🎓 El contingut més llarg converteix més

Què fa un youtuber en unes jornades de periodisme especialitzat? Aquesta és la primera qüestió que Martí Miras, conegut com 'Spursito' en el món dels youtubers, ha hagut d'afrontar durant la seva trobada amb estudiants del grau en periodisme. No hi ha dubte que és una referència en el sector.

Fecha: divendres, 26 de novembre de 2021 a las 15:45h

El contingut més llarg converteix més

Què fa un youtuber en unes jornades de periodisme especialitzat? Aquesta és la primera qüestió que Martí Miras, conegut com 'Spursito' en el món dels youtubers, ha hagut d'afrontar durant la seva trobada amb estudiants del grau en periodisme. No hi ha dubte que és una referència en el sector. Ho acredita el milió i mig de subscriptors al seu canal de youtube i el milió de seguidors en Twitch confirmen la seva posició com a referent en el món de les xarxes.

Tal com ha explicat en les V Jornades de Periodisme Especialitzat, més que youtuber, avui es considera "creador de continguts". Les marques són el seu principal destinatari. Normalment, en espais relacionats amb el futbol, com a 'Córner de la Lliga' o 'El Dia Después'.

Pensa que l'esport rei té corda per a estona. "No hi ha un altre contingut com el futbol", ha assenyalat. Mentre que hi ha altres sectors amb alts i baixos, "el futbol sempre està a dalt". És igual que hi hagi competició o que estiguem en període de fitxatges, "el futbol mai mor ni morirà".

En l'afany de conjuminar quantitat i intensitat en els continguts, aprecia que la tendència és a fer vídeos més llargs. "És molt difícil convertir quan un contingut és molt curt", ha explicat. Cal buscar l'equilibri entre la necessitat de crear pics elevats d'audiència, la qual cosa reclama brevetat, i provocar aquesta conversió. És a dir, "el balanç entre la innovació i la generació d'hores de contingut".

'Spursito' es mou cada vegada en uns paràmetres més professionalitzats, amb incursions en televisió. "Quan em criden de la tele és, en principi, perquè els porti un altre tipus de públic". Però no sols això, també continguts d'un altre tipus. "Jo no puc aportar anàlisi, però sí reptes, incorporar els debats que s'estan generant en les xarxes...".

La trobada dels estudiants amb 'Spursito' ha tancat les V Jornades de Periodisme Especialitzat. En aquesta edició s'ha comptat amb la participació d'Emilio Pérez de Rozas, María Jamardo, Fernando Santos i el mateix Martí Miras.
 

El contingut més llarg converteix més