馃帗 Aula News un mitj脿 per i per als estudiants

Davant d'aquest repte de fer el grau de Periodisme m茅s competitiu es va idear un pla estrat猫gic anomenat Imprescindibles, que inclo茂a, entre moltes altres idees, la creaci贸 d'un mitj脿 de la Universitat.

Fecha: dilluns, 13 de maig de 2019 a las 17:15h

Aula News un mitj脿 per i per als estudiants

El periodisme 茅s una professi贸 que requereix m茅s de coneixements te貌rics molta experi猫ncia pr脿ctica. Davant d'aquest repte de fer el grau de Periodisme m茅s competitiu es va idear un pla estrat猫gic anomenat Imprescindibles, que inclo茂a, entre moltes altres idees, la creaci贸 d'un mitj脿 de la Universitat. D'aquesta manera, ha nascut avui Aula News, una plataforma feta per estudiants i per als estudiants.

Amb aquesta nova plataforma que ha llan莽at la Universitat pret茅n convertir-se en la universitat l铆der d'una nova visi贸 del que 茅s la comunicaci贸 i fer d'aquest grau un grau innovador.

Un dels objectius d'aquesta nova activitat 茅s que tot el grau de periodisme, des de primer curs fins a l'煤ltim es converteixi en una gran redacci贸. A m茅s, la forma en qu猫 es treballa 茅s igual a la praxi duta a terme en qualsevol mitj脿 de comunicaci贸: reunions editorials, eleccions de temes, creaci贸 de contingut ... i tot aix貌, fet pels alumnes amb la supervisi贸 de diferents professors.

L'estudiant de tercer curs de periodisme, Cristina Molas, ha afirmat que "escriure sobre el que ens agrada i tenir llibertat tem脿tica ens ajuda molt". I 茅s que, tant en els inicis com en el transcurs del projecte, els alumnes han gaudit de total llibertat per fer i desfer al seu gust.

Precisament aix貌 茅s el que ha destacat el tamb茅 estudiant de tercer de periodisme, Carlos Waltemathe, que ha fet especial 猫mfasi en el desig que els alumnes sentissin com a propi aquest mitj脿..

Aula News comptar脿 amb diferents seccions, que han estat determinades en funci贸 dels interessos dels mateixos alumnes: Lifestyle, fashion, foodie, entertainment, esports, Global Voices, Entreperiodistas, (entrevistes amb diferents periodistes sobre aquest ofici), i tota l'actualitat.

Aula News va ser una idea del director d'estudis del grau en Periodisme, Manel Dom铆nguez, i amb el suport dels professors Jos茅 Ignacio Castell贸 i Juan Francisco Jim茅nez, dins de les assignatures de Taller Period铆stic i Journal铆stic Production. Els alumnes de tercer curs del grau de Periodisme han dut a terme aquest projecte, per貌 ja han avisat els seus companys de segon curs que els correspondr脿 mantenir-ne el llegat.

 

Aula News un mitj脿 per i per als estudiants