🎓 Emprenedoria en la lluita contra la COVID-19 

La pandèmia està afectant diferents àmbits com l'educació o l'economia de diversos països, inclòs Espanya. Els efectes del coronavirus s'estan veient per tot el món i molts governs estan intentant pal·liar les conseqüències que té i que tindrà la COVID – 19. 

Fecha: divendres, 22 de maig de 2020 a las 10:30h

Emprenedoria en la lluita contra la Covid-19 

La pandèmia està afectant diferents àmbits, com l'educació o l'economia de diversos països, inclosa Espanya. Els efectes del coronavirus s'estan veient per tot el món i molts governs estan intentant pal·liar les conseqüències que té i que tindrà la Covid-19.  

En aquesta mateixa línia, Banco Santander, a través de Santander Universitats, amb qui la nostra universitat té una estreta col·laboració, ha llançat el repte global Santander X Tomorrow Challenge. En aquest repte, emprenedors de 14 països (l'Argentina, Alemanya, el Brasil, Xile, Colòmbia, els EUA, Espanya, Mèxic, el Perú, Polònia, Portugal, Puerto Rico, el Regne Unit i l'Uruguai) aportaran solucions innovadores que ajudin a mitigar les conseqüències socioeconòmiques derivades del coronavirus.

El challenge està estructurat en quatre categories en què es veuen reflectits alguns dels desafiaments que està deixant la pandèmia: creació d'ocupació, transformació de les competències personals, reinvenció i reobertura de negocis i indústries, i l'aparició de noves oportunitats de negoci. Els que hi vulguin participar poden inscriure-s'hi fins al 2 de juliol en aquest web

Les candidatures les valorarà un jurat compost per 12 representants del món de l'emprenedoria i directius del banc que seleccionarà els 20 millors projectes i els donarà a conèixer el 16 de juliol. Els guanyadors rebran un milió d'euros en fons i beneficis, és a dir, 20.000 euros per projecte. També, s'hi sumarà el suport del banc i entitats participants, que aportaran més de 100 hores de mentoria d'experts, un roadshow amb almenys cinc inversors per projecte i assessoria tecnològica, entre altres avantatges.

A través del Santander X Tomorrow Challenge es reflecteix el compromís de Banc Santander amb l'emprenedoria universitària, que articula a través del Santander X, un projecte que uneix eines i programes per fer costat a l'emprenedor.  

La iniciativa està dins del pla global de resposta a la pandèmia de Santander Universitats, dotat de 30 milions d'euros destinats a tot el món per lluitar contra la Covid-19 i les seves conseqüències. A través del pla s'estan promovent projectes de recerca científica, s'està fent costat a estudiants amb menys recursos per continuar el curs, s'estudien escenaris de sortida de la crisi i es treballa en l'enfortiment del sistema universitari en la transició digital.

Emprenedoria en la lluita contra la Covid-19