🎓 "El dret és l'art de les coses bones i justes"

Una nova promoció de titulats en Dret, Ciències Polítiques i Criminologia i Seguretat ha celebrat el seu acte de graduació.

Fecha: dilluns, 13 de juny de 2022 a las 19:45h

"El dret és l'art de les coses bones i justes"

Una nova promoció de titulats en Dret, Ciències Polítiques i Criminologia i Seguretat ha celebrat el seu acte de graduació. Han tingut com a padrina la delegada del Govern a Catalunya, María Eugenia Gay, que els ha parlat des de la passió del seu compromís amb l'advocacia i l'emoció que li procurava pensar que feia vint-i-quatre anys era ella la que estava asseguda a l'Aula Magna al seu acte de graduació.

La delegada del Govern els ha transmès la seva idea del que és jurídic com una cosa que transcendeix dels marges dels codis i l'estricta lletra de la llei. "El dret no és exclusivament norma i només norma". Al contrari: “és l'art de les coses bones i justes”.

En aquest sentit, ha convidat els alumnes a exercir-se en l’àmbit jurídic de manera fidel als principis humanistes que inspiren la formació a la nostra universitat. Això, en el dia a dia, es tradueix en “compromís, respecte, lleialtat i honestedat”, ha dit.

També s'ha referit a la crida permanent al diàleg i a l'enteniment que suposa treballar a l'esfera del dret. "La toga no és només una indumentària sinó la manifestació de l´esperit de la justícia, la concòrdia, la tolerància i la pau", ha afirmat Gay. En aquest sentit, també ha subratllat que l'obligació del jurista és “col·locar la vida i la dignitat de l'ésser humà al centre del desenvolupament social”.

A més de Gay, hi han intervingut el rector de la Universitat, Rafael Rodríguez-Ponga, i la degana de la Facultat de Dret i Empresa, María Jesús Pesqueira, a més dels titulats que han parlat en representació dels seus companys.

Les paraules dels estudiants han culminat la imposició de beques, el lliurament de diplomes i la lectura del compromís del graduat.