馃帗 Sant Tom脿s inspira a aprendre a la velocitat dels temps

La nostra universitat ha celebrat la Festivitat de Sant Tom脿s d'Aquino. L''aquinate' 茅s el patr贸 de les universitats, i, com a tal, representa un punt de trobada per al m贸n universitari.

Fecha: divendres, 06 de mar莽 de 2020 a las 16:15h

Sant Tom脿s inspira a aprendre a la velocitat dels temps

La nostra universitat ha celebrat la Festivitat de Sant Tom脿s d'Aquino. L'Aquinate 茅s el patr贸 de les universitats i, com a tal, representa un punt de trobada per al m贸n universitari.

L'acte l'ha presidit el rector de la Universitat, el Dr. Rafael Rodr铆guez-Ponga; la rectora de la Universitat CEU San Pablo, la Dra. Rosa Visiedo; la vicerectora d'Estudiants i Qualitat, la Dra. Maite Signes; el vicerector d'Ordenaci贸 Acad猫mica i deg脿, el Dr. Joan Ripoll, i el secretari general, Dr. Pablo Nuevo.

Una part central de l'esdeveniment ha estat la lli莽贸 magistral "La Universitat, una comunitat d'aprenentatge", que ha estat a c脿rrec de la rectora Rosa Visiedo. Com a directora de les universitats CEU, ha apuntat a l'objectiu de ser "una comunitat d'aprenentatge", perqu猫 茅s l'煤nica cosa que "ens permetr脿 sobreviure i progressar, sempre que la nostra velocitat d'aprendre sigui superior a la velocitat amb qu猫 canvia l'entorn".

Reconeixements i premis

Durant l'acte s'han atorgat diversos premis en diferents categories. El Premi de Literatura va ser per a Javier Oliver Villalba; el Premi Chesterton, per a Miriam Rueda N煤帽ez, i el Premi al Millor Esportista, a la jugadora de golf Andrea de Sentmenat Rivero.

D'una banda, s'ha donat el Premi Extraordinari de Grau a Vanesa Maillo Garc铆a i Andrea de Carlos Buj谩n. D'altra banda, s'ha atorgat el premi de C脿ritas al millor treball de final de grau amb el millor contingut social a Hannah Gayet Mart铆nez, i el premi atorgat per C脿ritas al millor treball de final de m脿ster amb el millor contingut social a Eira Massip Planas.

A m茅s, quant a la doc猫ncia, s'ha lliurat el Premi al Projecte d'Innovaci贸 i Millora de la Qualitat Docent a la coordinadora del projecte CREES Creativitat, Aprenentatge i Servei, la professora Marisa V谩zquez Mart铆nez.

Tamb茅 s'ha retut homenatge als guardonats en aquesta edici贸 del Premi CEU 脕ngel Herrera: al millor alumne per a Berta Font Forn茅 i M.陋 Dolores Vila Frigola, i a la millor tasca docent per a Francesca Higeras Ballesteros, Concepci贸n del Pozo Fina i Joan Segu铆 Montesinos.

Andreu Barrabino, premi Jaume Brufau i Prats

El Premi Jaume Brufau i Prats ha estat concedit, a t铆tol p貌stum, al professor Andreu Barrabino Garc铆a-Manso per la promoci贸 del b茅 com煤 en la societat catalana a trav茅s de col路laboracions amb entitats i institucions. Ho han recollit Yolanda Rubio i Manoli S谩nchez, enmig d'una gran ovaci贸. Tamb茅 ha estat concedit al Cottolengo del Pare Alegre, pels seus m茅s de 80 anys al servei dels pobres. La superiora del Cottolengo, la germana Mar铆a Bel茅n Bella, ha recollit el premi de mans del rector.

Doctorats i medalles

Tamb茅 s'ha fet lliurament dels ajuts i beques als professors i als alumnes de la Universitat per part de les institucions col路laboradores: Banc Santander, la Fundaci贸 Damm i l'empresa Selecta.

El rector de la nostra universitat ha imposat les medalles que acrediten la incorporaci贸 de nous membres al claustre de doctors i ha investit la professora Cintia Carreira Zafra com a nova doctora.

D'altra banda, la Universitat va decidir concedir la medalla d'honor a Juan Mar铆a Tintor茅 i Turull, membre del nostre Consell Assessor, mort recentment. La seva fam铆lia ha estat l'encarregada de recollir la distinci贸. Ha estat despr茅s de la laudatio pronunciada pel president del Consell Assessor, Borja Garc铆a-Nieto, que ha destacat la vocaci贸 de servei i dedicaci贸 a la fam铆lia de l'homenatjat, aix铆 com el seu comprom铆s amb la ciutat de Barcelona.

L'acte, en qu猫 s'han anat succeint diverses interpretacions musicals del cor, ha concl貌s amb un breu parlament del rector, que ha felicitat totes les persones que han guanyat premi i ha recordat les figures de Juan Maria Tintor茅 i d'Andreu Barrabino. Arran d'aix貌, ha recalcat que "cada dia 茅s un regal". Finalment, ha destacat dues dates concretes: la del dia 6 de mar莽, dia en qu猫 vaixells espanyols van arribar a les illes Marianes el 1521, i el Dia Internacional de la Dona, el 8 de mar莽.

 

Sant Tom脿s inspira a aprendre a la velocitat dels temps