🎓 Ingrés en l'Acadèmia delle Scienzie di Bologna

El vicerector de Relacions Institucionals i professor de la nostra universitat, el Dr. Sergio Rodríguez López-Ros, ha estat designat acadèmic estranger de l'Acadèmia delle Scienzie di Bologna. El nomenament es va realitzar recentment, durant la sessió anual d'admissió de nous acadèmics que celebra aquesta institució.

Fecha: dilluns, 04 de gener de 2021 a las 16:15h

Ingrés a l'Accademia delle Scienzie di Bologna

El vicerector de Relacions Institucionals i professor de la nostra universitat, el Dr. Sergi Rodríguez López-Ros, ha estat designat acadèmic estranger de l'Accademia delle Scienzie di Bologna. El nomenament es va dur a terme recentment, durant la sessió anual d'admissió de nous acadèmics que celebra aquesta institució.

Per a la incorporació de Rodríguez López-Ros a la seva secció de ciències morals, l'Accademia delle Scienzie di Bologna ha tingut en consideració articles i llibres sobre les relacions bilaterals històriques i filosòfiques entre Espanya i Itàlia, un tema que va tenir ocasió d'exposar durant la lectura de la lliçó magistral de l'acte d'inauguració d'aquest curs acadèmic.

Al costat de Rodríguez López-Ros, també han estat triats com a acadèmics estrangers el Dr. Jürgen Habermas, professor de la Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main; Lord Anthony Giddens, director emèrit de la London School of Economics (LSE); el Dr. Carlo Ginzburg, professor de la University of Califòrnia, Los Angeles (UCLA); el Dr. Maurice Aymard, professor emèrit de l'École des Hautes Études en Sciences Socials (EHESS) de París; i el Dr. Fu Jun, professor de la Peking University.

El professor i vicerector de la nostra universitat és l'únic dels acadèmics triats que no és catedràtic. A més, és membre corresponent de la Reial Acadèmia de la Història i consultor de la European Union's Research Executive Agency. El 2020 ha publicat un capítol de Pandèmia i resiliència (EUNSA), la monografia Carlo Gastini. El poeta de Valdocco (CCS) i diverses entrades del diccionari Vislumbres (MAEUEC).

Fundada el 1690 per Benet XIV a la Universitat de Bolonya, la més antiga d'Europa (1088), entre els "acadèmics benedictins" estrangers han estat triats al llarg de la història, bé en la secció de ciències morals o en la de ciències naturals, els premis Nobel Albert Einstein, Marie Curie i Niels Bohr, així com Louis Pasteur o Max Weber. A la taula de l'Acadèmia hi ha l'economista Stefano Zamagni, nomenat pel papa Francesc director de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències Socials, així com el jurista Giuseppe de Vergottini, doctor honoris causa per la UCM i la UNED.

Ingrés a l'Accademia delle Scienzie di Bologna