馃帗 La Universitat respon amb m茅s beques i flexibilitat

Davant realitat socioecon貌mica derivada de l'impacte de la pand猫mia de coronavirus, la nostra universitat refor莽a la seva aposta per l'educaci贸 com a millor recepta per a una sortida millor i m茅s justa de les crisis.

Fecha: dilluns, 13 de juliol de 2020 a las 15:00h

La Universitat respon amb m茅s beques i flexibilitat

Davant la realitat socioecon貌mica derivada de l'impacte de la pand猫mia de coronavirus, la nostra universitat refor莽a la seva aposta per l'educaci贸 com a millor recepta per a una sortida millor i m茅s justa de la crisi. Per aquest motiu, s'ha adequat el sistema de beques i ajuts, aix铆 com els descomptes i les f贸rmules de pagament i finan莽ament, per facilitar l'acc茅s a la formaci贸 des del punt de vista econ貌mic.

Els canvis comencen per les beques concedides per motius econ貌mics. 脡s notori que l'emerg猫ncia sanit脿ria ha tingut un impacte en l'economia familiar, ra贸 per la qual, en aquesta modalitat d'ajuts, s'est脿 tenint en compte l'impacte de circumst脿ncies com els ERTO, la suspensi贸 d'activitats, la reducci贸 del volum de negoci... Totes aquestes eventualitats es valoren a l'hora de ponderar la renda de l'any passat, que 茅s la refer猫ncia d'acord amb la qual es decideix la concessi贸 d'aquesta mena de beques.

El nombre de beques per motius econ貌mics s'ha duplicat en l'脿mbit del m脿ster i el postgrau. Fins avui, se'n concedien dues per programa (una que suposa el 25 % del cost i una altra que en representa el 15 %). Enguany, se n'atorguen quatre per titulaci贸: dues de cadascuna de les modalitats descrites.

A tot aix貌 cal sumar les beques que es concedeixen autom脿ticament a les persones incloses dins d'un ampli ventall de situacions: fam铆lia nombrosa, fam铆lia monoparental, fam铆lia nombrosa especial, antics alumnes, fills d'antics alumnes i alumnes dels col路legis de la Fundaci贸 Privada Abat Oliba.

Flexibilitat

Les novetats tamb茅 s'han aplicat en el sentit de fer econ貌micament m茅s flexible tant el proc茅s d'admissi贸 com el pagament de la matr铆cula. A aquest efecte es va establir el termini de desistiment respecte a la reserva de pla莽a, per铆ode en el qual es podr脿 recuperar els diners ingressats per aquest concepte.

El descompte de pagament al comptat, que ara 茅s d'un 5 %, ha pujat dos punts i tamb茅 s'ha ampliat el termini per r脿pida reserva. Finalment, l'increment de descomptes tamb茅 s'est茅n als estudiants de col路legis amb els quals la nostra universitat tingui un conveni espec铆fic, que gaudiran d'una rebaixa del 10 %.

D'altra banda, s'aplica als m脿sters i postgraus la possibilitat de pagament fraccionat, que ja existia en el grau. Tot amb l'objectiu de facilitar el m脿xim possible l'assumpci贸 dels costos.

Finan莽ament

A m茅s de suavitzar les condicions de pagament, s'han procurat vies perqu猫 els nostres estudiants tinguin acc茅s a les bones condicions de finan莽ament. Aix铆, en el marc del grup CEU, s'ha acordat amb diferents entitats financeres la disponibilitat de l铆nies de finan莽ament en qu猫 els estudiants podran beneficiar-se d'un per铆ode de car猫ncia d'un any com a m铆nim.

CEU Merit

Tot aix貌 se suma als programes d'ajuts per a estudiants que ofereixen diverses entitats col路laboradores, a m茅s de les que la mateixa universitat atorga com a premi al rendiment acad猫mic. En aquest sentit, cal esmentar el CEU Merit Program. Des que es va crear, cada any s'ha incrementat el nombre d'aquestes beques. Enguany, davant les circumst脿ncies, es va obrir una segona convocat貌ria extraordin脿ria d'aquest programa.

Esfor莽 de grup

L'ampliaci贸 i millora dels ajuts a l'estudi 茅s un esfor莽 compartit per tots els centres del grup educatiu CEU, que 茅s l'entitat educativa privada que m茅s diners destina a beques de tot Espanya. N'茅s una mostra l'increment dels diners destinats a ajuts a l'estudi que es va aprovar de manera extraordin脿ria amb la crisi actual. El resultat d'aquesta decisi贸 va suposar elevar a 12 milions la quantitat destinada a les beques en el grup CEU.

La Universitat respon amb m茅s beques i flexibilitat