🎓 Apunts al carrer dels invisibles

Això explica el títol El carrer dels invisibles, que la religiosa Maria Victòria Molins ha posat a un llibre recentment publicat en l'editorial Claret.

Fecha: dilluns, 18 de gener de 2021 a las 18:00h

Apunts al carrer dels invisibles

En els primers mesos de la pandèmia, quan imperava el confinament domiciliari i el tancament de gairebé tota l'activitat comercial, es va fer visible un miracle que fa anys que es produeix en ple centre de Barcelona. Al voltant de la parròquia de Santa Anna, situada al carrer al qual dona nom, va començar a congregar-se un nombre creixent de persones que hi anaven a la recerca d'ajuda.

No era res nou per a la comunitat de Santa Anna, que té la seva raó de ser en l'ajuda a la persona que passa per situacions de desvaliment o desarrelament. El més singular del cas era que, amb el ritme vertiginós de contagis, es multiplicava l'emergència social entre capes que mai no haurien pensat que necessitarien ajuda del proïsme per als aspectes més elementals.

El miracle va radicar en la capacitat creativa i regeneradora de la parròquia. En un moment en què les circumstàncies de la pandèmia dificultaven l'organització del voluntariat, van ser les mateixes persones que viuen acollides en la comunitat les que van oferir recer. Aquestes persones, que en el seu moment havien trobat l'últim refugi entre els murs de Santa Anna, van entendre el sentit de la crida i van prendre la iniciativa perquè aquesta obra de l'Església pogués continuar prestant el mateix auxili.

El més excepcional és que, a més, aquesta realitat es va manifestar de manera nítida al carrer de Santa Anna. No hi havia tràfec turístic o comercial en el qual es confonguessin els que van a la parròquia. Per unes setmanes, el paisatge d'aquesta artèria principal del gòtic de Barcelona va ser monopolitzat per la vida que desprèn aquesta missió de lliurament al proïsme.

Això explica el títol El carrer dels invisibles, que la religiosa Maria Victòria Molins ha posat a un llibre recentment publicat a l'editorial Claret. Hi explica el que va passar durant aquelles setmanes i reflexiona sobre les diferents expressions del fenomen i la seva naturalesa. Hi contribueixen, amb sengles capítols, tres professors de la nostra universitat molt vinculats a la vida de Santa Anna: Jorge Martínez Lucena, Anna Garriga i Clara Valls.

Apunts al carrer dels invisibles