🎓 Podria posar-se fi a la guerra "molt ràpidament"

El president de la xarxa d'empreses familiars d'Ucraïna, Vladislav Burda, ha visitat recentment la nostra universitat. Durant la trobada, organitzat per la Càtedra d'Estudis Mundials 'Antoni de Montserrat' de la nostra universitat, ha demanat insistentment als països occidentals decisions valentes que mostren el seu vertader compromís amb Ucraïna.

Fecha: dilluns, 02 de maig de 2022 a las 20:30h

Podria posar-se fi a la guerra "molt ràpidament"

El president de la xarxa d'empreses familiars d'Ucraïna, Vladislav Burda, ha visitat recentment la nostra universitat. Durant la trobada, organitzat per la Càtedra d'Estudis Mundials 'Antoni de Montserrat' de la nostra universitat, ha demanat insistentment als països occidentals decisions valentes que mostren el seu vertader compromís amb Ucraïna. La principal: tallar les compres de gas i petroli rus. Des del seu punt de vista, la mesura suposaria acabar a l'instant amb les hostilitats russes. "Això podria acabar-se molt ràpidament.

Per aquest motiu, ha confessat "no entendre per què no es paren totes les operacions de compra de gas i petroli. Continuar comprant petroli a Putin és donar-li diners perquè continuï la guerra". És cert que detenir aquestes adquisicions suposaria un problema, però seria un contratemps "no comparable a veure com bombardegen una ciutat com Barcelona", ha dit en referència als bombardejos de Mariúpol.

Basta s'ha mostrat crític amb la reacció de molts països de la UE, en contraposició amb els Estats Units i Turquia, que, des del seu punt de vista, "han prestat molta ajuda".
Europa tenia "una finestra d'oportunitat" per a demostrar la seva vertadera posició, ha reflexionat. Les sancions li semblen insuficients i tardanes: "havien d'haver-se imposat fa huit anys", ha dit el líder de les empreses familiars ucraïneses i president de Xarxa Red Head Familiy Corporation.

Durant la seva exposició, també ha lamentat que Ucraïna no formi part de l'estructura de l'OTAN. "No sabeu la sort que teniu d'estar dins. Pot ser que a Putin no li haguera agradat que formàrem part de l'OTAN, però, almenys, no ens hauria atacat".
 

Podria posar-se fi a la guerra