馃帗 Afrontar el futur des de la saviesa del passat聽

Un dels col路lectius m茅s afectats per la crisi del聽coronavirus聽ha estat la gent gran. Aquest ha viscut les conseq眉猫ncies de la pand猫mia de prop, sobretot en les resid猫ncies. Des d'aquesta perspectiva, l'associaci贸聽ASTE, amb la qual la nostra universitat col路labora a trav茅s del programa de voluntariat, va posar en marxa un projecte durant el mes d'abril anomenat Afrontar el futur des de la saviesa del passat: Testimoniatges de l'adversitat.

Fecha: dilluns, 25 de maig de 2020 a las 13:30h

Afrontar el futur des de la saviesa del passat聽

Un dels col路lectius m茅s afectats per la crisi del coronavirus ha estat la gent gran, que ha viscut les conseq眉猫ncies de la pand猫mia de prop, sobretot a les resid猫ncies.  

Des d'aquesta perspectiva, l'associaci贸 ASTE, amb la qual la nostra universitat col路labora a trav茅s del programa de voluntariat, va posar en marxa un projecte durant el mes d'abril anomenat "Afrontar el futur des de la saviesa del passat: testimonis de l'adversitat".

Aquest projecte consisteix en el fet que els joves d'ASTE Barcelona, entre els quals hi ha estudiants de la nostra universitat, recullen el testimoniatge i l'experi猫ncia dels avis i 脿vies per trobar camins d'actuaci贸 per al futur. A trav茅s de les entrevistes, recullen l'opini贸 i consells de la gent gran per buscar en la hist貌ria solucions a la crisi, i recon猫ixer en el passat els errors i els encerts per gestionar-ne una tan b茅 com sigui possible.  

L'associaci贸 ASTE BCN t茅 com a objectiu reivindicar els m茅s grans, destacant-ne el paper en la societat. Aquesta entitat sense 脿nim de lucre est脿 formada per persones de diferents contextos interessades per la tercera edat per millorar-los el present. ASTE BCN se centra a treballar les relacions entre joves i avis que mantinguin una relaci贸 enriquidora.

L'entitat organitza sessions de formaci贸 per a la iniciaci贸 dels voluntaris a les universitats i centres de formaci贸. En aquesta mateixa l铆nia, els voluntaris d'ASTE BCN van a centres de la tercera edat de manera peri貌dica per acompanyar els residents i tamb茅 organitzen activitats especials per entretenir-los. A m茅s, els joves participen amb persones grans per ajudar-los a treballar la funci贸 cognitiva i la condici贸 f铆sica.

Afrontar el futur des de la saviesa del passat聽