🎓 Erradicar les formes d’esclavitud moderna 

El senior technical specialist de l'Organització Internacional del Treball (OIT), Arsenio Fernández, ha impartit una conferència en el context del centenari de l'OIT

Fecha: dilluns, 18 de de novembre de 2019 a las 14:45h

Erradicar les formes d’esclavitud moderna 

L'esclavitud té arrels antigues en la història, però encara existeix de moltes formes diferents. Una d'aquestes formes és l'explotació infantil. No obstant això, hi ha moltes maneres de combatre-la. Un esforç coordinat dels governs i els activistes en tot el món pot posar fi a l'esclavitud moderna. D'això tracta el Protocol sobre el treball forçat de l'OIT.

El senior technical specialist de l'Organització Internacional del Treball (OIT), Arsenio Fernández, ha impartit una conferència en el context del centenari de la institució i dins de la jornada de reflexió sobre els reptes i el futur de l'ocupació que organitzava la Universitat.

Durant la seva conferència, Arsenio Fernández, a més d'explicar el funcionament i finalitat de l'OIT, ha posat l'accent principalment a erradicar les formes d'esclavitud moderna, que tal com ha assegurat el ponent "encara que no ho sembli, són moltes les persones que la pateixen, en concret 40 milions de persones en tot el món".

Per a Arsenio Fernández, un dels causants de la situació d'aquestes persones és l'explotació infantil, que al seu torn és causada per la "falta d'escolarització". Segons ha exposat, l'OIT s'ha proposat eliminar aquesta explotació infantil per al 2025. A més, aquesta organització pretén que per al 2030 s'hagi erradicat tota l'esclavitud del món. I Fernández, encara que cregui que és un objectiu ambiciós, ha assegurat estar convençut que es pugui dur a terme.

A més, el ponent ha resumit les claus de la Declaració del centenari de l'OIT, entre les quals es destaca que el treballador ha de ser el centre de la transformació que estem vivint i es reafirma el mandat de justícia social de l'OIT.

La jornada ha arrencat a les 9:15 amb unes paraules inaugurals del rector de la Universitat, Rafael Rodríguez-Ponga. Després de la ponència d'Arsenio Fernández, la codirectora de l'Observatori Laboral de la nostra universitat, Olga Lasaga, i la directora de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural de la Universitat, Carmen Parra, han presentat el programa de la jornada i han apel·lat al valor de les organitzacions internacionals, que, segons Parra, "ens marquen el camí a seguir a tots els països".

Després d'això, s'han fet consecutivament tres taules rodones dedicades als temes següents: "Competències per al mercat laboral del futur", "Un futur mercat laboral" i "El paper de les organitzacions de treballadors en el futur del mercat laboral".
 

Erradicar les formes d’esclavitud moderna