🎓 La petjada de l'Afganistan en una col·lecció de fotos

La Universitat acull ja en els passadissos que circumval·len el claustre l'exposició fotogràfica 'L'ANA i nosaltres'. Aquesta col·lecció reuneix les fotos preses pel comandant José Camacho Fernández durant la missió de formació de l'Exèrcit Nacional Afganés (Afganistan Nacional Army).

Fecha: dijous, 12 de de maig de 2022 a las 18:00h

La petjada de l'Afganistan en una col·lecció de fotos

La Universitat acull ja en els passadissos que circumval·len el claustre l'exposició fotogràfica 'L'ANA i nosaltres'. Aquesta col·lecció reuneix les fotos preses pel tinent-coronel José Camacho Fernández durant la missió de formació de l'Exèrcit Nacional Afganés (Afganistan Nacional Army).

La mostra és excepcional per diverses raons. En primer lloc, per la qualitat de les fotografies. A la qualitat tècnica, se li uneix l'audàcia de l'ull observador del fotògraf i la seva capacitat per a captar escenes que sintetitzen la realitat dels mesos de convivència entre espanyols i la població afganesa.

A través d'imatges d'un gran verisme, l'exposició té la virtut de traçar un relat comprensible sobre la missió que les tropes espanyoles van desenvolupar a l'Afganistan. Una missió que va comportar la construcció de complicitats humanes amb els afganesos. És aquesta trama de relacions la que constitueix el fil conductor de la selecció d'imatges preses sobre el terreny.

En l'acte d'inauguració de l'exposició han participat l'inspector general de l'Exèrcit, tinent general Manuel Busquier, i el cap de Comunicació de la Inspecció General de l'Exèrcit, Alejandro Rubiella. Tots dos han coincidit a destacar el profund impacte que l'Afganistan va deixar en la manera de "ser, pensar i actuar" de les Forces Armades. També han expressat cert pesar perquè aquells mesos de treball no acabaren de fructificar en una estructura prou sòlida per a sostenir un nou Estat de tall democràtic a l'Afganistan.

Després de les paraules de presentació, Rubiella i Busquier han comentat les fotografies al costat del rector, Rafael Rodríguez-Ponga, i el vicerector de Relacions Institucionals, Sergi Rodríguez López-Ros.

La petjada de l'Afganistan en una col·lecció de fotos