🎓 Education Talks: L'art com a llenguatge educatiu

Per aquesta raó, el món educatiu està cridat a relacionar-se permanentment amb l'art d'una manera creativa i innovadora.

Fecha:


  • Comienza: divendres, 29 de de novembre de 2019 a las 10:30h
  • Finaliza: divendres, 29 de de novembre de 2019 a las 15:00h
Lugar:


  • Saló de Graus
Contacto

Education Talks: l'art com a llenguatge educatiu

La raó de ser de l'art és comunicar. L'art va néixer per donar expressió a les pulsions de l'individu i com a manera de transmetre. Al llarg de la història, molts i transcendentals missatges han trobat en l'art el vehicle ideal per arribar al públic. El missatge educatiu no n'és una excepció. De fet, ha estat, des dels inicis de l'expressió artística, una de les seves funcions principals: la transmissió de coneixement i, sobretot, de valors.

Per aquesta raó, el món educatiu està cridat a relacionar-se permanentment amb l'art d'una manera creativa i innovadora. I aquest és el repte que recull Education Talks en la seva propera edició monogràfica, que se celebra sota el lema "L'art com a llenguatge educatiu".

Education Talks és la plataforma de trobades per la innovació educativa creada per la nostra universitat per propiciar l'intercanvi entre educadors compromesos amb la millora transformadora del món de l'educació. En les seves sessions monogràfiques, els participants –tots ells vinculats a l'àmbit educatiu– treballen i debaten a partir de ponències impartides per figures amb perfil propi dins del tema proposat.

  • "No vull ser artista! L'art generador d'experiències d'aprenentatge". Dimas Fàbregas, director de l'Escola Immaculada de Vilassar de Dalt. Mestre especialista en educació artística: visual i plàstica. Formador/assessor en aprenentatge interdisciplinari.
  • "Art i aprenentatge transversal a les aules. Learning by doing". Olga Arnedo, directora pedagògica del Col·legi CreaNOVA de Sant Cugat. Learning by doing.
  • "La literatura com a llenguatge educatiu a l'aula". Marcin Kazmierczak, director del Departament d'Educació i Humanitats de la Universitat.
  • "Escoles Tàndem: La música com a aprenentatge pedagògic i de vida". Carme Guerrero, directora de l'Escola Catalunya. I Ignasi Gómez, responsable del Departament de Pedagogia de l'ESMUC.

Després d'aquestes conferències, es posarà en marxa un debat participatiu. Consulta'n més informació al web d'Education Talks.

Education Talks: l'art com a llenguatge educatiu