🎓 Sant Tomàs inspira a aprendre a la velocitat dels temps

La nostra universitat ha celebrat la Festivitat de Sant Tomàs d'Aquino. L''aquinate' és el patró de les universitats, i, com a tal, representa un punt de trobada per al món universitari.

Fecha: divendres, 06 de de març de 2020 a las 15:15h

Sant Tomàs inspira a aprendre a la velocitat dels temps

La nostra universitat ha celebrat la Festivitat de Sant Tomàs d'Aquino. L'Aquinate és el patró de les universitats i, com a tal, representa un punt de trobada per al món universitari.

L'acte l'ha presidit el rector de la Universitat, el Dr. Rafael Rodríguez-Ponga; la rectora de la Universitat CEU San Pablo, la Dra. Rosa Visiedo; la vicerectora d'Estudiants i Qualitat, la Dra. Maite Signes; el vicerector d'Ordenació Acadèmica i degà, el Dr. Joan Ripoll, i el secretari general, Dr. Pablo Nuevo.

Una part central de l'esdeveniment ha estat la lliçó magistral "La Universitat, una comunitat d'aprenentatge", que ha estat a càrrec de la rectora Rosa Visiedo. Com a directora de les universitats CEU, ha apuntat a l'objectiu de ser "una comunitat d'aprenentatge", perquè és l'única cosa que "ens permetrà sobreviure i progressar, sempre que la nostra velocitat d'aprendre sigui superior a la velocitat amb què canvia l'entorn".

Reconeixements i premis

Durant l'acte s'han atorgat diversos premis en diferents categories. El Premi de Literatura va ser per a Javier Oliver Villalba; el Premi Chesterton, per a Miriam Rueda Núñez, i el Premi al Millor Esportista, a la jugadora de golf Andrea de Sentmenat Rivero.

D'una banda, s'ha donat el Premi Extraordinari de Grau a Vanesa Maillo García i Andrea de Carlos Buján. D'altra banda, s'ha atorgat el premi de Càritas al millor treball de final de grau amb el millor contingut social a Hannah Gayet Martínez, i el premi atorgat per Càritas al millor treball de final de màster amb el millor contingut social a Eira Massip Planas.

A més, quant a la docència, s'ha lliurat el Premi al Projecte d'Innovació i Millora de la Qualitat Docent a la coordinadora del projecte CREES Creativitat, Aprenentatge i Servei, la professora Marisa Vázquez Martínez.

També s'ha retut homenatge als guardonats en aquesta edició del Premi CEU Ángel Herrera: al millor alumne per a Berta Font Forné i M.ª Dolores Vila Frigola, i a la millor tasca docent per a Francesca Higeras Ballesteros, Concepción del Pozo Fina i Joan Seguí Montesinos.

Andreu Barrabino, premi Jaume Brufau i Prats

El Premi Jaume Brufau i Prats ha estat concedit, a títol pòstum, al professor Andreu Barrabino García-Manso per la promoció del bé comú en la societat catalana a través de col·laboracions amb entitats i institucions. Ho han recollit Yolanda Rubio i Manoli Sánchez, enmig d'una gran ovació. També ha estat concedit al Cottolengo del Pare Alegre, pels seus més de 80 anys al servei dels pobres. La superiora del Cottolengo, la germana María Belén Bella, ha recollit el premi de mans del rector.

Doctorats i medalles

També s'ha fet lliurament dels ajuts i beques als professors i als alumnes de la Universitat per part de les institucions col·laboradores: Banc Santander, la Fundació Damm i l'empresa Selecta.

El rector de la nostra universitat ha imposat les medalles que acrediten la incorporació de nous membres al claustre de doctors i ha investit la professora Cintia Carreira Zafra com a nova doctora.

D'altra banda, la Universitat va decidir concedir la medalla d'honor a Juan María Tintoré i Turull, membre del nostre Consell Assessor, mort recentment. La seva família ha estat l'encarregada de recollir la distinció. Ha estat després de la laudatio pronunciada pel president del Consell Assessor, Borja García-Nieto, que ha destacat la vocació de servei i dedicació a la família de l'homenatjat, així com el seu compromís amb la ciutat de Barcelona.

L'acte, en què s'han anat succeint diverses interpretacions musicals del cor, ha conclòs amb un breu parlament del rector, que ha felicitat totes les persones que han guanyat premi i ha recordat les figures de Juan Maria Tintoré i d'Andreu Barrabino. Arran d'això, ha recalcat que "cada dia és un regal". Finalment, ha destacat dues dates concretes: la del dia 6 de març, dia en què vaixells espanyols van arribar a les illes Marianes el 1521, i el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març.

 

Sant Tomàs inspira a aprendre a la velocitat dels temps