola Oficial d'Idiomes o al CPNL.
Cursos semipresencials i virtuals

A part dels cursos presencials, també oferim la possibilitat d’inscriure’s a cursos semipresencials o virtuals.

Els cursos semipresencials alternen sessions presencials a la Universitat amb sessions virtuals que es desenvolupen a través de l'Aula Mestra o de la plataforma Parla.cat

Per la seva banda, els cursos virtuals s’imparteixen a través de la plataforma parla.cat i estan tutoritzats amb un professor que et guia al llarg del curs. Hi ha, a més, un gran reguitzell d’eines en línia a l’abast de tothom que vulgui aprendre el català o refrescar-lo de manera gratuïta. A continuació fem una llista de les eines més útils per a l’àmbit universitari.

Parla.cat. Aquesta plataforma ofereix una versió lliure oberta a tothom, en la qual podeu fer un test de nivell i seguir els cursos des del nivell bàsic fins al superior.

Intercat.cat. Intercat és un conjunt de recursos electrònics en un entorn web —materials didàctics, documentació sociolingüística, informació sobre voluntariat lingüístic, etc.— per introduir-se en la llengua i cultura catalanes, pensat especialment per a estudiants de programes de mobilitat que visiten les universitats de Catalunya. Té dos apartats diferenciats: Aprenc Català i Visc a Catalunya.

Cursos intensius

Els cursos intensius tenen lloc a l’estiu, de finals de juny a mitjans de juliol, i tenen una durada de 4 setmanes. Els nivells que s’ofereixen són el B2, C1 i C2. En acabar el curs, l’alumne obté un certificat d’assistència i d’aprofitament. El curs de nivell C2 inclou, a més, l’examen oficial CLUC de català i, si s’aprova, s’obté el certificat del nivell C2 de la Comissió Interuniversitària de Formació i Acreditació Lingüístiques de Catalunya (CIFALC).

 

Inscripcióal Servei de Llengües a través d’aquest formulari
Modalitat del curspresencial (90 hores: 36 hores presencials i 50 hores de treball autònom)
Nombre de crèdits3,5 ECTS
Preu de matrículaNivells B2 i C1: alumnes externs: 350 €; alumnes UAO CEU: 280 €; PAS i PDI: gratuït.
Nivell C2: alumnes externs: 400 €; alumnes UAO CEU: 320 €; PAS i PDI: gratuït.
HorarisNivells B2 i C1: dilluns, dimecres i divendres de 9 a 12 h
Nivell C2: dilluns, dimecres i divendres de 15.30 a 18.30 h
Requisits d’accésprova de nivell al Servei de Llengües o haver superat un curs de català del nivell anterior a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària, a l'Escola Oficial d'Idiomes o al CPNL.
Espanyol

PDF

Al Servei de Llengües de la UAO CEU oferim cursos d'espanyol com a llengua estrangera. Tots els alumnes internacionals que arriben cada semestre a la Universitat fan una prova diagnòstica de nivell. A partir d’aquesta prova, els recomanem un curs d’espanyol que es correspongui a les seves competències lingüístiques.

Inscripcióal Servei de Llengües
Modalitat del curspresencial (50 hores, semestral)
NivellsA1, A2 i B1
Nombre de crèdits6 ECTS (curs semestral)
Preu de matrículagratuïts per a alumnes de la UAO CEU i alumnes internacionals. 100 € el crèdit per a alumnes externs.
Horarisdilluns i dimecres de 13.30 a 15.30 h
Requisits d’accésprova diagnòstica de nivell durant la International Welcome Session o haver superat un curs d’espanyol a la UAO CEU, en una altra escola d'idiomes universitària o a l'Escola Oficial d'Idiomes.
Altres llengües

En un món cada cop més globalitzat, ja no n’hi ha prou amb tenir coneixements d’anglès, sinó que cada vegada hi ha una demanda més important d’una formació en terceres llengües dels graduats universitaris. El Servei de Llengües tenim convenis signats amb institucions de prestigi internacional dedicades a l'ensenyament d'idiomes perquè els alumnes de la UAO CEU puguin fer-hi cursos de terceres llengües. Amb aquests acords, els alumnes de la Universitat gaudeixen de descomptes en el preu de la matrícula. Per a més informació sobre la possibilitat d’estudiar terceres llengües i sobre els descomptes, us podeu dirigir al Servei de Llengües, on respondrem les vostres preguntes.

A continuació trobareu el llistat d’institucions que tenen un conveni amb la UAO CEU i on podeu realitzar cursos de llengua i cultura.

 
Cursos a l'estranger

Aquest estiu voleu fer un curs d'anglès al Regne Unit, als Estats Units o a algun altre lloc de l'estranger? Des del Servei de Llengües us proposem un llistat d’organitzacions especialitzades a organitzar cursos i estades a l’estranger. Cliqueu als enllaços següents i feu-vos el viatge a mida!

Acreditacions

Voleu acreditar el vostre nivell d’anglès, català o d’una altra llengua mitjançant un examen oficial? Els cursos del Servei de Llengües us permeten obtenir certificats reconeguts per la Generalitat, les universitats catalanes i institucions d’arreu del món. Des del Servei de Llengües també posem a la vostra disposició informació sobre exàmens lliures o altres mitjans per acreditar el coneixement de llengües estrangeres i pròpies.

Recordeu que les Normes generals de permanència als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d’acreditar el nivell B2.2 amb un certificat oficial. A l’apartat d’anglès trobareu tots els detalls sobre aquest requisit.

Per a més informació, feu clic a la llengua de la qual us interessa obtenir un certificat.

 

Anglès

Les Normes generals de permanència als estudis de grau de la UAO CEU estableixen que, abans de matricular-se de tercer curs de grau o quart curs de doble grau, tots els alumnes de la UAO CEU han d’acreditar el nivell B2.2 amb un certificat oficial. La Generalitat de Catalunya estableix el llistat de certificats oficials que acrediten aquest nivell.

Per a més informació sobre com pots obtenir el nivell B2.2, descarregueu-vos aquest arxiu.

Per a informació sobre exàmens lliures d’anglès i altres llengües, et proposem aquesta llista.

 • CLUC B2 d’anglès
  Els estudiants universitaris poden presentar-se a les convocatòries dels exàmens propis dels serveis lingüístics de les universitats catalanes (CLUC). La informació detallada sobre cada un d’aquests exàmens CLUC la trobareu al web de la CIFALC. Tots aquests exàmens tenen el segell oficial ACLES i serveixen per acreditar el nivell B2 d’anglès de manera oficial.

  Els estudiants universitaris que han accedit a un grau a partir del curs 2014-2015 poden sol·licitar als ajuts PARLA3 de la Generalitat (Modalitat A).

 • APTIS
  Aquest és un examen del British Council que acredita des del nivell A1 al nivell C del MECRL. L’examen té un preu de 74 € i hi ha convocatòries cada mes. És un examen oficial reconegut per la Generalitat de Catalunya per acreditar el nivell B2.

  Si teniu un nivell d’anglès avançat, també podeu fer l’APTIS Advanced. Aquest examen acredita fins al nivell C2.

  Us podeu inscriure per aquest examen al web del British Council. També hi trobareu models d’examen i vídeos explicatius de cada part de l’examen.

 • Altres exàmens
  Els altres exàmens oficials amb més reconeixement internacional són l’examen IELTS i els exàmens de Cambridge English (FCE, CAE, PCE).

Català

Els cursos del Servei de Llengües inclouen l’examen CLUC de català a final de curs. Aquest examen us permet obtenir un certificat oficial reconegut per la Generalitat de Catalunya, les universitats catalanes i institucions d’arreu del món. Aquesta prova està destinada als alumnes que han assistit a un curs de català en una de les universitats catalanes equivalent al nivell que han d’acreditar.

Aquí trobaràs models d’exàmens CLUC de català.

D’altra banda, també hi ha l’opció de presentar-se per lliure a un examen oficial. Els exàmens oficials en aquesta modalitat són els certificats de català que organitza la Generalitat de Catalunya. Hi ha una convocatòria anual al juny i la inscripció sol fer-se el febrer.

Espanyol

Si vols acreditar el teu nivell d’espanyol, pots fer-ho a través dels diplomes d’espanyol DELE que organitza l’Instituto Cervantes.

Amb aquest diploma pots certificar des del nivell A1 fins al C2 del MECRL i hi ha diverses convocatòries durant l’any. A Catalunya hi ha diverses institucions i escoles d’idiomes que organitzen aquesta prova.

Ajuts

Ajuts PARLA3 per a la realització de cursos que condueixin a l’acreditació del nivell B2.2 d’anglès (ajuts a la formació) i ajuts per a l’acreditació d’aquest nivell mitjançant la realització de la prova CLUC, la prova comuna d’acreditació de terceres llengües de les universitats catalanes (ajuts a l’acreditació):

 • Qui ofereix aquests ajuts? La Generalitat de Catalunya.
 • A qui van adreçats? Als estudiants que van començar per primera vegada els estudis universitaris a partir del 2014-2015.
 • Com s’han de demanar? A través del portal de la Generalitat.
 • Quina documentació de la UAO CEU us demanaran?
 • Justificant del full de matrícula del grau al qual esteu matriculats (es pot demanar a Gestió Acadèmica)
 • Certificat de superació del curs d’anglès (es pot demanar al Servei de Llengües, llengues@uao.es; els certificats triguen un mínim d’una setmana) o de l’examen CLUC (segons la modalitat d’ajut)
 • Terminis de sol·licitud i més informació

 

Recursos lingüístics

Des de la Unitat d'Assessorament Lingüístic, el Servei de Llengües posem a la vostra disposició eines i recursos perquè pugueu resoldre dubtes lingüístics en diverses llengües.

Teniu un dubte lingüístic que no sabeu resoldre? Feu la vostra consulta a llengues@uao.es

Català

Diccionaris i eines de consulta

 

Estil

 

Gramàtica

 

Altres enllaços d’interès

Espanyol

Diccionaris i eines de consulta

Anglès

Diccionaris monolingües

 

Diccionaris multilingües

 

Gramàtica

 • Oxford Dictionary, Diccionari monolingüe que inclou una secció de gramàtica on es poden fer cerques per temes.
 • Cambridge Dictionary, Diccionari que inclou una secció de gramàtica on es poden fer cerques per temes.
 

Estil

 • Interuniversity Styleguide, Guia d’estil interuniversitària per a textos institucionals en anglès editada per la Xarxa Vives d’Universitats.
 

Altres recursos útils

Tàndem UAO CEU

Te’n vas d’Erasmus i vols començar a practicar la llengua del país? O has tornat d’un Erasmus i no vols perdre l’idioma? O potser vols ajudar els estudiants internacionals a practicar el català o el castellà?

Sigui quin sigui el motiu, a la UAO CEU t’oferim l’oportunitat de trobar una parella lingüística per practicar un idioma estranger a través del Tàndem UAO CEU. T’expliquem com funciona:

 • Les parelles lingüístiques es troben un cop per setmana durant una hora per practicar les dues llengües; és a dir, si la teva llengua és el català i vols practicar el francès, la teva parella lingüística serà algú que ofereixi el francès i vulgui practicar el català.
 • El programa dura deu setmanes.
 • Les parelles lingüístiques decideixen on queden i quines activitats fan.
 • A l’inici del Tàndem UAO CEU, organitzem una trobada de totes les parelles lingüístiques per trencar el gel (amb pica-pica!).

A més, les parelles lingüístiques es poden apuntar a les excursions culturals organitzades pel Servei de Relacions Internacionals.

Per tant, només cal que ens diguis quin idioma “ofereixes” i quin idioma vols practicar, i et buscarem una parella lingüística. Per fer-ho, emplena el formulari d'inscripció. Un cop fetes les inscripcions, et convocarem a la trobada inicial perquè coneguis la teva parella lingüística.

 

Terminis

 • Primer semestre
  Inscripcions: durant el mes de setembre
  Durada trobades: 10 setmanes (d’octubre a desembre)
   
 • Segon semestre
  Inscripcions: durant el mes de febrer
  Durada trobades: 10 setmanes (de març a maig)

 

Traduccions i correcions

El Servei de Llengües ofereix un servei de traducció i correcció de textos. A continuació, es presenten les tarifes que s'apliquen als usuaris externs i a l'alumnat de la UAO CEU (el PDI i el PAS poden gaudir del 100 % de descompte):

 
 
 Tarifa alumnat UAO CEU i alumni UAO CEU (€/paraula)Tarifa usuaris externs (€/paraula)
Correcció de català o espanyol0,020,03
Correcció d'anglès, francès o italià0,030,04
Correcció de xinès o àrab0,100,11
Traducció del català a l'espanyol o viceversa0,050,06
Traducció del català o l'espanyol a l'anglès, el francès o l'italià0,080,09
Traducció de l'anglès, el francès o l'italià al català o l'espanyol0,070,08
Traducció del xinès o l'àrab al català, l'espanyol, l'anglès o l'italià0,200,30
 

 

 
 

Contacte

T. 932 540 900 (extensió 803)
llengues@uao.es

Servei  de Llengües