馃帗 Aules de doble presencialitat: experi猫ncia immersiva

En aquest context, l'objectiu de la Universitat 茅s implementar un model en qu猫 la pres猫ncia f铆sica i l'aprenentatge a trav茅s de recursos digitals es complementin i potenci茂n m煤tuament.

Fecha: dilluns, 15 de juny de 2020 a las 14:45h

Aules de doble presencialitat: experi猫ncia immersiva

La nostra universitat, com la resta d'universitats del grup CEU, est脿 aplicant totes les mesures i innovacions necess脿ries per adequar la doc猫ncia als diversos escenaris que es plantegin en l'anomenada "nova normalitat". A curt i mitj脿 termini, la situaci贸 ens condueix a un futur en qu猫 prevaldr脿 una combinaci贸 de presencialitat i ensenyament en l铆nia.

En aquest context, l'objectiu de la Universitat 茅s implementar un model en qu猫 la pres猫ncia f铆sica i l'aprenentatge a trav茅s de recursos digitals es complementin i potenci茂n m煤tuament. Una de les peces b脿siques d'aquest plantejament s贸n les aules de doble presencialitat, que estaran en funcionament a la nostra universitat quan comenci el curs vinent.

En aquestes aules, amb ajuda de la tecnologia, els professors podran impartir classe a alumnes presencials i en l铆nia alhora. Gr脿cies a la instal路laci贸 de diverses c脿meres i pantalles, aquests 煤ltims tenen la visi贸 dels seus companys i professor o professora i la possibilitat d'interactuar-hi. Rec铆procament, tant els docents com els companys que s贸n a l'aula poden veure els companys que segueixen la sessi贸 a dist脿ncia a trav茅s d'una pantalla i una c脿mera espec铆ficament implantada per establir contacte amb els que no s贸n presents. Els alumnes en l铆nia poden intervenir a classe i s贸n visualitzats pel professor o professora i resta de companys. Aix貌 permet una integraci贸 total dels alumnes que estan seguint les classes en l铆nia amb els seus companys presencials.

El que proporcionen aquestes aules de doble presencialitat 茅s que l'alumnat en l铆nia tingui una experi猫ncia d'immersi贸 en la vida de l'aula. Es pal路lia, aix铆, la possible sensaci贸 d'allunyament, ja que l'estudiant podr脿 sentir que comparteix din脿miques d'aula amb la resta dels seus companys i professorat.

Recentment, s'han fet amb 猫xit proves pilot a la Universitat CEU Cardenal Herrera (Val猫ncia) i la Universitat CEU San Pablo (Madrid). Properament es far脿 la prova en una de les aules de la nostra universitat.

Aquest tipus de mesures permetr脿 mantenir els est脿ndards de qualitat de l'ensenyament a la Universitat i les mesures previstes per garantir la seguretat sanit脿ria. D'aquesta manera ser脿 m茅s senzill garantir el distanciament personal que prescriuen les autoritats. Tamb茅 aporta una soluci贸 als estudiants que, actualment, tenen dificultats per despla莽ar-se a les nostres instal路lacions, una q眉esti贸 molt important a causa de l'elevat percentatge d'alumnes internacionals que t茅 la Universitat.

Aules de doble presencialitat: experi猫ncia immersiva