🎓 BCN Digital Challenge: emprenedoria social i universitària

Un any més, torna el BCN Digital Challenge. Un concurs d'emprenedoria en el qual joves universitaris de tota Espanya proposaran solucions digitals innovadores a problemes actuals.

Fecha:


  • Comienza: dijous, 23 de de març de 2023 a las 19:00h
  • Finaliza: dijous, 23 de de març de 2023 a las 20:30h
Lugar:


  • Aula Magna
Contacto

BCN Digital Challenge: emprenedoria social i universitària

Un any més, torna el BCN Digital Challenge. Un concurs d'emprenedoria en el qual joves universitaris de tota Espanya proposaran solucions digitals innovadores a problemes actuals. La gala de presentació de projectes i lliurament de premis tindrà lloc el dijous, 23 de març (18.00 h) a l’Aula Magna

Com és habitual des de la creació del BCN Thinking Challenge (del qual el BCN Digital Challenge és continuador), aquesta XI edició s'enfocarà a la resolució de problemes socials. Els concursants podran triar entre tres reptes.

El primer tracta de la mobilitat internacional i persegueix resoldre la problemàtica que troben molts estudiants a l'hora de buscar informació per al seu ERASMUS. Els concursants hauran de dur a terme una eina digital per agilitzar el procés de cerca d'informació per a poder realitzar el seu ERASMUS de la millor manera possible, no sols centrant-se en el destí sinó en tot el que comporta aquesta experiència. És un desafiament que té present l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 4 (ODS), que és promoure una educació de qualitat.

El segon repte és la gestió de consum energètic, un tema molt rellevant en l'actualitat a causa de la recent crisi energètica. L'objectiu és conscienciar sobre la importància de racionalitzar el consum energètic i aportar una solució al consum excessiu mitjançant una eina digital perquè la població pugui estar informada del consum, tant general com el de l'habitatge propi. Es promou així l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 12 (ODS), que comporta una producció i consum responsable.

Finalment, el tercer repte tracta del benestar social i de l'ecosistema. Té a veure amb els voluntariats locals, des de la filosofia que no fa falta anar-se'n lluny per a ajudar. Els concursants hauran de construir una solució eficient per a la gestió de voluntaris a escala nacional amb l'objectiu de sostenir i enfortir els valors humans de comunitat, atenció i servei.

Club d'Emprenedors

El concurs està organitzat pels integrants del Club d'Emprenedors de la Universitat, un club creat per alumnes per als alumnes. Amb l'objectiu d'impulsar idees i projectes que hi ha dins de les universitats, el club duu a terme diferents activitats durant el curs acadèmic, com a tallers per a desenvolupar habilitats empresarials, xarrades d'emprenedors, assistència a esdeveniments, visites a empreses, premis a l'emprenedoria i tot allò que els/les diferents participants desitgen proposar.

BCN Digital Challenge: emprenedoria social i universitària