馃帗 Emprendre: sol davant el perill, per貌 amb la teva idea

La Universitat ha celebrat una nova edici贸 de la jornada d'Emprenedoria Experiencial. S贸n quatre anys ja d'exist猫ncia d'aquest f貌rum en qu猫 emprenedoria i universitat es donen cita.

Fecha: dimarts, 12 de mar莽 de 2019 a las 16:00h

Emprendre: sol davant el perill, per貌 amb la teva idea

La Universitat ha celebrat una nova edici贸 de la jornada d'Emprenedoria Experiencial. S贸n quatre anys ja d'exist猫ncia d'aquest f貌rum en qu猫 emprenedoria i universitat es donen cita. Amb aquesta iniciativa, la C脿tedra d'Empresa Familiar i Creaci贸 d'Empreses de la nostra universitat, amb el suport del Club d'Emprenedors, acosta als estudiants la realitat dels emprenedors.

En aquesta ocasi贸, han participat el col路loqui el CTO de Mr. Jeff, Adri谩n Lorenzo; el CEO de Wako Comunicaci贸, Toni G贸mez; el CEO d'Helion Technologies, Antoni Abell谩n; i el CEO de Wana Group, Agust铆n Arpa.

Quan un valora l'alternativa de l'emprenedoria, un dels aspectes clau 茅s establir la comparaci贸 amb l'opci贸 de treballar per a una gran companyia. Toni G贸mez pot contestar en primera persona a aquest dilema, ja que es va llan莽ar a l'aventura de Wako Comunicaci贸 despr茅s d'anys de pert脿nyer al BBVA, on havia estat implicat en processos de digitalitzaci贸 i integraci贸. "Ara les decisions s贸n meves i estic nom茅s jo davant el perill, per貌 ganes en agilitat. En una multinacional es perd la teva idea".

Una altra de les grans q眉estions que es plantegen davant l'emprenedor: l'objectiu 茅s vendre el negoci quan hi hagi una bona oferta? Adri谩n Lorenzo, despr茅s d'haver expandit la seva franqu铆cia de bugaderies per 9 pa茂sos, ni li ho planteja. Ara la seva vista est脿 posada a fer el salt al m贸n asi脿tic. Per part seva, la preocupaci贸 d'Antoni Abell谩n respecte a l'aparici贸 de tercers 茅s "que vingui una empresa gran i ens copi茂 el projecte". Afortunadament, compta amb el suport d'una patent europea per al seu model d'helic貌pters i drons dissenyats tant per a netejar les pales dels molins productors d'energia e貌lica com per a l'extinci贸 d'incendis.

Comen莽ar pel final

No obstant aix貌, Arpa s铆 que estaria obert a una bona oferta. El cap visible de Wana Group ha explicat que el seu model de negoci "permet veure el futur". D'alguna manera, la seva l貌gica 茅s la de comen莽ar pel final: "comencem venent el producte i, si funciona, 茅s quan creguem la marca".

En el cap铆tol de la promoci贸 i el posicionament, l'emprenedor tamb茅 ha de tenir en compte que el seu ecosistema seran les xarxes socials. En aquest sentit, Arpa ha assenyalat que, fins ara, "no queda un altre remei que ser s煤bdits de les xarxes, encara que estaria b茅 que en un futur es poguessin fer acords bilaterals".

La jornada d'Emprenedoria Experiencial s'ha organitzat amb la col路laboraci贸 del Club d'Emprenedors, els directors dels quals han condu茂t el col路loqui, i el suport de CEU Empr猫n, Santander Universitats, Rockets, iElektro, Doctor Fakoy i I-Kons.

 

Emprenedoria experiencial