馃帗 Col路loqui viu amb el cardenal Omella

La Universitat ha rebut la visita de l'arquebisbe de Barcelona, cardenal Juan Jos茅 Omella.

Fecha: divendres, 17 de maig de 2019 a las 12:15h

Col路loqui viu amb el cardenal Omella

La Universitat ha rebut la visita de l'arquebisbe de Barcelona, cardenal Juan Jos茅 Omella. Durant les hores que ha passat al nostre campus, el cardenal ha tingut ocasi贸 de mantenir un di脿leg amb estudiants, professors i personal de la Universitat.

En aquest col路loqui, celebrat a l'Aula Magna, i tenint molt present que es trobava en un lloc dedicat a la transmissi贸 de coneixement, Omella ha llan莽at el missatge que "no s'ha de tenir por a la llibertat". Els professors, per exemple, han de "sembrar, aconsellar i resar pels seus alumnes", per貌, finalment, "cal deixar-los llibertat". La llibertat, ha afegit, "茅s el sagrari 铆ntim de la persona. Avui hi ha massa por a la llibertat, volem que tots vagin pel mateix cam铆".

Respecte a la translaci贸 dels valors, Omella ha estat clar: "no n'hi ha prou amb un coneixement intel路lectual de l'ensenyament, 茅s necessari viure'l". Succeeix aix铆 tant amb les mat猫ries universit脿ries com amb la mateixa fe. "L'ap貌stol porta el foc en el cor", la qual cosa s'ha de traduir tamb茅 en una actitud vital i disposada. "Un cristi脿 trist i avorrit 茅s el millor exemple perqu猫 ning煤 segueixi el seu cam铆".

D'altra banda, el cardenal tamb茅 ha cridat els joves a manifestar la seva fe sense retic猫ncies. "Hi ha cert pudor al fet que es noti que som cristians. Moltes vegades pensem que som 煤nics, que som molt pocs, i tendim a no manifestar-nos com a cristians". Davant d'aquesta actitud, la interpel路laci贸 que ha fet al final de la missa, celebrada despr茅s del col路loqui, ha estat clara: "que sigueu bons ap貌stols".

Durant el col路loqui, l'arquebisbe de la nostra di貌cesi ha estat acompanyat pel rector, Rafael Rodr铆guez-Ponga, i pel capell脿 major de la Universitat, Alberto Sols. Abans d'aquest, tamb茅 ha mantingut una breu reuni贸 amb la resta del Consell de Govern, els responsables implicats en les funcions de Pastoral i Voluntariat, aix铆 com alguns dels membres del centre de Barcelona de l'Associaci贸 Cat貌lica de Propagandistes.

 

Col路loqui viu amb el cardenal Omella