馃帗 Elcano, exemple m脿xim de resili猫ncia

La Universitat ha acollit la presentaci贸 del llibre Breve biograf铆a de Juan Sebasti谩n Elcano y la Primera Vuelta al Mundo

Fecha: dimecres, 06 de novembre de 2019 a las 14:30h

Elcano, exemple m脿xim de resili猫ncia

La Universitat ha acollit la presentaci贸 del llibre Breve biograf铆a de Juan Sebasti谩n Elcano y la primera vuelta al mundo, un acte que s'emmarca dins de la C脿tedra Internacional CEU Elcano - Primera Volta al M贸n. Aquest llibre, escrit pels autors Francisco Javier Castell谩 Miguel R. Planas i editat per Ediciones Paulinas, coincideix amb el 500 aniversari d'aquesta fita hist貌rica de gran valor per a la hist貌ria de la societat.

Per Planas, "va ser l'inici, potser, d'una globalitzaci贸 que ja no es va detenir i que 500 anys despr茅s continuem celebrant". Per aquest autor, "en l'脿mbit antropol貌gic aquesta gesta assolida per Elcano va obrir les portes a un coneixement molt m茅s extens".

Castell谩, per la seva banda, ha afirmat que en escriure aquesta biografia va veure en la figura d'Elcano una refer猫ncia per a la societat actual "en un moment en qu猫 hi ha falta de figures similars a Elcano".

Tamb茅 ha manifestat que espera que, a m茅s d'aportar coneixement sobre un fet hist貌ric com ho va ser la primera volta al m贸n, llegint totes les circumst脿ncies que va haver de superar Elcano "aquesta biografia ajudi a veure les persones que estan vivint situacions complicades que de tot se surt".

En aquest mateix sentit ha tancat l'acte el rector de la nostra universitat, Rafael Rodr铆guez-Ponga, que ha volgut valorar l'exemple m脿xim de resili猫ncia d'Elcano, i ho ha fet citant una frase de la mateixa biografia: "Elcano era un home que va saber lluitar fins al final".

A l'acte tamb茅 hi ha estat Magdalena Mart铆nez, la responsable d'Ediciones Paulinas, l'editorial d'aquesta biografia, que despr茅s de la presentaci贸 del llibre ja ha comen莽at a editar-ne la segona edici贸.
 

Elcano, exemple m脿xim de resili猫ncia