Fecha: divendres, 23 de març de 2018 a las 13:45h

Eva Perea, nova rectora de la Universitat

La Universitat té nova rectora. Es tracta de la Dra. Eva Perea Muñoz, el nomenament de la qual va ser públicament proclamat pel vicepresident de la Fundació Privada Universitat Abat Oliba CEU, Manuel Soroa i Suárez de Tangil, mitjançant la lectura de l'acord del patronat conforme al qual s'aprovava aquest nomenament.

La nova rectora és una persona amb una llarga trajectòria a la nostra universitat, on fa gairebé una dècada que imparteix classes a l'àrea d'Economia i Empresa. A més, en els últims anys ha exercit diferents responsabilitats dins del Consell de Govern: vicerectora d'Ordenació Acadèmica, degana de la Facultat i, des del final del mandat de l'anterior rector, rectora en funcions de la Universitat.

La carrera d'Eva Perea contempla una dilatada experiència professional que conviu amb el seu perfil acadèmic. És doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials –la seva tesi, publicada en CEU Edicions, va versar sobre l'accés de les empreses espanyoles al mercat de la Xina- i és Màster en Business Administration (MBA) per la Universitat Heriot-Watt (Edimburg) i Màster en Recerca en Ciències Socials per la Universitat Abat Oliba CEU. La seva labor investigadora se centra en el camp de l'emprenedoria, la RSC, la internacionalització i la direcció estratègica. Actualment, forma part del projecte de recerca sobre els "Hidden Champions" a Espanya. A més, va ser professora a la Universitat Autònoma de Ciutat Juárez (Mèxic).

En el terreny professional, ha gaudit d'experiències tant en el sector privat com en institucions públiques, nacionals i internacionals. Ha treballat en l'oficina comercial de l'Ambaixada d'Espanya a la Haia i durant vuit anys en la Comissió Europea, a Luxemburg, així com en la Cambra de Comerç de Barcelona. Ha prestat serveis en Intermon-Oxfam, el grup cooperatiu Mondragón i en l'Associació Espanyola d'Exportadors de Productes Electrònics, mentre que la seva inquietud per l'emprenedoria va cristal·litzar en l'engegada d'una empresa de consultoria i formació en promoció internacional.

Perea també ha mostrat un gran interès per la divulgació que transcendeix de la seva activitat docent. És autora del llibre Canvio de Rumb (Edicions Martínez Roca, Grupo Planeta. 2008.) i durant un temps va ser contertulià habitual del programa matinal del Radi Nacional d'Espanya.