🎓 La unió de la teologia, la filosofia i la psicologia

Per a enriquir i afavorir la integració d’aquestes disciplines, la Universitat va organitzar i va acollir al costat del European Movement of Christian Anthropology, Psychologyand Psychotherapy l'I Congrés Europeu d'Antropologia Cristiana i Ciències de la Salut Mental.

Fecha: dimecres, 18 de de setembre de 2019 a las 17:30h

La unió de teologia, filosofia i psicologia

La relació entre espiritualitat i Salut Mental ha estat un aspecte problemàtic durant molt de temps. En el cas concret del cristianisme, ha existit durant moltes dècades una disposició de recel mutu que ha dificultat la integració dels principis de l'antropologia cristiana amb els fonaments i pràctica de la Psicologia. El cristianisme, a diferència d'altres tradicions religioses com el budisme, no ha trobat fàcil penetració en el món de les ciències de la Salut Mental.

Per a enriquir i afavorir la integració d’aquestes disciplines, la Universitat va organitzar i va acollir al costat del European Movement of Christian Anthropology, Psychologyand Psychotherapy l'I Congrés Europeu d'Antropologia Cristiana i Ciències de la Salut Mental. El Congrés, que es va celebrar durant els dies 13 i 14 de setembre va reunir alguns de les més prestigioses figures en la. 

La figura pionera en el sector Paul Vitz, ha estat l'encarregat d'obrir el Congrés. En la seva ponència Paul Vitz va explicar la seva metamodelo cristià catòlic de la persona que ha anat detallant durant 20 anys d'estudi i que està basat en la unió de la teologia, la filosofia i la psicologia.

Anteriormente, van obrir l'acte els parlaments de la directora del Comitè Organitzador del Congrés i professora del departament de Psicologia de la nostra universitat, Mar Álvarez; del president del European Movement of Christian Anthropology, Psychologyand Psychotherapy, Werner May i del rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga que va mostrar la clara funció de la universitat d'afavorir el debat d'idees en llibertat.

A més de Vitz, altres ponents de referència van donar els seus punts de vista. És el cas del professor titular de la Càtedra de Teologia Moral Fonamental de la Universität Freiburg (Suïssa), Michael S. Sherwin; el director d'estudis del Pontifici Institut Joan Pau II (Roma), Juan José Pérez Soba; la professora de Teologia i Ciència de la University of Edimburg, Sarah Lane; el president del European Movement of Christian Anthropology, Psychologyand Psychotherapy, Werner May; o el director del Departament de Psicologia de la Universitat, Martín Echavarría.

L'I Congrés Europeu d'Antropologia Cristiana i Ciències de la Salut Mental ha estat tot un èxit. I és que, més de 160 assistents han acudit a la nostra universitat al llarg dels dos dies per a escoltar a tots els ponents de gran rellevància en aquest camp.
 

La unió de teologia, filosofia i psicologia