🎓 Un claustre de ‘Dones Inspiradores’

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la nostra universitat ha inaugurat l'exposició 'Dones Inspiradores'.

Fecha: dilluns, 08 de març de 2021 a las 15:30h

Un claustre de "Dones inspiradores"

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la nostra universitat ha inaugurat l'exposició "Dones inspiradores". Es tracta d'un recorregut fotogràfic i biogràfic per la vida de trenta-dues dones la contribució de les quals en els seus respectius àmbits representa una inspiració per a les generacions presents.

Així, entre aquesta selecció de dones inspiradores, estan representades figures nacionals i d'altres països. Entre les personalitats destacades hi ha Mary Shelley, Ada Lovelace, Concepción Arenal, Caterina Albert, Rosalind Franklin, santa Teresa de Jesús o Ana María Matute.

De cadascuna de les trenta-dues dones seleccionades, hi ha una informació consistent en una fotografia i una breu relació sobre la seva biografia i la transcendència de la seva contribució a la societat. Escriptores, científiques, esportistes, religioses, pensadores, juristes, periodistes o polítiques, els perfils són molt diversos, però totes comparteixen "el fet d'haver treballat per millorar en els seus respectius àmbits i el compromís amb els drets de les persones". Així ho assenyala la Comissió d'Igualtat, que és l'organitzadora de l'exposició.

No és l'única activitat dedicada a la contribució de les dones a la història de la humanitat. El 2 de març va començar la segona edició del cicle Dones Protagonistes del Segle XX. Testimonis per al Segle XXI.

A més, la mateixa Comissió d'Igualtat de la UAO CEU té prevista la celebració del col·loqui "Dones davant del totalitarisme". En el context del 75è aniversari dels Judicis de Nuremberg, s'enfocarà la mirada en quatre dones que van aconseguir fer front a l'holocaust jueu: Sophie Scöll, Etty Hillesum, Edith Stein i Hanna Arendt. Serà el 19 d'abril.
 

Un claustre de