🎓 Presentació en l'Ambaixada d'Espanya davant la Santa Seu

El vicerector de Relacions Institucionals de la nostra universitat i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de la Història, Sergio Rodríguez López-Ros, ha presentat l'obra 'Cartes per a l'exercici de l'oració mental'.

Fecha: dijous, 01 de de juny de 2023 a las 18:45h

Presentació en l'Ambaixada d'Espanya davant la Santa Seu

El vicerector de Relacions Institucionals de la nostra universitat i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de la Història, Sergio Rodríguez López-Ros, ha presentat l'obra 'Cartes per a l'exercici de l'oració mental' en l'Ambaixada d'Espanya davant la Santa Seu. El llibre suposa la recuperació de les cartes escrites pel sacerdot Miguel de Molins després que se'ls haguera perdut el rastre en 1676, en ser objecte de decomís en el context d'un procés inquisitorial, i que l'autor va descobrir a la Biblioteca Apostòlica Vaticana.

Rodríguez López-Ros ha rescatat de l'oblit aquesta obra clau per a entendre el pensament i l'espiritualitat de Molins, sacerdot que és considerat la figura fonamental del quietisme a Espanya. En ple barroc europeu, Molins exposa els passos per superar l'egoisme per abandonar-se a la voluntat de Déu. Aquest plantejament, en ple context carmelità i ignacià de renovació de la vida espiritual, suposa el desenvolupament pedagògic d'obres anteriors del mateix Molins: 'Guia Espiritual' i 'Defensa de la Contemplació'.

L'acte de presentació ha estat presidit per l'ambaixadora, Isabel Celaá, amb la intervenció del mateix autor, el prefecte de la Biblioteca Apostòlica Vaticana, Mauro Mantovani, i de l'arxivera oficial del Dicasteri per a la Doctrina de la Fe, Manuela Borbolla.

Hi van assistir, entre altres, les següents personalitats: el delegat especial del Papa en el Sobirà Orde de Malta, cardenal Silvano Maria Tomasi; el confessor del Papa Francesc, Manuel Blanco Rodríguez; l'assistent sanitari de Sa Santedat, José Luis Martínez Gil; el secretari del cardenal prefecte del Dicasteri per al Culte Diví, Salvador Aguilera; el sotssecretari del Dicasteri per a l'Educació i la Cultura, Melchor Sánchez de Toca; el sotssecretari del Dicasteri de la Causa dels Sants, Bogusław Stanisław Turek, el rector de la Pontifícia Universitat Salesiana, Andrea Bozzolo; el rector de l'Església d'Espanya a Roma, José Brosel; el senador Antonio Razzi; el president de la Patronal italiana, Carlo Bonomi; i el president de les federacions gitanes d'Itàlia, Santino Spinelli.

A més, van ser presents altres dignitats, com el cap de Protocol de la presidenta del Consell de Ministres d'Itàlia, el cap dels Gentilhomes de Sa Santedat o els més alts representants de les famílies que han donat papes, com els Borghese, Carpegna, Massimo o Gaetani. 

Presentació en l'Ambaixada d'Espanya davant la Santa Seu