Fecha: dilluns, 27 de novembre de 2017 a las 18:30h

Debat a l'estil comunitari

La Universitat ha acollit el debat públic de la segona edició de la fase catalana del Model de Parlament Europeu (MEP). Aquesta activitat, impulsada per la Fundació San Patricio, dóna l'oportunitat a joves d'entre 16 i 17 anys de debatre temes de l'agenda de la Unió Europea conforme als protocols i usos de les institucions comunitàries.

Durant els dies previs a aquesta fase pública, els participants han treballat en format de comissió diferents assumptes: 'Les llibertats religioses i la legislació europea; 'Política de defensa comuna de la UE i Relacions diplomàtiques i comercials amb els EUA'; 'La integració europea i l'experiència del Brexit' i 'Els paradisos fiscals i l'evasió d'impostos dins de la UE'.

La culminació d'aquesta feina ha arribat avui, en la fase pública celebrada a l'Aula Magna. Les diferents comissions han presentat les seves conclusions davant la resta de participants, agrupats en delegacions territorials que corresponien a les comarques de Catalunya.

Ha estat un debat al més pur estil comunitari, que ajuda a una comprensió més profunda de les institucions europees. La presentació pública serveix també perquè els participants demostrin la seva capacitat per assimilar temes complexos i exposar-los davant una gran audiència. Els autors de les intervencions més destacades seran seleccionats per intervenir en la XIX sessió nacional del MEP.

És la segona vegada que s'organitza una fase catalana del MEP. Aquest tram autonòmic s'organitza gràcies a la iniciativa del Saint Peter's School i de la nostra universitat.


Model de Parlament Europeu