Fecha:


  • Comienza: dimecres, 16 de maig de 2018 a las 17:30h
  • Finaliza: dimecres, 16 de maig de 2018 a las 19:30h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Compliance en la lògica de la responsabilitat societària

Amb l'assentament legislatiu i doctrinal de la responsabilitat penal de les persones jurídiques, la necessitat d'una figura que vetlli pel compliment normatiu dins d'empreses i organitzacions ha adquirit rellevància estratègica. D'aquí la plena actualitat de la disciplina denominada "Compliance penal", que professionalment es materialitza en l'anomenat "Compliance Officer".

Al voltant del Compliance existeix un ampli marge per a la reflexió, dogmàtica i de la praxi, i, sobretot, per a l'especialització, raó per la qual la Universitat promou el Curs d'Especialització en Compliance. En el marc d'aquest programa s'organitza la presentació del llibre Compliance penal i responsabilitat civil i societària dels administradors (Wolters Kluwer).

La presentació proporcionarà l'ocasió de debatre sobre la configuració present i tendències de futur del Compliance amb els seus autors: el fiscal de Delictes Econòmics de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Óscar Serrano, el magistrat del Jutjat núm. 10 del Mercantil de Barcelona, Manuel Ruiz de Lara.

En el marc de la presentació de llibre també es presentarà l'acord assolit entre la Universitat Abat Oliba CEU i AENOR per al desenvolupament de formació competencial en l'àmbit del Compliment normatiu. Aquest acord inclourà també condicions especials per als empleats i empreses col·laboradores d'AENOR.