馃帗 La pau positiva en la qual es despleguen els drets

Recentment, la professora de Dret Internacional i directora de la nostra C脿tedra UNESCO en 'Pau, Solidaritat i Di脿leg Intercultural', Carmen Parra, ha participat com a ponent en el Fur Militar Policial del Per煤.

Fecha: divendres, 21 de febrer de 2020 a las 16:30h

La pau positiva en la qual es despleguen els drets

Recentment, la professora de Dret Internacional i directora de la nostra C脿tedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Di脿leg Intercultural, Carmen Parra, ha participat com a ponent en el Fur Militar Policial del Per煤.

Davant d'una audi猫ncia de magistrats, jutges, fiscals i especialistes en dret, Parra ha parlat de la import脿ncia de la cultura de la pau i la defensa com a circumst脿ncia indispensable per al desenvolupament dels drets humans.

A m茅s, ha interpretat aquests drets des d'una perspectiva teleol貌gica, en subratllar que aquests drets i llibertats s贸n instruments al servei de plena realitzaci贸 de la persona. Aix铆 mateix, tamb茅 ha destacat la conveni猫ncia de no separar la comprensi贸 dels drets del context en qu猫 estan cridats a exercir-se.

En relaci贸 amb el paper de les forces armades i cossos de seguretat en la garantia i promoci贸 dels drets, ha recorregut al concepte de 'pau positiva'. 脡s a dir, la mil铆cia i la policia tenen la missi贸 essencial d'assegurar un entorn de seguretat en qu猫 el ciutad脿 pugui gaudir plenament dels seus drets sense ser pertorbat.

Parra, que ha estat presentada pel president del Fur Militar Policial, el contraalmirall Julio Pacheco Gaige, tamb茅 ha reflexionat sobre l'abast dels denominats drets de quarta generaci贸, vinculats a les tecnologies. Els ha diferenciat dels drets emergents, que s贸n aquells que invoca la ciutadania davant d'incompliments o vulneracions per part d'un estat.

 

La pau positiva en la qual es despleguen els drets