馃帗 Art: aprendre per experimentaci贸 i no per repetici贸

"A trav茅s de l'art podem trobar eines pr脿ctiques que suposin una experi猫ncia d'aprenentatge motivant i completa per als nostres alumnes" ha afirmat la directora pedag貌gica del Col路legi CreaNOVA de Sant Cugat, Olga Arnedo en la V edici贸 de la versi贸 monogr脿fica Education Talks. I 茅s que per a aquesta professional de l'educaci贸 l'aprenentatge ha de ser per experimentaci贸 i no per repetici贸.

Fecha: divendres, 29 de novembre de 2019 a las 16:15h

Art: aprendre per experimentaci贸 i no per repetici贸

"A trav茅s de l'art podem trobar eines pr脿ctiques que suposin una experi猫ncia d'aprenentatge motivadora i completa per als nostres alumnes", ha afirmat la directora pedag貌gica del Col路legi CreaNOVA de Sant Cugat, Olga Arnedo, en la V edici贸 de la versi贸 monogr脿fica d'Education Talks. I 茅s que, per a aquesta professional de l'educaci贸, l'aprenentatge ha de ser per experimentaci贸 i no per repetici贸.

Una de les claus de l'猫xit en l'educaci贸 茅s la motivaci贸 de l'alumne o alumna, perqu猫, tal com ha dit el director del departament d'Educaci贸 i Humanitats de la Universitat, Marcin Kazmierczak, "a un nen no nom茅s cal ensenyar-li, tamb茅 cal motivar-lo, tocar el seu punt passional". Una de les maneres de fer-ho 茅s la literatura. Per a Kazmierczak, en "la lectura hi ha grans exemples, per貌 no nom茅s cal quedar-se amb el text, tamb茅 cal analitzar-lo".

Una altra manera de motivar l'aprenentatge de l'alumnat 茅s amb la m煤sica. I aix铆 ho apliquen Carme Guerrero, directora de l'Escola Catalunya, i Ignasi G贸mez, responsable del Departament de Pedagogia de l'ESMUC.

Tots dos han format un t脿ndem per aportar a l'Escola Catalunya un toc diferencial, ja que consideraven que la m煤sica era un m猫tode d'aprenentatge 煤til per, tal com diu Guerrero, "fer m茅s visibles els sentiments".

Tots aquests motius fan que l'entrada de l'art com a llenguatge educatiu a les aules sigui de gran utilitat. Aix铆 ho creu el director de l'Escola Immaculada de Vilassar de Dalt i mestre especialista en educaci贸 art铆stica, Dimas F脿bregas. F脿bregas aplica l'art a la seva escola per aprendre perqu猫 "els artistes remouen consci猫ncies, per la qual cosa afavoreix la reflexi贸 i la gesti贸 emocional".

La V edici贸 d'Education Talks ha tancat la jornada amb preguntes que han anat sorgint entre els assistents al llarg de les diferents pon猫ncies.

 

Art: aprendre per experimentaci贸 i no per repetici贸