馃帗 Torna l'activitat al Campus de Bellesguard

El passat 18 de juny, coincidint amb l'entrada de Barcelona en la fase 3 del Pla per a la Transici贸 cap a una Nova Normalitat, va entrar en vigor el Decret Rectoral 08/2020. En coordinaci贸 amb la diversa normativa estatal i auton貌mica, el decret preveia una prudent i gradual recuperaci贸 de l'activitat al Campus de Bellesguard.

Fecha: dilluns, 29 de juny de 2020 a las 17:00h

Torna l'activitat al campus de Bellesguard

El 18 de juny, coincidint amb l'entrada de Barcelona en la fase 3 del Pla per a la Transici贸 cap a una Nova Normalitat, va entrar en vigor el Decret rectoral 08/2020. En coordinaci贸 amb la diversa normativa estatal i auton貌mica, el decret preveia una recuperaci贸 prudent i gradual de l'activitat al campus de Bellesguard. El criteri general continua sent el manteniment de l'activitat a dist脿ncia, per貌 la vida a la seu de la nostra universitat ha recuperat el pols.

Un exemple d'aix貌 茅s la Biblioteca, que ha tornat a obrir portes. Es tracta d'una reobertura parcial, per貌 inclou el servei de pr茅stec i devoluci贸 de llibres, aix铆 com la consulta i l'estudi en sala. Aix貌 s铆, amb unes certes restriccions: per minimitzar els riscos, els ordinadors de la Biblioteca no estaran disponibles durant un temps; a m茅s, per al pr茅stec i la consulta en sala de materials exclosos de pr茅stec es necessitar脿 l'emplenament previ d'un formulari, i sempre ser脿 el personal de biblioteca qui localitzi les obres i les posi a la disposici贸 de la persona interessada; l'estudi en sala es permet, per貌 amb un aforament limitat a 106 llocs de lectura i 2 a l'aula Aranzadi. L'horari d'obertura fins al dia 31 de juliol ser脿 de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00. El cap de setmana previ a la segona convocat貌ria de proves finals del segon semestre, 茅s a dir, els dies 11 i 12 de juliol, la biblioteca tamb茅 estar脿 oberta de 09:00 a 14:00.

Aix铆 mateix, han pogut fer 煤s dels nous espais audiovisuals els estudiants i professors que, per la naturalesa pr脿ctica de les seves assignatures, necessitaven ser presents a les instal路lacions. Ha estat el cas, per exemple, del contingut pendent d'impartir del m脿ster universitari en Postproducci贸 Audiovisual.

Igualment, els futurs universitaris interessats a con猫ixer la universitat ja poden ser rebuts al campus per l'equip del Servei d'Informaci贸 i Orientaci贸. L'atenci贸 es presta amb cita pr猫via, i de manera paral路lela als canals en l铆nia i telef貌nics, que continuen oberts.

Seguretat certificada

La represa de l'activitat s'ha fet amb totes les garanties de seguretat. I en aquest punt ha estat clau la tasca de l'脌rea de Persones, encarregada de la prevenci贸 de riscos. Sota la seva direcci贸, s'han condicionat els espais de la Universitat per fer-ne un espai segur. L'execuci贸 d'aquest pla, que ha incl貌s la instal路laci贸 de mampares, mecanismes de desinfecci贸 de cal莽at i control de temperatura, senyalitzaci贸 d'espais o limitacions d'aforament, ha estat supervisada i certificada per AENOR i IQNetwork. El resultat d'aquesta auditoria ha estat l'obtenci贸 de la certificaci贸 internacional ISO 45001:2018 "Occupational health and safety management systems".

En un context en qu猫 les autoritats prescriuen que la doc猫ncia universit脿ria al comen莽ament de curs haur脿 de combinar la presencialitat i l'ensenyament a dist脿ncia, resulta tamb茅 estrat猫gica l'habilitaci贸 d'aules de doble presencialitat. Aquestes aules estan dotades d'un sistema de c脿meres i pantalles que permeten una interacci贸 din脿mica entre els que estan in situ i els que segueixen la sessi贸 des de casa seva. Fonamentalment, aquestes aules permeten que l'estudiant en l铆nia senti que participa activament de la din脿mica del grup. Complement脿riament, el fet de tenir aquestes aules facilitar脿 el compliment de les mesures de distanciament social i reducci贸 d'aforament.

I com que la vida al campus no es limita al tr脿nsit entre les aules, s'han iniciat les obres de modernitzaci贸 de la cafeteria, un altre punt clau de l'activitat universit脿ria que es prepara per a la nova normalitat.

Torna l'activitat al campus de Bellesguard