馃帗 Els drets humans des del cor de l'ONU

En el marc del conveni de col路laboraci贸 entre la C脿tedra UNESCO sobre la Pau, Solidariad i Di脿leg Intercultural de la Universitat i la Universitat de la Pau de Nacions Unides, diversos estudiants han participat en el 'Curs d'introducci贸 als drets humans i la pau'

Fecha: dilluns, 02 de juliol de 2018 a las 11:15h

Els drets humans des del cor de l'ONU

En el marc del conveni de col路laboraci贸 entre la C脿tedra UNESCO sobre la Pau, Solidariad i Di脿leg Intercultural de la Universitat i la Universitat de la Pau de Nacions Unides, diversos estudiants han participat en el 'Curs d'introducci贸 als drets humans i la pau', que s'han celebrat del 25 al 28 de juny a la seu regional de les Nacions Unides en Ginebra.

A m茅s de tenir l'oportunitat d'assistir al 38 per铆ode de sessions del Consell de Drets Humans, els estudiants han conegut els drets humans des de la perspectiva de les organitzacions internacionals, les ONG i els governs.
En particular, han tingut la possibilitat d'intercanviar opinions amb funcionaris de la UNESCO, l'Organitzaci贸 Mundial del Comer莽 o la Comissi贸 Econ貌mica per a Europa de les Nacions Unides. Tamb茅 van ser introdu茂ts al multilateralisme gr脿cies a una visita als arxius i fons de la Biblioteca de les Nacions Unides, la qual data de l'猫poca de la Societat de les Nacions.

Sense oblidar l'脿mbit governamental i les organitzacions de la societat civil, els estudiants han pogut intercanviar idees i opinions amb els delegats de la missi贸 permanent d'Espanya en Ginebra i l'Associaci贸 Internacional d'Advocats Dem貌crates. A m茅s, la presidenta de l'Associaci贸 de Funcionaris Internacionals Espanyols (AFIE) els ha explicat el marc general del funcionariat internacional.

De manera paral路lela, els estudiants han assistit al proc茅s de negociaci贸 de la resoluci贸 sobre el paper del Consell de Drets Humans en el camp de la prevenci贸 i ha estat presents en diversos esdeveniments paral路lels sobre determinades mat猫ries de drets humans.

 

Drets Humans