Fecha:


  • Comienza: dijous, 13 de setembre de 2018 a las 08:00h
  • Finaliza: divendres, 14 de setembre de 2018 a las 08:00h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Congrés Internacional de Dret i Societat

Les novetats en les tècniques de reproducció assistida han propiciat en les últimes dècades possibilitats fins ara inexistents que, alhora, obren la necessitat d'una reflexió profunda sobre les seves implicacions. Un dels aspectes que suscita més debat és el de la gestació per substitució, una qüestió que afecta multitud d'esferes i que requereix una anàlisi profunda i multidisciplinària. Això és, precisament, el que pretén promoure el Departament de Dret i Ciència Política, que dedicarà a aquest tema la primera edició del Congrés Internacional de Dret i Societat.

El Congrés se celebrarà durant els dies 13 i 14 de setembre, sota el lema "Gestació per substitució. Aspectes jurídics i psicobiològics". Durant les seves sessions, es tractarà el tema enunciat des de diversos angles: marc general de la qüestió; la problemàtica de la regulació internacional; els drets del menor; aspectes civils, penals i administratius; aspectes psicològics, biològics i socials; i bioètica.

El programa del congrés compta amb alguns dels experts més reconeguts, nacionals i estrangers, en temes de gestació per substitució. Entre d'altres, participaran el catedràtic de Dret Civil en Aix-Marseille, Alain Seriaux; el membre de l'Associació de Constitucionalistes d'Espanya i de la James Madison Society (Princeton University), Fernando Simón Yarza; la portaveu de l'associació "Juristes pour l'Infance" i membre de l'Institut Família i República, Aude Mircovik; el president del Comitè Internacional dels Congressos Mundials pels Drets de la Infància i l'Adolescència, Carlos Villagrasa; la membre del Servei de Doctrina del Tribunal Constitucional, Silvia Romboli; i l'acreditada catedràtica de la Universitat de Barcelona, Francisca Pérez Madrid.

Consulta en aquest enllaç el programa complet del Congrés