Fecha: dimecres, 07 de novembre de 2018 a las 15:30h

La imatge de l'Àfrica que desprèn vida

En el context de les activitats organitzades per la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, s'ha inaugurat l'exposició de fotografies "Mirar la mirada, arribar a l'ànima". Es tracta d'una col·lecció d'imatges preses a Gàmbia pel fotògraf Quim Fàbregas, cofundador d'Etnik Solidària.

El propòsit que cohesiona les imatges (les còpies de les quals estan en venda per a finalitats solidàries) és el "d'arribar a l'ànima a través de la mirada", ha afirmat l'autor en el recorregut comentat que ha realitzat per inaugurar la mostra. Fàbregas ha subratllat la veritat de les fotografies, que no tenen cap retoc i estan fetes en les llars de les persones retratades, en el seu propi ambient.

L'autor també ha assenyalat que una de les seves pretensions era "fer un homenatge a la dona". I també reflectir aquesta Àfrica que desprèn vida. "Intent que la meva fotografia sigui d'una Àfrica alegre, de llum, de color, d'esperança". Fàbregas creu que cal trencar amb l'estereotip que vincula Àfrica amb drama humà. "Sempre es parla de la desgràcia d'Àfrica. Una de les coses que he après allí és a no jutjar ningú".

 

Gambia