🎓 La pau positiva en la qual es despleguen els drets

Recentment, la professora de Dret Internacional i directora de la nostra Càtedra UNESCO en 'Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural', Carmen Parra, ha participat com a ponent en el Fur Militar Policial del Perú.

Fecha: divendres, 21 de febrer de 2020 a las 16:30h

La pau positiva en la qual es despleguen els drets

Recentment, la professora de Dret Internacional i directora de la nostra Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, Carmen Parra, ha participat com a ponent en el Fur Militar Policial del Perú.

Davant d'una audiència de magistrats, jutges, fiscals i especialistes en dret, Parra ha parlat de la importància de la cultura de la pau i la defensa com a circumstància indispensable per al desenvolupament dels drets humans.

A més, ha interpretat aquests drets des d'una perspectiva teleològica, en subratllar que aquests drets i llibertats són instruments al servei de plena realització de la persona. Així mateix, també ha destacat la conveniència de no separar la comprensió dels drets del context en què estan cridats a exercir-se.

En relació amb el paper de les forces armades i cossos de seguretat en la garantia i promoció dels drets, ha recorregut al concepte de 'pau positiva'. És a dir, la milícia i la policia tenen la missió essencial d'assegurar un entorn de seguretat en què el ciutadà pugui gaudir plenament dels seus drets sense ser pertorbat.

Parra, que ha estat presentada pel president del Fur Militar Policial, el contraalmirall Julio Pacheco Gaige, també ha reflexionat sobre l'abast dels denominats drets de quarta generació, vinculats a les tecnologies. Els ha diferenciat dels drets emergents, que són aquells que invoca la ciutadania davant d'incompliments o vulneracions per part d'un estat.

 

La pau positiva en la qual es despleguen els drets