🎓 Advocacia per reclamar els drets de la ciutadania

Aquestes han estat algunes de les reflexions que ha transmès la degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), Mª Eugenia Gay, en la sessió d'obertura del màster universitari d'Advocacia.

Fecha: dimarts, 06 de octubre de 2020 a las 18:45h

Advocacia per reclamar els drets de la ciutadania

La connexió directa amb la justícia és la raó de la bellesa de l'ofici de l'advocacia, aquí hi ha la seva dignitat. A l'advocacia "no li correspon fer justícia, però sí que és l'encarregada de reclamar-la". Per això "tenim la llibertat de la paraula que sempre perdura, la força de l'eloqüència i la raó per exigir justícia".

Aquestes han estat algunes de les reflexions que ha transmès la degana de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), M.ª Eugenia Gay, en la sessió d'obertura del màster universitari en Advocacia. Es tractava d'una visita especial, ja que Gay va ser estudiant de Dret de la nostra universitat.

La degana de l'ICAB ha invocat el fonament de justícia que ha d'inspirar el jurista, una apel·lació que implica un rebuig del positivisme jurídic que només reconeix com a dret la norma escrita. En aquest sentit, ha recordat que, en últim extrem "el dret ha de servir a la justícia, protegint la dignitat humana i fent prevaldre els valors de la igualtat, la llibertat i la solidaritat".

La degana, que també és presidenta del Consell General de l'Advocacia Catalana, ha aconsellat als futurs advocats "constància i perseverança; l'estudi i una intensa dedicació seran les vostres millors armes per aconseguir la plenitud professional". Només així podran exercir amb solvència la funció de garant del dret de defensa que l'article 24 de la Constitució els encomana.

La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha estat acompanyada per la degana de la Facultat de Dret i Empresa, M.ª Jesús Pesqueira, i el director del màster universitari en Advocacia, José Ramón Agustina. Aquest últim ha posat l'accent en la dimensió humana de l'advocacia. Així, "quan en comptes d'un cas veiem la persona que s'asseu davant nostre, s'obren una altra llum i uns altres colors". En aquest moment emergeix amb claredat "la funció social" que compleixen els advocats.

El màster universitari en Advocacia (MUA) és la titulació que la legislació estableix com a requisit per a l'exercici de l'advocacia a Espanya. La Universitat ho imparteix en col·laboració amb l'ICAB.

El MUA es pot cursar conjuntament amb el màster en Dret Marítim, el màster en Gestió Administrativa, el màster en Logística i Comerç Internacional i el curs d'especialització en Dret Penal Econòmic, i el de Compliance i Òrgans de Compliment.
 

Advocacia per reclamar els drets de la ciutadania