🎓 Comunicació especialitzada a cost zero

El director executiu de l'editorial MIC, Fernando Santos, ha estat el tercer convidat de les V Jornades de Periodisme Especialitzat.

Fecha: dimecres, 24 de novembre de 2021 a las 14:15h

Comunicació especialitzada a cost zero

El director executiu de l'editorial MIC, Fernando Santos, ha estat el tercer convidat de les V Jornades de Periodisme Especialitzat. Estant al capdavant una editorial que compta amb prop de sis-centes capçaleres i ha arribat a les nou mil publicacions en els seus vint-i-cinc anys d'existència, no hi ha dubte que és una veu especialment interessant per a entendre el paper que el factor de l'especialització juga avui en el món del periodisme.

Efectivament, l'èxit d'aquest projecte editorial es fonamenta "generar revistes segmentades especialitzades en qualsevol camp". Es tracta d'una via perquè organitzacions, sectors econòmics, grups d'interès o institucions públiques i privades donin a conèixer la seva idiosincràsia. En un moment d'intensa competència, cal comunicar, perquè "per molts èxits que tinguis, ningú et ve a buscar. És l'empresa la que ha de sortir al mercat".

I el senyal distintiu de MIC és que aporta aquesta forma especialitzada de treballar els continguts i la seva aposta pel paper. "No crec en el llibre digital". A més, aporten valor a través d'un model de negoci que suposa un "cost zero" per al client. Som nosaltres els que "correm el risc" d'obtenir els ingressos a través de la publicitat, ha explicat Santos.

Santos creu que el periodista en formació ha de traçar el seu itinerari d'especialització des del primer curs del grau. "Cal fer-ho a l'inici, no en quart curs", ha assegurat Santos durante el col·loqui moderat pel professor doctor emèrit de Periodisme, Manel Domínguez

Les V Jornades de Periodisme Especialitzat conclouen demà, 25 de novembre. Serà amb una trobada amb Martí Miras, la persona que hi ha darrere del youtuber 'Spursito'. Tractarà de donar resposta a la següent pregunta 'Youtuber, professió periodística?'.
 

Comunicació especialitzada a cost zero