Fecha: dimarts, 02 de maig de 2017 a las 17:45h

Debat internacional sobre problemes d'abast global

A l'Aula Magna de la nostra universitat, davant els prop de dos-cents estudiants de secundària i batxillerat, provinents de vint països d'Europa, que han participat en l'última edició de "The Change World Model United Nations", la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va apel·lar al compromís de la joventut amb els valors de l'ONU. Valors que es resumeixen en el trinomi "democràcia, llibertat i valors humans".

La consellera va participar en la cerimònia d'obertura d'aquesta edició del CWMUN, debat estudiantil internacional que s'ha celebrat per primera vegada a Barcelona sota l'impuls del col·legi Saint Peter's School Barcelona i de la Assoziazione DIplomatici.

Durant la seva intervenció, la consellera va assegurar que iniciatives com el CWMUN suposen una oportunitat que els joves prenguin consciència dels problemes del món i responsabilitzin de solucionar-los. El canvi "dependrà de la vostra acció i compromís", va assegurar. En aquesta línia, va fer al·lusió a un dels temes que s'han tractat en aquesta edició del CWMUN: la crisi dels refugiats: "un problema global que reclama una solució global".

A més de Meritxel Ruiz, van intervenir en la inauguració el rector, Carlos Pérez del Valle, el director general de Saint Peter's School, Josep Maria Ginjaume, i el secretari general de CWMUN, Alessandro Dimaiuta. A més, en representació dels estudiants, van fer ús de la paraula Carmen Garrido (Col·legi Luis Vives, Mallorca) Alejandra Granja (La Salle, Santiago de Compostel·la), Lia Mikhelashvili (Guivy Zaldastanishvili American Academy In Tbilissi, Geòrgia), Elena Riera (Institut Vilatzara) i David Elharrar (St. Peter's School) i la directora de l'assemblea general de CWMUN Barcelona, Ainhoa Hernández, estudiant de segon de batxillerat de Saint Peter's School.

La proposta del CWMUN consisteix a promoure entre els joves la capacitat de dialogar i articular solucions, prenent com a model el funcionament de l'ONU. Els participants actuen com si fossin els delegats de diferents països membres de Nacions Units. En aquest cas, en "l'Assemblea General" es va tractar la qüestió de la resposta humanitària a la crisi dels refugiats. Posteriorment, es van articular comissions de seguretat sobre qüestions específiques com el conflicte a Síria, la situació en la República Centreafricana, la convulsió a Iemen, el genocidi a Rwanda, o la situació de Myanmar.

Meritxell Ruiz