Fecha: dilluns, 02 de juliol de 2018 a las 11:15h

Els drets humans des del cor de l'ONU

En el marc del conveni de col·laboració entre la Càtedra UNESCO sobre la Pau, Solidariad i Diàleg Intercultural de la Universitat i la Universitat de la Pau de Nacions Unides, diversos estudiants han participat en el 'Curs d'introducció als drets humans i la pau', que s'han celebrat del 25 al 28 de juny a la seu regional de les Nacions Unides en Ginebra.

A més de tenir l'oportunitat d'assistir al 38 període de sessions del Consell de Drets Humans, els estudiants han conegut els drets humans des de la perspectiva de les organitzacions internacionals, les ONG i els governs.
En particular, han tingut la possibilitat d'intercanviar opinions amb funcionaris de la UNESCO, l'Organització Mundial del Comerç o la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides. També van ser introduïts al multilateralisme gràcies a una visita als arxius i fons de la Biblioteca de les Nacions Unides, la qual data de l'època de la Societat de les Nacions.

Sense oblidar l'àmbit governamental i les organitzacions de la societat civil, els estudiants han pogut intercanviar idees i opinions amb els delegats de la missió permanent d'Espanya en Ginebra i l'Associació Internacional d'Advocats Demòcrates. A més, la presidenta de l'Associació de Funcionaris Internacionals Espanyols (AFIE) els ha explicat el marc general del funcionariat internacional.

De manera paral·lela, els estudiants han assistit al procés de negociació de la resolució sobre el paper del Consell de Drets Humans en el camp de la prevenció i ha estat presents en diversos esdeveniments paral·lels sobre determinades matèries de drets humans.

 

Drets Humans