🎓 Diàlegs de Bellesguard: temps de reflexió estiuenca

Després dels últims mesos, potser aquest és l'estiu en què més necessitats estem d'atendre un diàleg reposat entre persones amb visió pròpia sobre els corrents de fons que marquen la nostra realitat. Amb aquest propòsit neixen els 'Diàlegs de Bellesguard', un format a través del qual el nostre campus es converteix en universitat d'estiu.

Fecha:


  • Comienza: dimarts, 30 de de juny de 2020 a las 09:00h
  • Finaliza: dimarts, 30 de de juny de 2020 a las 13:15h
Lugar:


  • On line
Contacto

Diàlegs de Bellesguard: el món després de la Covid-19

A l'estiu, el temps es descomprimeix, les agendes s'alliberen i s'obren espais per reflexionar sobre qüestions que requereixen tranquil·litat. A la universitat passa el mateix: l'activitat no es deté amb l'arribada de l'estiu, sinó que entra en un ritme diferent del del curs acadèmic. És un moment propici perquè el món universitari projecti la seva mirada sobre l'actualitat del seu entorn i formi i difongui criteri.

Amb aquest propòsit neixen els Diàlegs de Bellesguard, un format a través del qual el nostre campus es converteix en universitat d'estiu. En aquesta primera edició, Diàlegs de Bellesguard aborda el tema "El món després de la COVID-19"

La inscripció és gratuïta i és mitjançant aquest formulari (certificació acadèmica per a qui ho sol·liciti). 

Aquestes són les sessions previstes, que es faran en modalitat en línia: 

  • Dimarts, 23 de juny, a les 11.00 hores. Cap a un nou món bipolar? Geopolítica de la Covid-19. Josep Piqué, exministre, Fernando Villalonga, ambaixador. Ho modera Sergi Rodríguez López-Ros, vicerector de Relacions Institucionals.
  • Dijous, 25 de juny, a les 12.00 hores. Les ciutats després de l coronavirus: smart cities & smart mobility. Marta Soler, presidenta de l'European Sociological Association, i Carlo Papa, director de la Fondazione ENEL. Ho modera Sergi Rodríguez López-Ros, vicerector de Relacions Institucionals.
  • Divendres, 26 de juny, a les 09.30 hores. Entendre l'educació. Afecta la solució actual? Inger Enkvist, orientadora en Educació, i Iñaki Bilbao, vicerector d'Internacionalització i Transformació Digital de la Universitat CEU San Pablo. Ho modera Marisa Vázquez, directora dels graus d'Educació.
  • Divendres 26 de juny, a les 12.00 hores. L'impacte de la Covid-19 en el món laboral. Andreu Cruañas, president d'Asempleo i membre de la directiva de CEOE , i María Recuero, secretària general d'USOC. Ho modera Olga Lasaga, directora del Servei de Pràctiques i Ocupació de la .
  • Divendres, 26 de juny, a les 17.00 hores. La cultura en temps del coronavirus. Ángeles González Sinde, guionista, exministra de Cultura, i Etsuro Sotoo, artista, escultor de la Sagrada Família. Ho modera Jordi Cabanes, periodista, director del Col·legi Abat Oliba Spínola.
  • Dilluns, 29 de juny, a les 16.30 hores. Informació i desinformació durant la pandèmia. Salvador Sostres, periodista, i Valentí Puig, escriptor i periodista. Ho modera Álex Sàlmon, professor del grau en Periodisme i periodista de La Vanguardia.
  • Dilluns, 29 de juny, a les 18.00 hores. Viure en temps de pandèmies: els nous hàbits saludables. Juan Abarca, president d'HM Hospitales, i Laura Blanco, psicòloga clínica. Ho modera Fernando Trullols, metge i professor del grau en Psicologia.

Complementàriament, se celebraran dos col·loquis, promoguts per la Càtedra Internacional CEU Elcano Primera Volta al Món i l'Associació Espanyola d'Estudis del Pacífic:

  • Dilluns, 22 de juny, a les 10.00 hores. Canvis geoestratègics globals: la primera circumnavegació. María Saavedra, directora de la Càtedra Internacional CEU Elcano i vicealmirall Ignacio Horcada, exsecretari de la Comissió del Ministeri de Defensa per a la commemoració del V Centenari de la Primera Volta al Món. Ho modera Javier Parrondo, director general de Casa Àsia.
  • Dimarts, 30 de juny, a les 09.00 hores. La primera volta al món: l'illa de Guam i el primer contacte (1521) entre Europa i Oceania. Homenatge a Marjorie Driver. Carlos Madrid, director de recerca de la Spanish Pacific History, University of Guam, David Atienza, professor d'Antropologia i Estudis Micronèsics, University of Guam i Javier Galván, director de l'Institut Cervantes de Manila. Ho modera Rafael Rodríguez-Ponga Salamanca, rector.

 

Diàlegs de Bellesguard: el món després de la Covid-19