Fecha: divendres, 09 de març de 2018 a las 18:00h

Joan Corbera, periodista en els primers passos de la Universitat

Dimecres passat 7 de març va morir el periodista Joan Corbera Segura (Granollers, 1972) causa d'un càncer. Corbera era una persona molt vinculada a la nostra comunitat universitària, ja que va ser professor de Periodisme des dels inicis com a universitat privada (2003) fins a l'any 2011.

Llicenciat en Dret i en Periodisme, Corbera va recórrer una llarga trajectòria com a periodista especialitzat en política econòmica, laboral i infraestructures. Va col·laborar en diferents mitjans al llarg de la seva vida. Va ser redactor d'Europa Press a Barcelona, del periòdic financer Expansió, va col·laborar en Onda Cero Navarra, Ràdio Estel, El Temps, en Cope Catalunya i en el diari ABC.

Així mateix, va anar el director de comunicació de la Cambra de comerç de Barcelona i director de comunicació i relacions institucionals del Gran Teatre del liceu, etapa en què va fundar la revista Obertura 2014.

Gràcies al seu esforç i dedicació, va ser guardonat fins en cinc ocasions. L'any 2000 va rebre el premi Cirera i Soler d'informació laboral; en 2009, el Persona i Democràcia-Carles Cardó per l'aportació d'Europa Press a Catalunya; en 2011, el Barcelona Centre Logístic d'informació logística; i en 2012, el del Col·legi de Periodistes, per la sala de premsa virtual a la web de la Càmera de Barcelona.

També va ser guardonat en la seva faceta d'escriptor amb pel llibre 'Gaudí'. Gràcies al qual en 2003 va guanyar el Segon Premi del Ministeri de Cultura al millor llibre d'art.

Joan Corbera